mestruacija med jemanjem kt
Pozdravljeni.
Jemljem kt Cilest sedaj pol leta, prej sem jih jemala 7 let, pa sem vmes prekinila, saj sem zanosila. No sedaj po porodu jih jemljem 6 mesecev. Prejšnji mesec se mi je zgodilo da sem dobila menstruacijo, pa sem imela še sedem tabletk za zauži. Ni se mi zdelo nič takšnega, ampak se je ta mesec zopet to zgodilo. Sedaj jih v tem mesecu ne jemljem več. Naročila sem se na pregled pri g. ampak zaradi dopustov in gužve, pridem na vrsto šele čez 2 meseca. Mi prosim lahko pojasnite zakaj bi se lahko to pripetilo….
hvala
lp
Znotraj prvih 6 mesecev je taka vmesna krvaitev lahko le prehodna začetna težava, ki mine. Lahko gre za vnetje ali drugo organsko obolenje, ki ga pri pregledu odkrije ginekolog. Možno bi bilo, da gre za krvavitev zaradi zamude pri uporabi tabletk večje od 12 ur ali po prebavnih motnjah. V teh primerih tudi zaščita ni zanesljiva in bi bilo dobro izključiti še nosečnost.
Pozdravljeni,
Ze tretjic me nekje 1 teden po zadnjem dnevu menstruacije zbada v spodnjem delu trebuha. Najprej sem pomislila na jajcnike. Sla sem k zdravniku (sem v tujini kjer splosni zdravnik ponavadi opravlja tudi delo ginekologa, razen v zares hudih primerih), ta me je dodobra pretipal, izmeril vrocino in testiral za klamidijo. nic od tega ni pokazalo zaskrbljujocih rezultatov. ko so se bolecine pojavile drugic, sem sla zopet k zdravniku, tokrat me je poslal na krvno analizo – CRP je v mejah normale. zopet so mi zatrdili, da ni nic zaskrbljujocega. naj omenim se, da sem do takrat (redno) jemala kt (logest) – torej me med ovulacijo ne bi smelo nic boleti. sedaj sem s KT prenehala, bolecine so se pa spet pojavile. trajajo nekje 4-5 dni, nato popolnoma izginejo kot pridejo (od nikoder). zacnejo se v spodnjem delu trebuha (prvi dan), nato pa se v naslednjih dneh nekoliko razsirijo, trebuh imam tudi precej napihnjen. prebava je ok (razen tega imam malce majn apetita), boli pa me tudi v krizu (kot me ponavadi tudi kaksen dan preden dobim menstruacijo). stara sem 25, otrok se nimam, spolni odnosi niso boleci, nimam vrocine in nikakrsnih cudnih izcedkov. zelo neprijetno je ponoci, saj je spanje na trebuhu zelo otezeno, vse me tisci in stiska. menstruacije imam ze od nekdaj kratke in sibke.
res ne vem ali naj se se tretjic odpravim k zdravniku, zato vas sprasujem kaksno je vase mnenje o mojih tezavah. cetudi ni nic zaskrbljujocega, je zelo nadlezno…
Za mnenje se vam lepo zahvaljujem,
Ana
Če je tako moteče, da vas ovira pri običajnih aktivnostih potem je najbolje, da se k zdravniku znova odpravite. Ker ste prenehali z uporabo tabletk, so težave bolj izražene, ker se znova pojavi ovulacija in po njej PMS, ki ga sedaj niste bili vajeni. Povsem možno je tudi, da so bolečine povezane z nekim bolezenskim dogajanjem v prebavilih, kar bodo morali opredeliti vvaši ambulanti. Želim vse dobro!
Pozdravljeni,
stara sem 17 let. Kontracepcijske tabletke jemljem že pol leta. Pred priblizno 2 mesecema pa je prišlo do zapletov. Po končani škatlici sem imela normalno menstruacijo. Po 8 dneh sem začela pnovno jemati tabletke in teden kasneje sem dobila močne krvavitve ki so trajale več kot teden dni. Enako se mi je zgodilo tudi ta mesec. Teden po končani menstuaciji sem dobila zelo močne krvavitve. Mi lahko kako pomagate?
hvala za odgovor