Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mladoletnika in otrok z nožem ropali po Ljubljani

Mladoletnika in otrok z nožem ropali po Ljubljani

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/mladoletnika-in-otrok-v-ljubljani-vec-ljudem-grozila-z-nozem.html

Otroci, ki so produkt slabe vgoje, oziroma vse bolj popularnih računalniških roparskih igric, otroci, ki jih vzgajajo sovrstniki ali malo starejši mladostniki in ulica? Žalostno, a že postalo realnost in stalnica.

Pol vsi tisti, ki vozijo prehitro sigurno igrajo Need for speed 🙂

Grand Theft Auto je v tem primeru tista, iz katerih pobirajo in prenašajo v realo. Ja, ti se kar norčuj, ampak je velikokrat tako.

Pa še nekaj off topics: teroristi ISIS-a in tudi drugi se preko igralnih konzol PS 4 sporazumevajo med igranjem tovrstnih iger, ker jih tako ne odkrijejo, jih še ne morejo shekat….

Tako je bilo tudi v 90ih, ko je nesnaga predvsem iz dolocenih predelov Ljubljane, kjer so bilo nelegalno postavljeno naselje, srala po mestu.

Grand Theft Auto je v tem primeru tista, iz katerih pobirajo in prenašajo v realo. Ja, ti se kar norčuj, ampak je velikokrat tako.

Pa še nekaj off topics: teroristi ISIS-a in tudi drugi se preko igralnih konzol PS 4 sporazumevajo med igranjem tovrstnih iger, ker jih tako ne odkrijejo, jih še ne morejo shekat….[/quote]

Samo eden od linkov na to temo:

http://www.cnbc.com/2015/11/16/terrorists-using-playstation-4-to-communicate.html

🙂)) Jaz tudi igram Grand Theft Auto. Jutri boste brali o meni.

Kakšne imate.

Nož mu nebi čisto nič koristil, če pa bi me uspel poškodovati z nožem, mu zlomim roko brez problema. Sploh ne bo rabil zapora, si bo zapomnil za celo življenje, česa se ne dela.

Ja, seveda. Vsi in vse je krivo, samo starši ne.

Ja, seveda. Vsi in vse je krivo, samo starši ne.[/quote]

Se strinjam s tabo. V 80-tih in 90-tih je bilo krivo nasilje na TV, s pojavom igričarstva seveda rač. igrice, pa policija, ki nič ne naredi, pa šola, ki ne vzgaja, pa socialne službe, ki ne ukrepajo….. samo starši so nedotakljivi in čisto nič krivi. Ko bodo začeli pobirati že majhne otroke glupim staršem s permisivno vzgojo ali s kakšno drugo vzgojo, ki starše postavlja v pozicijo opazovalca namesto akterja, in jih dajati v posvojitev sposobnim staršem, se bo mogoče kaj obrnilo na bolje.

Ja, seveda. Vsi in vse je krivo, samo starši ne.[/quote]

Se strinjam s tabo. V 80-tih in 90-tih je bilo krivo nasilje na TV, s pojavom igričarstva seveda rač. igrice, pa policija, ki nič ne naredi, pa šola, ki ne vzgaja, pa socialne službe, ki ne ukrepajo….. samo starši so nedotakljivi in čisto nič krivi. Ko bodo začeli pobirati že majhne otroke glupim staršem s permisivno vzgojo ali s kakšno drugo vzgojo, ki starše postavlja v pozicijo opazovalca namesto akterja, in jih dajati v posvojitev sposobnim staršem, se bo mogoče kaj obrnilo na bolje.[/quote]

Kar se mene tiče, so ponavljajoča kazniva dejanja že dovolj dober razlog za odvzem otroka in se ga da na bolj strogo vzgojo.

Ja, seveda. Vsi in vse je krivo, samo starši ne.[/quote]

treba je znat prebrat Yo: kaj pa pomeni “produkt slabe vzgoje” kot krivda staršev?


Škoda, ker res malokrat preberemo, da kje pa žrtev roparja nalomi.
Pa še sedajle v tem času, ,ko policaji stavkajo bi ga res lahko fejst nalomil. Še zapisnika po katerem bi nazadnje baraba lahko obrnila proti žrtvi zadevo, ne bi nihče mogel naredit.

Še tole.
Če so trije ki ti grozijo, pa nepripravljen in neoborožen, niti natreniran in usposobljen…je kar …aj mamiiii!
Bi bilo fajn se vpisat v kakšen tečaj za samoobrambo.


Škoda, ker res malokrat preberemo, da kje pa žrtev roparja nalomi.
Pa še sedajle v tem času, ,ko policaji stavkajo bi ga res lahko fejst nalomil. Še zapisnika po katerem bi nazadnje baraba lahko obrnila proti žrtvi zadevo, ne bi nihče mogel naredit.[/quote]

Občutek imam, da bo zaradi vedno bolj pogostih tovrstnih napadov (ne pozabimo, v državo je zadnja leta prišlo veliko Romunov in tudi iz drugih držav) in zaradi strahu pred migranti, povečan tudi obisk treniranja borilnih veščin in samoobrambe. Žrtev pa roparja ne nalomi, če tudi bi ga lahko, ker je prestrašena, takrat udari adrenalin in kako naj se znajde, če se še nikoli ni znašla v podobni situaciji. Prva in najbolj pomembna stvar se mi zdi to, da človek zna odreagirati na povečan adrenalin, ki je ZELO MOČNA naravna droga, ki jo proizvede telo in da človeka ta droga ne oslabi in naredi pretresenega in pasivnega, ampak ga okrepi in pripravi NA BOJ, kajti temu je tudi namenjena!

NUJNO! In stvar resno vzeti. V šoli se učimo mnogo stvari, ki jih potem v življenju redko kdaj rabimo, pa tudi če jih, ni nič resnega, če jih pozabimo. Samoobramba je preživetje in možnosti, da se komu kaj takega zgodi, se iz leta v leto povečujejo. Mularija je predrzna, ker ve, da se jim nič ne more zgoditi, ker so še mladi. Zakon bo treba zaostriti.

Ja, seveda. Vsi in vse je krivo, samo starši ne.[/quote]

treba je znat prebrat Yo: kaj pa pomeni “produkt slabe vzgoje” kot krivda staršev?[/quote]

Nič ne pomeni, če takoj za tem natrosiš še vse ostalo, kar naj bi bilo krivo.
Pri takih mulcih so krivi starši. Od začetka do konca, ne glede na to, s čim mularija dodatno pride v stik. So kar lepo starši tam zato, da ukrepajo.

New Report

Close