MIRENA
Tudi pri boleznih ščitnice lahko uporabljate katerokoli vrsto kontracepcijskih tabletk, če te niso iz drugih razlogov prepovedane( kajenje?) Če niste primerna kandidatka za kombinirane tabletke, so lahko rešitev gestagenske tabletke in maternični vložki.
Zanima me zakaj lahko dobiš mireno le v primeru, da si že rodila?!
Kaj če ne želim roditi vsaj še 10 let, stara sem 21, imam drugačne cilje za prhodnost, KT me delajo izjemo depresivno, poskusila sem že 4. Poskusila sem tudi Nova ring. Sem v resni zvezi. In naj uporabljam Kondome naslednjih 15 let?! Pa saj to je grozno!!!
Ne želim se zanašati na varne dneve, ker ne želim nikoli priti k svoji ginekologinji in ji reči, da bi rada napravila abortus, ker se je pač zgodilo. :S
Problem materničnih vložkov je lahko večje tveganje za nastanek vnatja na jajčnikih in v sami velikosti vložka, ki navadno ni prilagojen maternici, ki še ni bila noseča. Taka maternica največkrat ni zadosti prostorna da bi lahko vanjo pravilno namestili maternični vložek. Na voljo so sicer tudi bakreni mini maternični vložki, ki bi problem velikosti rešili ne pa tveganja za vnetje. Predlagam, da se o tem natančneje pogovorita z vašim ginekologom.