Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Mielodisplastični sindrom

Mielodisplastični sindrom

Pozdravljene vse dušice..
Stara sem 35 let.pred kratkim so mi odkrili mielodisplastični sindrom.
Danes 18.12.imajo zdravniki konzilij kjer se bodo odločali o poteku mojega zdravljenja…
V približno kolikšnem času me najbi obvestili o poteku zdravljenja?
Naj še pripišem da se pri meni slabokrvnost vlece sigurno že kakšnih 7 do 8 let..saj sem bila do leta 2007 darovalka na krvodajalskih akcijah..
Letos pa se septembra stanje mojega hemoglobina tako poslabsalo da so mi hematologi naredili punkcijo kostnega mozga in nato odkrili kaj se dogaja z menoj..
Vesela bi bila kaksnega nasveta.
Hvala in lepe praznike zelim vsem.

Pozdravljeni,

navadno vas obvestijo v nekaj dneh po konziljarnem sestanku. Nekatere bolnike spremljajo in še ne potrebujejo takojšnjega zdravljenja, druge začno zdraviti takoj. Glede na to, da ste mladi, MDS pa je prisotna bolj pri starejši populaciji težko rečemo, kakšno zdravljenje vas čaka. Vsekakor je mladost na vaši strani, kar pomeni, da bodo poskušali zagotovo narediti vse, da vas pozdravijo in da bo vaša kakovost življenja čim boljša.
V Združenju L&L smo izdali tudi knjižico za bolnike z MDS. Če želite, vam jo lahko pošljemo v pdf ali tiskani obliki. Seveda brezplačno. Če želite, se nam oglasite na mejl [email protected].

Vse dobro in pogumno naprej. 🙂

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Pri meni se je začelo z makrocitno anemijo..
Ta moja slabokrvnost traja nekje 7 do 8let..hematolog je rekel da je pri meni sedaj to kronicno da predolgo traja..moja osebna zdravnica pa me ni poslala prej k hematologu…
Hemoglobin mi niha en mesec tako drugi tako..eritrocitov mi primanjkuje..makrocitev pa imam prevec..
Tako da…sedaj mi preostane samo še čakanje..omenil pa je da bo mogoče potrebna presaditev kostnega mozga.
Hvala..ta vodnik mds pa so mi ze poslali na mail..
Hvala vam:)

New Report

Close