Najdi forum

Migracija v Kanado

Oj!

Ali je kdo migriral v Kanado, oz. si to želi?

Jaz grem v ponedeljek spisat moj C.V., kar je poleg njihovega obrazca prvi korak pri pošiljanju dokumentov za začetek postopka.

Zanima me;

-kolikšen problem lahko predstavlja neznanje francoščine

-koliko vse skupaj stane? ..glede na članek v Delu dne 14. t.m., sem zračunal da okoli 1.000.000 sit ..kar se mi zdi pa zelo veliko. To je samo strošek administracije, predlagajo pa še denar za 90 dni preživetja, kar pa znaša še okoli 700.000 sit. ???

Hvala za pomoč!

Avtor: osat
Datum: 26-09-04 15:08

Znanje francosščine ni potrebno, če ne imigriraš v Quebec in mislim da Alberto. Vsi ostali govorijo angleško.
Sam imam izkušnje z kanadsko imigracijo, katero sem speljal sam, brez dodatnih stroškov nekih “uspešnih” služb, katere ti ne garantirajo ničesar in ta nič močno zaračunajo.
Preberi tale post, kateri je že bil objavljen na tem forumu in če te kaj zanima piši:
[email protected]
Spodaj sem napisal direktni stroškovnik, za kaj več pa poglej tole spletno stran: http://www.cic.gc.ca
Največji strošek je denar, katerega moraš imeti s sabo. Seveda boš tudi to našel na spletni strani in seveda tudi možnost brezplačnega pregleda, če se sploh lahko nadejaš imigracioje v Kanado.

Obilo streče

In stroški:
če se odločiš za malo manjši in cenejši predel, za GTA bi veljalo Ajax, Whitby, Oshawa, bi bila stanarina za trosobno stanovanje z AC približno 1,1 do 1,5K na mesec. Lastniški kondominium pa še več: cca 1,5K in navzgor.
Večina večjih stolpnic ima “utilities includet”. In če tega ni, je še nekje 250 do 300 CAD$ za elektriko in vodo.
Potem pa luksuz:
telefon: 35 na mesec, long distance posebej in lahko kar nanese. Zato se splača kupovati telefonske kartice

Cable TV, Hi speed internet, cell phone: tja do 200 dolarjev na mesec.

Avto moraš kupiti na keš, saj kot novoprišlek nimaš kreditne kartice.
In ko lahko kupiš avto, moraš računati še na 400-600 dolarjev na mesec za nek normalen avto.

Bencina porabiš okrog 200-250 dolarjev, odvisno pač, kje delaš in koliko imaš do trgovin.

Za hrano štiričlanska družina zapravi približno 1000 CAD$ na mesec.

Torej je zadeva taka: če si brez otrok in lahko imigriraš sam, da si pripraviš temelje, je to čisto v redu. Vsaj leto ali dve. Tako si lahko privoščiš poceni stanovane, slabši avto, manj luksuza, manj za hrano in dejansko lahko kar lepo prišparaš.
Če pa je horuk na enkrat in otroci…pa je to težje. In majhni otroci zahtevajo dodatno varstvo, če oba delata in je to strošek še dodatnih 5 do 8 dolarjev na uro.

Tole ni namen, da bi koga odvrnil, le realno sliko bi rad pokazal. Vseprevečkar sem videl objokane ljudi z mjhnimi otroci, predvsem visoko izobražene, kateri so pomivali posodo, točili bencin na črpalkah…in izgubljali sanje o obljubljeni deželi.
Veliko je raznih svetovalcev, kateri obljubljajo pomoč za imigriranje v Kanado ali Avstralijo. Pa vendar nihče od teh ne more zagotoviti, kar je najbolj pomembno: DELO.

Ja, ta problem pa odpade, če koga poznaš in imaš že garantirano zaposlitev.
Pa še to:
nikoli ne imigrirati v kakšno državo z temporary delovno vizo. Dejansko se to močno izkorišča in večina ima potem nižjo plačo od drugih. Pa samo za delodajalca omenjenega na dovoljenju lahko delaš. Tudi to sem videl, da so nekateri morali kar lepo domov…
In če si sam, lahko tudi s tem poizkušaš…

Torej Kanada: landet imigrant, postopek je kar dolg in drag, za dve polnoletni osebi približno 4000 ali malo več CAD$. Ob idealnih pogojih.

Za US pa Green Card, kar pa stane krepko manj, za dve osebi približno 1500 do 1800 UD$. Z vsemi mogočimi stroški.

