Najdi forum

Spoštovani, bila sem na UZ trebuha, kjer so na maternici odkrili miom in spremembo, prepis iz izvida: »uterus korpulenten, na sprednji strani korpusa je fokalno prestrukturiran v obsegu 4x3cm«. Kaj bi to bilo? Je nevarno? Zadnji pregled je bil v mesecu aprilu v lanskem letu, kjer ginekologinja ni ničesar omenjala, tudi pregled v letu 2023 (julij) je bil brez posebnosti. V mesecu oktobru sem imela neuspešen IVF. Kaj sprememba sploh pomeni? Je možno, da bi nastala v parih mesecih? Drugih težav sicer nimam. Imam blage in neboleče menstruacije, v zadnjem tednu me sicer boli v predelu križa, vendar to pripisujem virozi, ki jo trenutno prebolevam. So miomi lahko nevarni? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

zapis pomeni, da je v sprednji steni maternice neka sprememba, ki meri 4 x 3 cm. Če vas prav razumem, je ta sprememba opisana poleg mioma? Miomi so sicer benigne novotvorbe rodil in so zelo pogosti pri ženskah v rodni dobi.  Mogoče prepišite celoten izvid.

Lep pozdrav,

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Hm, tudi sama ne vem točno, nisem najbolj razumela radiologa. Druge razlage glede maternice na izvidu ni, razen na koncu še tole: Susp. miom uterusa: svetujem korelacijo z vaginalnim uz.

Imam pa še slike. Mogoče vam jih pošljem na zasebno?

lp,

Spoštovani,

Po izvidu sodeč radiolog sumi,da gre za miom in svetuje še transvaginalni ultrazvok, s katerim lahko najbolje ocenimo spremembe na rodilih.

Lep pozdrav,

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close