Najdi forum

Menopavza?

Pozdravljeni,

letos bom stara 50 let. Do sedaj sem imela redne menstruacije na (kar točno) 28 dni, trajala je cca 7 dni, od tega je bila 3-4 dni in ponoči precej močna, sploh zadnja 3 leta. Razen precej bolečih ovulacij nisem nikoli imela posebnih težav.

Težava se je pojavila pred 15 dnevi, ko sem jo spet dobila in še vedno traja. Ta ni bila močna nekaj dni in potem šibka, ampak je ves čas bolj kot ne šibka. Predvsem me zanima ali lahko počakam še nekaj dni, ker moje ginekologinje trenutno ni. Težave pa imam zadnje čase tudi s potenjem, vendar ne z vročinskimi vali, ampak mi je kar naprej zelo vroče in pa težave s srbečo nožnico.

Hvala za odgovor in lep teden želim.

Ana

Spoštovani,

na vprašanje, če lahko počakate nekaj dni na svojega ginekologa je odgovor vsekakor DA. bilo pa bi nenavadno, da bi imeli super redne cikluse, nakar bi v enem ciklusu vse skupaj ugasnilo in se prevesilo v menopavzo. Ne trdim, da takšnih primerov ni, so pa izjemno, izjemno redki. Vse naštete težave seveda omenite ginekologu, da preveri, za kaj bi lahko šlo.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close