Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? MEDICINSKE SESTRE – KOLIKŠNA PLAČA??

MEDICINSKE SESTRE – KOLIKŠNA PLAČA??

Prosim, koliko imate plače srednje in diplomirane med. sestre? Jaz imam najnižjo možno plačo – ne vem, a naj iščem drugje, ali ne, ali kako naprej…

aja, pozabila sem povedat- zaposlena pri d.o.o.

Ja kako si se pa zmenila in podpisala pogodbo?

Srednje imajo okrog 850 neto, diplomirane pa okrog 1200 neto, ampak to je plača , gola plača samo dopoldansko delo.Recimo v kakšni ambulanti, brez dodatkov za pop. delo, nočno, nedeljsko…ipd.
Pa seveda brez malice in prevoza.

Blagor se tisti,ki dela samo dopoldne in ima tako plačo,jaz delam petke in svetke pa komaj nanese 850!

Verjetno ste zelo mlada….po 20 letih službe pride tak znesek….
Imam kolegico, ki je v 29. razredu ki je največji za V. stopnjo, torej srednja sestra in ima 900 neto.Ker 30. razred začenjajo že diplomirane začetnice.
No jaz sem višja po starem programu….samo ne delam več v tem gnilem sistemu.
Jah slabe plače ni kaj….za vse to kar moramo sestre postoriti.

Se strinjam , medicinske sestre bi res morale imeti višjo plačo
glede na delo,ki ga opravljajo.

1050 neto, 35. plačilni razred, seveda še brez 3.in 4. uskladitve, 11 let delovne dobe, dipl.m.s.

Hvala, vsaj ena ki nas ceni!

Srednja medicinska sestra, 16 let delovne dobe, 26.plačilni razred……neto plača:1.040€,z turnusi(dop,pop,nočne,celodnevne) in vikendi,brez malice in prevoza.

lp

Ja no,vsaj z veseljem opravljam svoj poklic,mogoče se nekoč kaj spremeni,lp!

1000 neto,diplomirana medicinska sestra, brez malice in prevoza, kak eur gor dol, 10 let delovne dobe, po napredovanjih 35 plačilni razred, samo dop delo, en vikend na mesec.
Daleč od 1200 neto tako kot je zgoraj napisala ena. Sem vsak mesec kar malo žalostna ko vidim znesek in se spomnim kaj vse sem morala požret za ta denar… Me ima da bi šla iz zdravstva… Dvomim pa da bodo uskladitve kdaj izplačane

Moja mami je tehnik zdravstvene nege. Dela v bolnici. Plače ima neto pribl. 850 eur. Nadur jim ne plačujejo več, zato pa imajo sedaj zaradi tega veliko prostih dni, še posebej po nočnih je velikokrat doma, tudi do 7 dni. Dela pa na 3 izmene, praznike, vikende, vse …

Pozdravljeni!

Da še jaz dodam svoj piskrček.. Moje mnenje je, da je plača medicinske sestre – MS v nadaljevanju (srednje ali diplomirane) še zdaleč premajhna! Magistrska in doktorska izobrazba pa je itak le šminka (trenutno), čez 5 let pa bo verjetno že potreba. Glede na to, da ima MS komaj 850 eur plače je absurd! Za tako malo denarja nosi(mo) svoje zdravje na prodaj vsak dan! Vsak dan s(m)o izpostavljeni takim ali drugačnim mikroorganizmom! S(m)o prvi, ki pride v stik s pacientom in zadnji, ko gre domov! Ko zdravnik 1x določi diagnozo, pa naj je še tako kužna in/ali nevarna je že zdavnaj prepozno za vse zaposlene, ki so prišli v stik s pacientom – tudi čistilka, če je samo šla mimo. Prav tako so ogroženi še policisti in gasilci. Eni lenivci pa sedijo po določenih pisarnah (jih je še 10x preveč) in dobi od 1500 eur naprej neto plačo. Sramota za našo državo! Se redno odločam, da bi šel delat v tujino! Npr. v Avstriji je bruto plača 2000 eur za srednjo sestro, in 3000 za diplomirano sestro. Nemško nekaj malega vem, tako da bi tole tudi “izpilil”. Pri nas pa nam samo podaljšujejo pogodbe in zaposlujejo preko zavoda, ker potem veselo vsi kasirajo, samo delavec ne. Da o plačah v Nemčiji ne govorim.. Mislim, da se bo v kratkem v SLO ponovil scenarij, kot se je pred nekaj 10 leti, ko bodo vsi odšli na boljše v tujino, doma pa bodo spet uvažali južno delovno silo in jih izkoriščali, kot so delavce vegrada. Tipično slovensko, samo da bodo visoki davki!

LP

Zdravo
Odlocam se za srednjo solo. Rada bi bila visja medicinska sestra in me zanima koliksna je placa in ali se splaca iti v solo za ta poklic.
hvala

POZDRAVLJENI!

