Zanima me katere preparati- proteini, amino-kisline, so najkvalitetnejši in kako jih dozirati, da je učinek maksimalen…

kupi proteini od znanega proizvajalca in ne nekoga , ki je šele včeraj prišel na trg.
najboljši so na bazi sirotke ali jajc. amino kiseline morajo imeti razvejano verigo, da jih telo lažje izkoristi.
doziranje imaš napisano na vsakem izdelku posebaj, čeprav velja nekaj splošnih načel. 1 amino kiselina na 10 kg telesne teže najbolje po treningo ali zjutraj na tešče. ter proteine pred spanjem ne, takrat je bolje , da vzameš amono kiseline, ker proteni obremenijo prebavo še posebaj, če so visoke protinske vrednosti. zato jih vzami med obrokom ali po treningo!

lep pozdav!

Mene pa iz radovednosti zanima kje folk dobi te amino kisline, ozirome te reči za povečanje mase?Ali je učinek veliko boljši in hitrejšiod “naravnega” bildanja brez dodatnih snovi?

Dobijo se v trgovinah s športno prehrano. Učinek ni kaj bistveno boljši kot z naravno uravnoteženo prehrano, če predpostavljamo, da dobimo z njo dovolj beljakovin. Kot že ime pove so to le dodatki, ne pa kakšna čudežna sredstva.

Andrej

Ne razumem se na to, a večkrat slišim, ko folk za hrbtom kakega bilderja pravi:”Ah, ta čopa, zato je tak in ne zaradi tega, ker bi trdo treniral”Tako, da očitno veliko pomagajo te reči?!!!

Ne razumem se na to, a večkrat slišim, ko folk za hrbtom kakega bilderja pravi:”Ah, ta čopa, zato je tak in ne zaradi tega, ker bi trdo treniral”Tako, da očitno veliko pomagajo te reči?!!!
Andrej,Mare,a se vidva ukvarjata z body-buildingom ali se pač samo razumete na to?
ciao
tanci

Ja, ampak v tem primeru gre za nedovoljene stvari (steroide). Gre za umeten vnos hormonov v telo, uglavnem testosterona ter v zadnjem času rastnega hormona. Te stvari so z zakonom prepovedane, se jih pa dobi “pod pultom”, se pravi na črnem trgu. Klasičen primer uporabe steroidov so (poleg bb) vrhunski šprinterji (le poglej npr. Mauricea Greena), košarkaši v NBA, itd.

Lp, Andrej

New Report

Close