Miom
Spoštovani, bila sem na UZ trebuha, kjer so na maternici odkrili miom in spremembo, prepis iz izvida: »uterus korpulenten, na sprednji strani korpusa je fokalno prestrukturiran v obsegu 4x3cm«. Kaj bi to bilo? Je nevarno? Zadnji pregled je bil v mesecu aprilu v lanskem letu, kjer ginekologinja ni ničesar omenjala, tudi pregled v letu 2023 (julij) je bil brez posebnosti. V mesecu oktobru sem imela neuspešen IVF. Kaj sprememba sploh pomeni? Je možno, da bi nastala v parih mesecih? Drugih težav sicer nimam. Imam blage in neboleče menstruacije, v zadnjem tednu me sicer boli v predelu križa, vendar to pripisujem virozi, ki jo trenutno prebolevam. So miomi lahko nevarni? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
zapis pomeni, da je v sprednji steni maternice neka sprememba, ki meri 4 x 3 cm. Če vas prav razumem, je ta sprememba opisana poleg mioma? Miomi so sicer benigne novotvorbe rodil in so zelo pogosti pri ženskah v rodni dobi. Mogoče prepišite celoten izvid.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
Po izvidu sodeč radiolog sumi,da gre za miom in svetuje še transvaginalni ultrazvok, s katerim lahko najbolje ocenimo spremembe na rodilih.
Lep pozdrav,