Če te pa še kaj zanima, vprašaj.

Pozdrav.

Bravo, Osat. Tudi sam sem sel skozi ta postopek. Ravno tako sem cel postopek sam izpeljal in imam popolnoma enako mnenje o raznih “svetovalcih”, ki ponujajo “pomoc”.

Preselitev stane veliko denarja… Ce imas delovne izkusnje in si deloven, bos tudi delo imel, ampak zacel bos na dnu…

Pozdravljen,
ce imas pripravljen svoj CV (zivljenjepis) potem mi ga lahko posljes in nazaj dobis konkretno oceno in nasvet za tvojo situacijo.

Ker gre za pomembne zivljenjske odlocitve in dolg postopek se ti splaca izkoristiti vsaj brezplacen nasvet.

Vsekakor pa ni tako, kot pravita dva odgovora pred menoj, da nikomur ne mores zaupati; vsakomur res ne, vendar pa samozadostnost ni lastnost uspesnih ljudi.
LP

Tony Lenko

[email protected]

Ok – jaz sicer ne vem dosti o Kanadi ampak imam prijateljico, ki se je iz Kanade (ne vem iz katerega mesta) vrnila v Evropo, ker je najprej moz (delal je v racunalniski firmi) dobil odpoved – zaprli so nekaj delovnih mest. Nato pa je ona zacela iskat novo sluzbo (delala je na letaliscu – ampak v upravi, v racunovodstvu). Ona pravi, da se je situacija v Kanadi glede zaposlitev in plac precej poslabsala in zato sta se odlocila vrnit v Evropo. Zivita sedaj na Dunaju, vendar jima ni vsec, pravita, da je v Kanadi bilo vse lepse in cenejse in skratka naj, naj – vendar nista mogla ostati zaradi financ in sluzb – torej preden napravis ta korak si zagotovi delovno mesto. Kanada je rahlo predalec, da bi se lahko kar kadarkoli vrnil ce se kaj zakomplicira. Drugace pa ti zelim veliko srece

Prav, spoštovani nam Tony.
Če te je toliko v hlačah, da si pripravljan kritizirati nas, kateri smatramo, da večina takoimenovanih svetovalcev samo skube stranke, pa mi odgovori:

Kaj vaša firma naredi za potencialne kandidate:

– ali preskrbi vse formularje in le-te izpolni
– ali firma neodvisnim imigrantom v Kanado pomaga najti zaposlitev in če, kako
– ali vaša firma organzira zdravniški pregled in če, kako
– ali vaša firma organizira in pomaga pri razgovoru in če, kako
– koliko vaša firma zaračuna svoje posredovanje

Za odgovore na teh pet vprašanj se ti že v naprej zahvaljujem in se veselim debate s tabo.

Prav topel, ne pa povsem sončen pozdrav iz GCS

brav osat, 10tka. lepo si ga zakljucil.
sam delam v kanadi 1 mesec. delam pa lahko SAMO pri tem podjetju in NA TEJ lokaciji. nasa firma je sla po vize preko nekega odvetnika, vzel jim je 1500 cad dolarjev po osebi. cakali smo 2 meseca. nategavscina a ne? mislim, da ce bi podjetje samo izpolnilo vloge, bi bile istocasno, pa se prisparali bi. ajd. [email protected]

Mene pa zanima kako je kaj z omejitvijo glede let, se pravi starosti v primeru Kanade? Tega nisem še nikjer opazil napisanega. Da si pripravljen zares delati ko nekam odhajaš – mora biti samoumevno.
Lepa hvala za odgovor.

Torej ce prihajas kot skiled worker bi naj bila meja do 45 let…so pa tudi kake izjeme..

Parafino

Poglej stran http://www.cic.gc.ca/english/index.asp canadska uradna imigracijska stran.
Drugače pa je starostna doba posameznika najbolj zaželjena med 36 in 49 letom.
V kolikor še nisi zasledil imaš tudi ogromno podatkov na forumu http://can-slo.mojforum.si/can-slo.html.

Pa lep dan še naprej.

Svetovanje za boljše življenje in delo v tujini.
Celovita storitev, delovno dovoljenje, nastanitev.
Oglejte http://estate.si/index.php/migrate.
Vaše želje pošljite na [email protected].

Vse o migraciji v Kanado! Kanadski zdomci v Kanadi, trenutno aktualne zaposlitve, informacije o Kanadi in se vec.http://www.canada-slo.webs.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close