MIRENA
Pozdravljeni !
Stara sem 35 let, imam 3 otroke.
26.3.12 mi je bila vstavljena mirena. Krče, kar močne, sem imela samo še isti dan do večera, ki so ponehali kar naenkrat. Izcedek je bil rahlo obarvan samo nekaj dni. Danes pa sem hotela preverit nitke, ki pa jih nikakor ne najdem. Poleg tega imam že drugi dan izredno občutljive prsne bradavice. Je občutljivost bradavic normalen pojav na začetku uporabe mirene ? Je odsotnost nitk lahko razlog za preplah ali so boljše tipne po menstruaciji ? Mi je morda mirena izpadla v parih dneh po vstavitvi brez da bi opazila ? Naj se oglasim pri ginekologu ?
Pozdravljeni! Prvi mesec ali dva se v redkih primerih pojavlja nekakšen predmenstrualni sindrom, ki je posledica prehajanja hormona iz MV v kri. Količine so izjemno majhne in večine žensk ne motijo.Pojav je nenevaren in sam od sebe mine. Nitke raje preverite po končani naslednji menstruaciji in pojdite na ginekološki pregled takrat, če ne boste našli nitk. Ni nujno, da jih ne tipate ker bi Mirena izpadla, lahko so le zelo kratke ali pa se skrijejo v kanal materničnega vratu.