Najdi forum

med.sestre…

živjo!

Mene pa zanima,če je mogoče še katera na tej strani med.sestra,ker imam eno mal bolj neumno-čudno vprašanje?Jaz imam pač tako naravo dela da si moram po vsakem kontaktu z bolnikom umiti in pa razkužiti roke,obvezno.Pa me je včeraj sodelavka samo opomnila da pa mogoče to v mojem stanju ni dobro,mislim ej halo, kako da ne,jaz pa mislim ravno obratno!Češ da pa naj si rok le nebi toliko razkuževala(to je razkužilo izključno za roke,seveda pa vsebuje vsesorte kot je tudi alkohol),no kaj pa ve menite?!Itak pa vse te stvari ne pronicajo,se ne absorbirajo skozi kožo,tako kot kreme ne,…Kaj bi me moralo res kaj skrbeti?Sem drugače v 6.mesecu in bom šla zdaj po praznikih kmalu na dopust,čeprav ne vem še kaj bom počela doma.CAO!

Pozdravljena Saška!!!

Tudi sama sem dipl, m. s. in sem delala n oddelku, še do 8 meseca svoje nosečnosti. No, sedaj je moja mala stara že osem mesecev. Sedajšnja razkužila za roke so takšna, kjer aerosoli ne “letijo” po zraku in niso pri vdihavanju nevarna. Bolj nevaren je bil prej t.i. Spitaderm, ki smo ga uporabljali za razkuževanje kože pred odvzemom krvi a se je ukinil. Tako, da ni strahu. Vsaj meni je naša higieničarka v bolnici to zagotovila. Ti se kar drži svojega razkuževanja rok, saj s tem preprečuješ vnos (saj veš česa vse) v svoje telo. Raje se pazi dvigovanja bremen, drugače pa kar pogumno naprej.

In želim ti vse dobro tebi in bodoči mladi družinici. Boš videla, kako zelo boš uživala z malo štručko…in prehitro pride čas, ko moraš nazaj na delo.

LP, Andrejka

Tudi jaz si po vsakem stiku s pacientom razkužim roke. Je pa malo drugače, ker sem v ambulanti in se ne dotikam vsakega. Po kakšni hudi prevezi (gnojni rani)si jih pa še umijem, pa čeprav imam tudi rokavice. Za inekcije in kanale nastavljat pa samo razkužim, razen če se preveč popacam. Ti kar razkužuj roke, to sigurno manj škodi, kot če si jih ne bi.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč
nova
Uredništvo priporoča

zakaj spitaderm ni v redu? v prosti prodaji )za navadne laike) se ga še dobi.
hvala.

Spoštovana.

Spitaderm, ki je v obliki pršila naj bi zaradi pretirane uporabe (to je pri nas v zdravstvu, kjer jemljemo kri neštetokrat na dan) bil škodljiv zaradi aerosolov, ki jih ob tem vdihavamo.
Podrobno o tem ne bi pisala, ker nisem iz farmacevtske stroke in da mi ne bi ravno kdo očital, da jim “kradem kruh”….
Mi ga že nekaj časa ne uporabljamo.

LP, Andrejka

hvala. torej za nas običajne civile ni panike?

pozdravljena Saška, sem zdrv.teh., delala sem celo nosečnost in si roke po vsakem posegu razkuževala. delala nisem le z razkužilom za inštrumente. na oddelku smo imeli paciente, ki smo jim dajali metastron in izogibala sem se teh sob, po naročilu nadrejenih, izogibala sem se pacientov, ki so imeli slikanje z radioizotopi, nuklearne medicine in rentgena. ja pa dvigovat nisem rabila, ampak vse to le zaradi navodil nadrejenih in zelo ustrežljivih sodelavk. rodila sem ob roku, sedaj je moja pupa stara 6 let in nič ni narobe z njo, razen alergije na KML in beljak, to pa je tako že precej razširjeno in nima vzroka v delu ki ga opravljaš ampak v dednih predispozicijah in naravi sami.
vse kar se ti lahko zaradi pogostega razkuževanja zgodi, je da boš imela od alkohola razdraženo kožo na rokah, kar pa je problem zdrav.osebja.
nič strahu, sicer pa imajo razkužila navodila, poglej kaj piše v njih, tako boš bolj pomirjena.

Seveda ni, če ga uporabljate tu in tam.

New Report

Close