menstruacija
kaj priporočate proti boleči menstruaciji? včasih bolečine niso hude in jih lahko prenašam. včasih pa me zelo boli in dobim drisko. v takih primerih celo dopoldne nič ne morem. ko pa vem, da bom morala nekam it pa vzamem tablet – lekadol, ker drugače ne morem. včasih deluje včasih pa zelo dolgo ne, dve uri. včasih tudi kje drugje dobim kakšen tablet, ker ne morem več zdržati, vendar noben do zdaj ni čisto pomagal, samo ublaži pa še to ne takoj. enkrat mi je ena gospa dala naglasin za druge primere pa se ne spomnim kaj so mi dali.
vendar jaz nerada jem tablete. rada bi kakšno naravno stvar, da me ne bi bolelo. ali res pomagajo banane?
Boleče menstruacije so v splošnem posledica zastrupljenosti telesa. Več strupov se nabere od ene do druge menstruacije, bolj so boleče.
K strupom spadajo tudi aflatoksini, ki jih izločajo glivice, pa tudi živo srebro iz amalgamskih zaliv, strupi, ki jih dobimo že s sadjem in zelenjavo (pesticidi, herbicidi …), strupi iz nečiste vode, iz zraka, zaradi stresa.
Kaj to za vas pomeni? Razstrupiti boste morali vaše telo in izključiti čim več zgoraj opisanih dejavnikov, ki telo zastrupljajo. Kateri je odločilen za vaše simptome, se preko foruma ne da ugotoviti.
Predlagam spremembo prehrane (protiglivičan dieta, bazična dieta), post z zelenjavnimi sokovi, razkisanje telesa (kopeli, bazični minerali).
Lahko ste tudi alergični na kakšno živilo, pa tega tudi ne veste.
nisem pričakovala takega odgovora. vse napisamo mi je novo. nekatere izraze prvič slišim. zdaj se mi je postavilo še sto novih vprašanj.
najprej se bom na internetu pozanimala kaj sta protiglivična in bazična dieta. čeprav jaz nisem za diete, ker sem zelo izbirčen človek in jem zelo malo stvari.
vprašala bi vas pa še nekaj. že skoraj pet mesecev me boli koleno. vendar se mi neprestano izboljšuje, a zelooo počasi. skrbi me ker nekaterih gibov ne morem narediti. preden se mi je pojavila težava, sem hodila skoraj vsak dan na okoli dveurni sprehod po vzpetinah. včasih tudi 2x na dan. potem pa me je enkrat zjutraj ko sem vstala bolelo koleno med hojo po ravnini. čez kakšen teden je bolečina med hojo po ravnini prenehala. bolečina pa se mi je začela pojavljati ponoči. nekaj časa nisem mogla spati z iztegnjeno nogo in tudi ko sem se zbudila zjutraj je bila noga kot zakrnela in me je bolela tako da sem jo mogla z roko premaknit, da se je razgibala in podnevi je bilo čisto dobro. potem je čez čas samo od sebe minilo. sedaj lahko spim z iztegnjeno nogo. kakšen teden pa me sedaj spet boli ponoči, vendar čisto malo. napisala sem da me boli koleno, s tem mislim na nekaj mehkega notri v kolenu. tak občutek imam. sedaj ne hodim več na take dolge sprehode ali pa bolj redko, ker kadar pridem s sprehoda se mi zdi, da mi ta mehka stvar v kolenu zateče. tak občutek imam. pa tudi če želim naredti gib, ki ga že sicer ne morem, je tudi težje.
ne morem pa narediti naslednjih gibov:
ne morem poklekniti na tla in se opreti na boleče koleno
ne morem pokrčiti noge nazaj in se upreti v steno (če se uprem samo s peto gre, s celim stopalom pa nikakor)
ne morem se vsesti po turško
opažam tudi, da če dlje časa sedim ali stojim me začne boleti, sploh če me zebe. moram pa poudariti, da med hojo me ne boli ali kakorkoli ovira. koleno tudi ni nič zatečeno. skrbi me, da nekaterih gibov ne morem narediti. na začetku nisem mogla sezuti čevlja normalno, vendar zelo počasi in pazljivo. to se mi vleče že 5 mesecev. skozi se mi izboljšuje, vendar zelo počasi.
bila sem tudi na slikanju konec januarja, vendar ni bilo nič narobe na sliki. zato nisem več šla k zdravniku, ker je mogoče mislil da si izmišljujem.
nočem na nobeno operacijo. rada bi smo da se vse uredi.
mi lahko kaj svetujete?
pa hvala za odgovor za menstruacijo!
lp
Pozdravljena,
jaz sicer nisem nikoli imela posebnih težav okrog menstruacije, sem pa imela pred leti nekaj slabega počutja ali rahle bolečine v prvih dneh. Takrat sem veliko prebirala različno literaturo in zbirala znanje o naravnih metodah pomoči in sem dojela, da moram svojo menstruacijo predvsem najprej sprejeti, če ne želim imeti z njo nobenih težav in dojeti tudi to, da lahko vse težave izginejo, če bom zavzela pravo naravnanost. v naši družini so se ženske veliko pritoževale nad menstruacijo, sama pa sem jo preprosto sprejela kot del lepe ženske narave. Pa tudi izraza, da sem postala bolna ne uporabljam več, ker menstruacija ni boleze.
Enkrat, ko pa me ne precej bolelo pa sem si tako, kot sem brala skuhala skodelico žajblovega čaja (manjhna žlička žajbla se v skodelici vode namaka le 5 min, potem se precedi in še toplo spije). Bolečina mi je popolnoma izginila v roku pol ure in jaz sem se zelo dobro počutila. Pri tem je potrebno paziti, da se žajbla ne pije preveč ali prepogosto, ker deluje kot antibiotik in pospešuje krvavitev, kar pa je lahko v času menstruacije nevarno (zato le skodelico in bo dovolj). Problem bolečine je prav v zakrčenosti in slabi prekrvavitvi. In to zakrčenost povzročajo strahovi, ki so povezani s spolnostjo, nesprejemanje menstruacije, morda kakšna ponižanja na tem področju, stres, možno tudi spolne zlorabe v otroštvu – četudi so bile le verbalne…pa seveda splošni stereotipi o lepih brhkih dekletih iz naslovnic, zaradi katerih se ženske potem težje sprejemamo tudi z vsem kar prinaša naša narava.
Pomaga pa tudi to, da se ženska v času menstruacije ne dotika, ne pije in ne je hladnih stvari. Zato jaz v času m. ne pijem mrzlo, ne jem sladoleda, solato perem v mlačni vodi, se ne kopam v morju… – včasih se okrog česa prekršim, a le redko. Pomembno je tudi, da se tudi v času, ko ni m. ženska ne prehladi – da ji je vedno toplo, predvsem v noge in okrog trebuha, da ne sedi na betonu… Jaz sedaj sicer nimam nobenih težav v času m. – morda prav zaradi tega, ker pazim na te stvari, vendar pa če me namrazi, pa se pojavijo tudi bolečine. To okrog hladnih stvari sem zvedela od osebe, ki obvlada tradicionalno kitajsko medicino.
Upam, da sem kaj pomagala.
LP
Tudi vaše koleno je lahko povezano z zakisanostjo telesa, še posebej, če so bile slike kolena b.p. Čim prej začnite z mojimi predlogi in začnite telo obravnavati celostno. Mogoče se sliši nenavadno, da so boleče menstruacije povezane z bolečim kolenom, vendar boste tudi sami prišli do tega zaključke, ko se boste bolj poglobili v materijo.
LP