Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Menjava šole med letom

Menjava šole med letom

Pozdravljeni! Doma imamo srednješolko, ki obiskuje gimnazijo (ne splošno). V šoli ima velike težave pri enem predmetu, ki je sicer specifičen za ta program (ni ga na splošni gimnaziji), ker imajo čisto zmešano profesorico. In ne mi rečt da si hčerka zmišljuje in pretirava, ker tudi sama poznam profesorico in ima res nenormalne zahteve, poleg tega sem govorila tudi z ostalimi starši in ima marsikdo probleme. Sicer je pridna dijakinja, ima večinoma 4-ke. Zaradi teh težav razmišljamo o menjavi šole, ker vemo, da letos ne bo naredila letnika, samo zaradi tega enega predmeta, zato tudi popušča pri ostalih predmetih. Ta predmet pa je na programu tudi naslednje leto. Zanima me, ali je mogoče, da bi sredi leta menjali program na splošno gimnazijo? Zdaj je v 2. letniku in imajo nekatere predmete drugačne kot na splošni, večino pa skupnih. Vse ostale predmete je imela ob semestru opravljene, razen tega. Bi lahko na drugi šoli redno končala program?

kaj, a je vaša hčerka na ekonomski gimnaziji in ima predmet ekonomijo, da se je ne more naučit za pozitivno???

Če govorimo o latinščini na klasični gimnaziji, je to izključno samo dril – učenje besed. Nič tragičnega, le sedeti je potrebno in se naučiti. Zaradi latinščine res ni potrebno menjati gimnazije. Se samo usest in naučit. Tako pač je.

nova
Uredništvo priporoča

jaz sem padel en letnik na ekonomski gimnaziji zaradi ekonomije. profesorica je bila grozna in mene je nameroma zajebala(oprostite za izraz). Medtem ko sem ostale predmete opravil z štirkami in peticami.

Ko sem padel smo se itak preselili v Nemčijo kjer so učitelji 100000x boljši od naših jugonostalgičnih profesorjev. Naš sistem je nazadnjaški, pač ker smo bili pod jugoslavijo

Najboljše, da se hči pozanima pri svetovalni službi na konkretni šoli, na katero bi se prepisala. To ji tako ali tako ne uide, zato naj se kar odpravi še pred koncem polletja. Na spletni strani naj pogleda, kdaj imajo tam uradne ure za dijake, pokliče in se dogovori, kdaj bi prišla.
Je pa večinoma tako – vedno in povsod se najde kdo, ki zahteva več ali je bolj muhast kot večina ali enostavno zloben. Pred časom sem se pogovarjala z neko učiteljico v OŠ glede prepisovanja (pa ne zaradi selitve) – z naše šole OŠ se vsako leto kar nekaj otrok prepiše drugam, večinoma pa ravno na to šolo, kjer uči ona (ker je najbližja). In je rekla, da se tudi z njihove prepisujejo drugam – toliko, kot dobijo novih, jih tudi odide z njihove.

Pri meni osebno se je v gimnaziji izkazalo, da mi je najbolj ustrezal učitelj, ki so se ga vsi najbolj bali. Pa mi njegov predmet sploh ni šel dobro do takrat. Njegov neizprosni način mi je enostavno ustrezal. Tako da ne vem no. Včasih pomaga, da se zavemo, da je tudi učitelj samo človek in ga poskušamo nekako razumeti, pa se je potem tudi učiti lažje.

New Report

Close