Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Menierova bolezen?

Menierova bolezen?

Stara sem 28 let. Pred 2 leti so se mi začele pojavljati vrtoglavice, samo občasno, vsakih nekaj mesecev. Trajale so nekaj ur. Nisem jih jemala resno, mislila sem, da mi morda niha pritisk.
Zdaj pa imam vrtoglavico že več kot mesec dni. Zjutraj se mi še ne vrti, ponavadi se mi začne vrteti približno 3 ure zatem, ko vstanem.In potem se mi vrti praktično ves dan. Občasno malo popusti, pa žal ne za dolgo.
Sedenje ali ležanje tega ne izboljša, občasno se pojavi še slabost, občasno me moti svetloba, težko delam z računalnikom. Zadnjih 10 dni me boli še glava v zatilju in više. Občasno mi piska v ušesih, mislim, da pretežno v levem. V obeh ušesih včasih čutim pritisk, ki ga odpiranje ust ne odpravi. Težko se zberem, včasih pa že hoja zahteva precej koncentracije.
Po 2 tednih sem šla k zdravniku, pregledal mi je kri – ščitnico imam sicer povečano že dlje časa, a TSH je v redu. Pri pregledu (miže dotik nosa) se mi močno zvrti in skoraj padem. Dobila sem napotnico za ORL in zdaj čakam na pregled. Jemala sem Urutal (pekla me je zgaga), potem sem dobila Torecan. Tudi s tem sem prenehala, ker ni bilo nič bolje. Včeraj sem bila prvič pri manualnem terapevtu.
Prosila bi vas za nasvet, kako si lahko pomagam sama. S tako vrtoglavico je težko živeti in delati. Na bolniški sem bila samo dober teden, ker pač ne morem biti stalno na bolniški. Če prav razumem, ta bolezen ni ozdravljiva in se je treba naučiti živeti z njo. Imate morda kak nasvet, obstajajo kakšne vaje ali je treba kaj opustiti? Kaj mislite o postu?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Simona

Spoštovani!

Mogoče so težave povezane z vratno hrbtenico zaradi dela z računalnikom. dodatno lahko prispeva tudi nizek tlak. Poleg zdravil bi vejrento koriwstila masaža vratu in krepitev vratnih mišic ter redno razgibavanje tudi med delom, tj. vsake pol ure gibi in kroženje glave do skrajnih leg cca. 5 minut. Otolog bo preveril, da ne gre za kakšno virusno okvaro ravnotežnega organa. škoda, da vam urutal povzroča neprijetne stranske učinke. Idealneg ukrep az take težave ni, edinole tolažba, da po določenem času velikokrat minejo same od sebe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close