Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika mnenje

mnenje

na levo oko imam dioptrijo -4.25, na desno -5 +cilinder.
ko sem kupovala leče, sem dobila za obe očesi enaki, torej dioptrije – 4,25. z njimi sem videla vredu.
zaradi slabse razvitega vida na desnem očesu (20%), kljub primerni dioptriji ne vidim vredu. če gledam samo na to oko, mi začne slika migljat, ne morem se skoncentrirat…verjetno zaradi tega bolj uporabljam levo oko.
na zadnjem pregledu mi je zdravnica svetovala, da lahko poiskusim z lečo le na levem očesu, desno pa pustim brez. takrat se mi je zdela ideja smešna, in nisem niti razglabljala o njej naprej.
danes sem poiskusila. ko se navadim, po nekaj minutah, vidim vredu. zanima me, ali je to za desno (slabse)oko, to vredu, ali se mi lahko vid poslabša/ izboljša/ ali ni nekega vpliva?

še podvprašanje? dve leti nazaj sem dobila nova očala. ker sem videla z njimi enako slabo kot prej, sem jih reklamirala. seveda požela precej neodobravanja, češ kaj si namišljujem, pa vseeno so mi jih menjali. vendar tudi z njimi nisem videla kot bi morala. ko očala malce privzdignem, vidim malo bolje. to pomeni, da so stekla napačno odrezana, in da je krivda pri optiku? zdaj jih moram menjati, pa me zanima, verjetno je bolje, da menjam optika (ta je takoj vedel, da oči bolj skupaj in so zato neka posebna stekla, in….jaz pa vidim čisto le, če gledam skozi spodnji rob in ne sredino)?

hvala in lep pozdrav.

Sicer zelo zanimivo vprašanje, na katerega bi dobili različne odgovore, če bi jih postavili več zdravnikom. Vsekakor se ne bi upal svetovati, saj v tem primeru to ni moja pristojnost. Vsekakor pa vam svetujem drugo mnenje.

Lp.

New Report

Close