Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Med prstki

Med prstki

Pozdravljeni,

moji hčerkici se med prstki kar naprej vlaži in ima kar malo ranic oz. jo srbi. Kar naprej ji umivamo nogice, hodi bosa po stanovanju… Kaj naj naredim, da se ji ne bi kaj napacalo.

Lp

JAnja

glivice

tudi moja ima podobne tezave. jst ji zvecer po tusiranju z brisaco dobro obrisem med prstki in je malo bolje. bi pa tudi meni prov prisel se kaksen nasvet.

Pomaga mazilo canesten, ki pa ga je treba uporabljati kar nekaj časa. Paziti je potrebno pri nogavičkah in copatih in tudi čevljih (sploh, če se nosijo na boso nogo). Jaz sem se pred časom tudi borila s to nadlogo, pa ni in ni bilo bolje. Na koncu sem ugotovila, da so bili krivi copati. Ko sem si kupila nove, je bilo takoj bolje. Torej malo razmislite, kje bi se lahko glivice skrivale in tisto zamenjajte ali operite na visoki temperaturi.

Pri sinu sem preskusila več različnih krem (tudi proti glivicam), posipala s pudrom…, pa ni bilo boljše. Med prsti je imel ves cas vneto zaradi močnega potenja.

Stanje pa se je popolnoma popravilo, ko je namesto klasičnih zaprtih copat začel nositi odprte poletne opanke (doma, v vrtcu…).

Je sicer res, da so malo drazje, ker kupujemo usnjene, vendar zdaj opanke kupimo “na zalogo” v casu poletnih razprodaj (kupimo za eno in za dve velikosti vecje – da jih lahko uporablja do naslednjega poletja).

2x na dan pokapaj ranice s pravim eteričnim oljem čajevca…jaz ga imam doma od Berglanda… poglej v Sanolaborju…

LP Jullie ******************************* http://jullie.moj-album.com/

K zdravniku!

Če so gljivice je lahko zdravljenje dolgotrajno, je pa seveda tudi zelo nalezljivo, tako da pazi naj ima hčerka vsakič drugo obutev, da se prejšnja prezrači in osuši, bombažne nogavičke, še bolje je če je bosa.
Ko ji brišeš umite noge brisačo daj takoj v pranje, da ne preneseš na druge dele telesa, menjaj copate, ki naj bodo zračni, Obvezno pa je treba k zdravniku, le on ti bo predpisal ustrezna mazila in spremljal potek zdravljenja. Nas je napotil k dermatologu a k sreči smo vse skupaj sanirali prej oz. zelo hitro, tako da nam tja ne bo treba.

Te težave smo ravnokar odpravili in le tako pri otroku dosegli da ne obuje več superg ampak le še 100% usnjeno obutev. Se je nekako moralo zgoditi, ker prej ga nismo pripravili da bi obul kaj drugega kot superge(čeprav so bile vedno usnjene se noga poti).

New Report

Close