mehur

Dober dan,
večkrat imam po malem težave z mehurjem. Takrat ponavadi vzamem 25 kapljic Herbiona za ledvica in mehur, potem se zadeva uredi. Prvič v življenju so se mi težave z mehurjem pojavile lani na morju, ko sem imela značilno kalvarijo (grozno tišči na wc, pa komaj iztisneš samo nekaj kapljic, boli), od takrat pa kar pogosto. Zanima me, ali je Herbion primerno zdravilo? Ali priporočate kaj drugega iz “domače ” lekarne? Naj napišem, da sem stara 28 let, da še nisem rodila in se kar malo bojim, da bi ta težava lahko zajela večje dimenzije v morebitni nosečnosti (uhajanje vode, itd). Poleg tega bi jo rada “sanirala”, da ne bi takrat prišlo do vnetja, ki gotovo ne bi bilo zaželjeno.Najlepša hvala za Vaš odgovor, pozdrav

Spoštovani!

V teh letih ste najbrž primerno spolno aktivni in to prispeva k okužbam sečil. Verejtno bi jih bilo promerneje (če gre za tako stanje, kot ste ga opisali) zdraviti z zdravilom trimetoprim tri dni. Če se ponavalja po vsakem odnosu, pa se splača preventivno vzeti zdravilo kar po vsakem odnosu. Zarai tega vam ne bo uhajala voda v nosečnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

imela sem enake tezave kot ti. predpisovali so mi primotrene in uracil ampak ni kaj dosti zaleglo. v lekarni mi je svetovala farmacevtka naj probam kapsule od nutrilaba – z izvleckom brusnic, naredila sem kuro s temi tabletami, in enoletno ponavljajoce tezave z mehurjem so se nehale. zelo priporocam.

lp

Spoštovani,

tudi mene pestijo podobne težave, če ne celo hujše… Zaradi tega imam počasi kar “strah” pred spolnimi odnosi, ker se po njih zelo pogosto pojavijo težave. Malo mi postaja zoprno pogosto “viseti” pri zdravniku, ki mi vsakič sproti predpiše novo dozo antibiotikov (ponavadi Primotren, 1 1/2 tabl. na 12h), ali pa celo reče, naj pijem malo več tekočine (čeprav je popijem po 2 l na dan, poleti pa še več) in kak Ursi čaj… pa me zanima, če je možno kakšen blažji (bolj preventivni) antibiotik kupiti v lekarni?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Miša

Spoštovani!

Najbolje, da po vsakem odnosu vzamete dve tableti primotrena in tako v veliki večini preprečite izbruh okužbe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Dober dan,

najlepša hvala za vse nasvete. Zanima me, ali trimetoprim lahko dobim v prosti prodaji v lekarni? Kolikor se le da, se namreč poskušam izogibati jemanju raznih tablet, predvsem antibiotikov…je torej omenjeno zdravilo res tako “neškodljivo”, da ga lahko tako pogosto uživam? Hvala in lep sončen dan.

Spoštovani!

Ne morete, ker sodi med “antibiotike”. Tak režim jemanja ne povzroča zapletov ali odpornosti bakterij.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close