ALI MOGOČE KDO VE KAKŠNA JE PLAČA BOLNIČARA-NEGOVALCA V AVSTRIJI?

Tole naše zdravstvo res ni več za nikamor. medicinske sestre smo vse bolj izkoriščane, nadurnega dela ne plačujejo, prostih ur pa zaradi obsega dela ne moeš izkoristiti. In se vrtiš v začarenem krogu. za seboj imam 14 let delovne dobe in tri napredovanja pa je moj osebni dohodek z vsemi možnimi in nemožnimi dodatki 903 EUR. V tujini pa je takole. Kar cenijo slovenske medicinske sestre, vendar si, kamorkoli se obrneš zanje tujec. Delo je veliko bolj odgovorno, saj ni stroge delitve na srednje, višje, visoke zdravstvene delavce, kot pri nas. Vsaj za Italijo lahko tako rečem. Kar pa se tiče plače, je zelo odvisno, kdo je delodajalec v tujini. Regionalno sestrsko združenje, klinika kot taka neposredno ali kakšna firma, ki se ukvarja s kadri npr, Manpower,… Pri tem velja malce previdnosti. Najbolj natančni pri vsej birokraciji pa so nedvomno severnjaki: Nemci, Avstrijci, Belgijci,…In plače? Negovalci- bolničarji ok.1200-1400 EUR, medicinske sestre od 1700 EUR dalje.

lahko še sama dodam, da sem zaposlena 5 let in delam v intenzivni negi in terapiji povp. 30 nadur na mesec odvisno od šefice če jih bo izplačala ali pa dala v proste dneve …plača vedno okoli 900 al delaš 30 nadur al ne ko se ti potem zaman zdi da delaš 3 vikende in imaš fraj dneve ko jih ne rabiš ne rečem da ni uredu ja , ampak ko ti rabiš dolečene fraj dneve ( ker se šolam še ob delu ) ti pa ne dovoli menjav s sodelavko …
poleg zelo stresne službe doživljamo zelo veliko psihičine pritiske s strani nadrejenih ,MOBING , ter diskriminacija ker mladi nimamo otrok lahko delamo non.stop….
menim da je skrajni čas za spremembe….

No prosim ne pretiravajte z hvaljenjem tujine, sama delam v Avstriji pa še zdaleč nimam 3000 evrov bruto. Delam v domu za ostarele kot Dipl. med. sestra s tem da opravljam delo negovalke, ker gor se pač ne delijo kot pri nas, vsi delajo vse, res pa je da gor tehnik/negovalec ne dela prevezov, kri jemlje zdravnik, maximalno kar naredim je da zmerim sladkor dam inzulin ali s.c. injekcijo, nasatavim s.c. infuzijo potem se pa že konča. Na začetku sem si mislila da pač zapravljam svoje znanje ki sem si ga priodobila v šoli, po drugi strani pa: nimam veliko odgovornosti, pač osnovna nega, plačo pa imam večjo kot recimo ena sestra na int. terapiji, ki ima odgovornosti ogromno. Bruto plača je 2500 evrov in potem dobim recimo s 4 ali 5-imi nočnimi okoli 1900 ven. Malica ni plačana prav tako se ti ena ura pavze za malico odbije tako da če si gor 11 ur imaš plačanih samo 10, malico dobimo tam, kosilo pač. Dobim plačane potne stroške s tem da gor ti dajo max. do 60 km pa če se ti 200 pelješ ni važno, s tem da mi jih ne izplačajo ker jih potem tu uveljavljam pri dohodnini, da ne plačam preveč. Delaš max 2 nočni skupaj, lahko pa tudi samo po eno. Jaz imam recimo vedno 2 dnevni eno nočno in potem 2 ali 3 dni fraj. Dva vikenda na mesec. Za vsak mesec si lahko napišeš do 4 proste dneve pač kdaj želiš imeti fraj in ponavadi, če se le da nam jih šefica upošteva. Praznike izbiraš ali božič fraj pa novo leto delaš, velika noč fraj pa binkošte delaš itd….
Vsak mesec imamo žrebanje, če prejšnji mesec nisi bil na bolniški lahko sodeluješ, direktorica podari 10 krat po 100 evrov bonov za seiersberg 😉)), pač malo motivacije, dobla že dvakrat hihi 🙂))
No v bolnišnicah pa imajo še malo večje plače…pa meni v domu čisto paše 🙂

HOJLA,
PUNCE KATERE DELATE V AVSTRIJI,IMAM VEČ VPRAŠANJ ALI ME KATERA ZAUPA GSM
DA POVPRAŠAM ZA PAR KORISTNIH INFORMACIJ.041732783

sem univ. dipl. inž. in moja plača znaša 910 eur neto, tako da lepo vas prosim, ne jamrat

New Report

Close