Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje merilec maščobe v telesu

merilec maščobe v telesu

Živjo.
Pred kratkih sem na televiziji zasledila reklamo , oziroma televizijsko prodajo, ki ponuja merilec maščobe v telesu, oziroma nekaj takega.
V aparat vtipkaš svojo višino, težo, splol, starost , potem pa na napravico položiš še svoje dva prsta.
Ali ima katera izkušnje s to napravico? Rada bi bolj strokovno, konkretno mnenje. 🙂 Sama res nevem, če lahko na tako preprost način izveš količino maščobe v tvojem telesu.

nisem strokovnjak pa tudi videla nisem te zadeve, a zdrava logika mi pravi, da je to le še en larifari in nateg naivnih potrošnikov.

ko bi le obstajalo kaj takega ja….

Nekaj takšnega sem videla v šoli hujšanja, kamor me je napotil moj zdravnik.
Trikrat nam je sestra zmerila količino maščobe.

Seveda obstaja! Deluje po istem principu kot merilci maščobe na tehtnicah. In sicer ugotavlja količino maščobe na podlagi el. prevodnosti skozi telo, zato tudi moraš položiti dva prsta oz. na tehtnici stati na obeh nogah. Niso pa ti merilci najbolj zanesljivi.

No ja moje mnenje ne bo strokovno, bo pa mnenje nekoga, ki ima merilec telesne maščobe (že precej dolgo, mislim da kako leto in pol).

Kot je napisala Titi, te napravice še zdaleč niso prav natančne, vendar meritve opravljajo ravno tako zadovoljivo kot tehtnice s to funkcijo. Pravo sliko dobimo zgolj s podvodnim tehtanjem in pa strokovnimi meritvami gub.
Takole bom rekla: če naša tehtnica kaže napačno recimo za tri kilograme. Je to kaj važno, če pač po njej izgubljamo kilograme? Nič, kajti važno je, da imamo zadeve pod nadzorom. In tu je prav tako, pri merilcu. Važno je, da na njem lahko spremljamo napredek, stagniranje ali pa nazadovanje.

Takšno je pač moje mnenje in pri meni se je napravica pokazala za pozitivno. Njena prednost je tudi to, da je zelo majhna, preprosta za uporabo, odčitek je takojšen in lahko jo uporablja več ljudi.
Lahko iz prakse povem nekaj primerov:
-ko sem prenehala z redno hitro hojo, se mi je odstotek maščobe kaj hitro dvignil (v kakšnih 14 dneh do 3 tednov);
-v samem procesu hujšanja z dodatnim rekreiranjem se je delež maščobe počasi zmanjševal
-da ni samo larifari, pove tudi dejstvo, da pri mojih dveh hčerah, ki sta približno enake velikosti in kilogramov, kaže popolnoma različno vsebnost maščobe (ena je športnica in strastna jedka/ta ima precej manjši delež; druga pa bolj počasne sorte, ki je šport brezvezno utrujanje in mučenje)
-tudi mojemu možu je kazal presenetljivo veliko (čeprav ima res kak kilogram preveč, vendar ne več kot mogoče 5); slučajne preiskave pri zdravniku so pokazale trebušno zamaščenost, se pravi izjemno veliko maščobe okoli notranjih (trebušnih) organov; sledila je stroga dieta

Skratka: za vsakdanjo uporabo laične populacije kot smo, je čisto koristna zadevica. Ne vem sicer katerega si ti gledala. Jaz takšne stvari (merilce, pedometre in ostale drobnarije) nabavljam v Ljubljani v BTC-ju, trgovina Conrad. Pač dolgoletna navada, ki je še ostala iz časov, ko trgovine še ni bilo pri nas, ampak smo naročali direktno iz Nemčije. Zadevica je stala malček več kot 2000 sit.
Poleg vnosa osnovnih podatkov (teža in pa velikost) je zelo pomembno, da pravilno vnesemo tudi spol, saj je maščobni delež pri moških veliko manjši, kot pri nas ženskah.

Se pravi, točenega podatka s takšnim merilcem ne boš izvedela. Te meritve opravljajo npr. na fakulteti za šport. Ti pa v resnem procesu spreminjanja samega sebe (ne samo prehrambenih navad, ampak tudi kakega miganja in podobno) lahko pomaga, da spremljaš (tudi na ta način) dogajnaje v tvojem telesu. Ko sem samo hujšala (brez dodatnega rekreiranja) se je delež le malenkostno nižal. Ob povečanju aktivnosti, pa se je proces začel odvijati hitreje, se pravi začela sem malček tudi pridobivati mišično maso in na račun tega izgubljati maščobni delež.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Tule je pa še nekaj povezav na to temo:

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

O, Marika super! 🙂
hvala, ker si se tako potrudila z odgovorom. 🙂
Sem mislila, da napravica stane več kot 2000 sit. No, saj tudi če bo tisočak ali dva več bo uredu. Če bo pa več, bom pa že preračunavala, če bi ali nebi 🙂
Še to bi te vprašala: Kje je ta trgovina Conrad? V kateri hali?
Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Conrad je v hali D. Če prideš notri iz strani Emporiuma, je čsito na koncu hale. 🙂)

Julija

hvala 🙂

New Report

Close