migrene mi grenijo življenje

Pozdravljeni,

imam migrene že od mojega 10 leta starosti. sedaj jih imam 31. NJihova pogostost je včasih 2x mesečno, včasih (redko)imam tudi dva meseca mir, ppotem pa migrene 1-2x tedensko.
Poskušala sem ugotoviti kaj jih izzove, vendar nimam nobenega uspeha pri tem. Spremljal sem prehrano, stres, obdobje mrenstruacija-ovulacija.
V času nosečnosti sem jih imela prve 4 mesece zelo pogoste (mogoče je bilo krivo jemanje folne kisline?).
Imam tip migrene z auro. Ob tem imam mravljinčaste roke, noge, (levo ali desno, ne obe hkrati), polovico obraza, zožano sliko, ne morem razmišljati (ne spomnim se imena brata, seštevanja, …, najosnovnejših stvari). Vse te anomalije se izmenjujejo, včasih ena, potem druga.
To traja do dve uri, potem je kot, da mi ni bilo nič. Le zelo sem izpita, izčrpana. Glavobola potem nimam, ali le v obliki tiščanja v glavi. PPride kopt strela z jasnega, lahko v službi, za volanom, na zabavi, ob branju knjige, …
mIgrene imata tudi moja mama, vendar drugačne oblike – brez aure, vendar z močnimi glavoboli in brat (sicer zelo redko, vendar v taki obliki kot jaz – z auro).

Me zelo moti v mojem vsakdanjem življanju, v službi se ne morejo zanesti na mene, imam delo pri materem sem sama in ne morem kar na hitro odidet, migrena pa se pojavi kot strela z jasnega.
Če vzamem kakšen tablet se zadeva nič hitreje ne konča.
najbolj me skrbi to, ker zgubim sposobnost razmišljanja, spominjanja, … (vem kaj bi mogla reči, ampak tistega kar ne znam povedati). Se to lahko prevrže v kakšno živčno motnjo? Bom nazadnje končala v psihiatrični? Se tako začne?

Migrene mi uravnavajo življenje, želim se jih rešiti, vendar mi nihče ne zna pomagati. Ko imam napad, imam vsega že tako dovolj, da bi zaželim kar umreti. Ne morem se dokazovati in uveljavljati nan nobenem področju, nisem samostojna in se ne morem zanesti sama nase.

Pozdravljeni,

z migrenami se ukvarjajo nevrologi. Če še niste bili na pregledu, si ga uredite. Migrenski glavoboli sami po sebi ne vodijo v psihične bolezni. Lahko pa vplivajo na kvaliteto vašega življenja.

lp

New Report

Close