Menstruacija in dabroston
Spoštovani!
Imam problem z menstruacijo, ki sem jo imela nazadnje v prvih dneh septembra. Ker me je vse skupaj že zelo skrbelo, sem obiskala ginekologa, ki mi je predpisal Dabroston, ki sem ga jemala 3 dni, 3krat na dan po 1 tableto, za ureditev ciklusa. Sedaj je minilo od takrat že teden dni pa še vedno nisem dobila menstruacije! Nosečnost je izključena! Kako to, da se še ni pojavila, saj naj bi jo dobila 3-4 dni po prenehanju jemanja dabrostona-tako sem slišala? Ali sem mogoče jemala te tablete prekratek čas? Kaj naj še storim? Do junija sem jemala KT in moja menstruacija je bila redna, jemala sem jih nekje 5 let. Po prenehanju jemanja KT sem imela prvič M nekje na 5 tednov, drugič na 6 tednov(v septembru), od takrat pa je nisem več dobila. Stara sem 22 let.
Spoštovani,
3 dni je res premalo. Za dosego preobrazbe, ki omogoči normalno odluščenje maternične sluznice je potrebno najmanj 10 dnevno jemanje progesterona, še bolje je 12 dni. Po treh dnevih jemanja bi se sicer lahko pojavil rjavkast izcedek vendar ni nujno. Ob jemanju KT je seveda ciklus reden, saj je umeten in nima nič z ovulacijo, ki je ni. Zakaj so vaši naravni ciklusi tako neredni oziroma redki pa ne vem. To lahko preveri le ginekolog s preiskavami.
Torej mi svetujete, da naj poskusim jemati Dabroston 10 dni? Sedaj ga imam dovolj le še za 7 dni! Ali se ga da dobiti v lekarni brez recepta? Ginekolog ni ugotovil nobenih težav! Ali je možno, da med jemanjem Dabrostona lahko zanosim? Ali bom imela zaradi teh težav z M, probleme z zanositvijo? Kaj lahko storim za hitrejšo zanositev? Hvala
Samo brez panike! Kako sprožiti M se ponovno dogovorite z ginekologom. Verjetno vam bo predpisal progestagen za vsaj 10 dni, brez recepta namreč zdravilo ni na voljo. Ob jemanu Dabrostona se sme zanositi, čeravno točno v tem času verjetno ni veliko možnosti. Seveda je možnost zanositve ob nerednih ali redkih M zmanjšana, vendarto še ne pomeni neplodnosti.
janja18868, 08.10.2025 ob 11:26
Pozdravljeni. Menstruacija mi zamuja 8 dni, test nosečnosti negativen 4x. Menstruacije so bile vedno redne. Ginekologinja mi je predpisala Dabroston in rekla naj jem tablete in bo menstruacija prišla. Zanima me če menstruacija pride med jemanjem tablet ali po? Kakšen je postopek? Hvala
Menstruacija običajno pride 2-14 dni po prenehanju jemanja tablet Dabroston.
srečno, N