mIRELA
Pred dvema mesecema so mi vsadili obroček/mat.vložek mirela, vsaditev in prvi dan je bilo vse zelo boleče, sedaj ga sploh ne čutim, mi je OK, čudno mi je, da sem imela krvavitev prvič po vstavitvi dolgo dober teden, sedaj v drugem ciklu imam krvavitev že skoraj 14 dni , res, da ni zelo obilno, pa vseeno, ali je to v redu. Baje se sedaj odsvetuje uporaba tamponov, vendar kako naj potem skombiniran morje, pa kakšen obisk bazena, če krvavitev traja tako dolgo? Hvala, lp
Vstavili so vam maternični vložek MIRENA in takoj po vstavitvi je res lahko čutiti nekaj krčenja maternice. Pred posegom priporočamo ženskam naj vzamejo kakšno sredstvo proti bolečinam kot je Lekadol ipd. Pri vstavitvi ste dobili iz škatle navodila za uporabo, ki jih natančno preberite saj zelo podrobno razlagajo morabitne sopojave ob Mireni. Najpogostejši so ravno neredne rahle vmesne krvavitve, ki jih omenjate, in naje ginekolog najprej opozori. Ne gre za nič nevarnega, v nekaj mesecih bodo te krvavitve same prenehale, če se to v 6 mesecih ne bo zgodilo, obiščite ginekologa. uporaba tamponov ni prepovedana, le uporabite tampon, ki ustreza količini krvavitve in ne puščajte ga predolgo v nožnici.