mehur
Trudim se, da bi spila veliko tekočine (1,5 do 2 l dnevno). Najraje pijem vodo z limono. Včasih pa se zgodi, da ne izpolnim norme (nisem doma ali pa sem tako zaposlena, da pozabim, zgodi pa se celo, da ne prenesem nobene tekočine). Takrat pa začne “protestirat” moj mehur. Peče, peče, kot bi imela hudo vnetje, na stranišče moram po kapljicah… In ko si ga potešim s tekočino, je spet vse v redu. Sumim, da je vendar nekaj narobe z mehurjem. Imate mogoče kakšno razlago in kakšno priporočilo!? Hvala!
Najprej o pitju vode:
Na 25 kg telesne teže moramo spiti 1 liter vode. Po vašem izračunu imate manj kot 50 kg! Poleg tega ni vseeno, kakšno vood pijemo, Jaz sem seveda za čisto (izvir) ali prečiščeno (naprava za čiščenje vode) vodo brez strupov. Samo tako se lahko telo razstruplja. Piti moramo čisto vode, občasno z dodatki. Če vedno dodajate limono, je to preveč, pa tudi ne verjamem, da kupite bio limone, ki so brez strupov.
Ko se telo navadi na določeno količino vode, jo želi imeti redno. Zakaj? Zato ker računa s to količino oziroma se navadi, da z njo razpolaga. Za redno pitje ni izgovor, vse je samo organizacija.
Glede pekočega mehurja:
Izmerite si lahko pH urina: če je bazičen, so v njem z veliko verjetnostjo bakterije, če je kisel, ste zakisani.
LP