Najdi forum

Mlecni zobki

Spoštovani.

Lepo Vas prosim za pomoc in Vase mnenje.
Namrec moja puncka bo 28.6.2019 stara 1 leto. Že priblizno en mesec opazam, da ji spodnji zob, naj bi bila enka, raste nekako cudno. Prav zaprav sploh se ni popolnoma izrasel ven, ampak je kar nekako zelo sirok zobek. Zdelo se mi je zelo cudno, saj se nisem videla kaj takega. Prav tako, navedni zobek sploh ne zraste v normalno obliko zobka, je cisto cisto majhen in poseven, sploh Vam ne znam oposati.
Danes sve imele s puncko zobozdravnika, katerega sem prosila, ce lahko pogleda njen zobek. Rekel je, da gre za diagonalno izrascanje zobkov. Vprasal me je ali je nosecnost potekala bp, in ali gre za kake genetske tezave. Nosecnost je potekala brez tezav, prav tako pa je puncka zdrava.
Naj Vam se omenim, da ima puncka prirascen jezicek, vendar sva bili pri otorinolaringologu (dr. Fajdiga), ki pa se ni odlocil da bi prerazl podjezicno vez, ker je rekel, da je po njegovem mnenju dovolj dolga.
Lepo Vas prosim za Vase mnenje, kaj menite vi o podolgovatem izrascanju zob. Kaj to sploh je? Ali ji bojo zobki normalno zrasli? Ali ji lahko kako pomagam? Namrec nasa zobozdravnica ni nic kaj konkretno komentirala, samo da nic ne ve, kdaj bojo zrasli zobki.

Hvala Vam za pomoc.

Spostovani,
Kot stars razumem vaso zaskrbljenost, vendar vam zal na vase vprasanje kdaj in kako bodo zobki izrasli ne znam odgovoriti.
Po drugi strani ni nic zamujeno, ko bodo izrasli pac bodo…vcasih je bolje, da otrok dobi zobke kasneje, ker je potem ze vecji in dovzetnejsi za scetkanje.
Tukaj v vasem primeru bi rekla, da je pac potrebno pocakati in potem videti kaksni so zobki in njihovo postavitev.
Ce bo kaj nenavadnega, je morda dobro da obiscete specialista pedontologa, vendar bi zdaj tudi on povedal, da je potrebno pocakati.
Zdaj nimate kaj narediti…za Rtg slikanje je puncka premajhna, ce ni urgentne indikacije.
Zelim vam vse dobro in obilo uzitka v starsevstvu.

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close