Med dvema ognjema
Pozdravljeni!
Trenutno se v zivljenju nahajam na razpotju in ne vem kako dalje. Nimam osebe, katera bi mi lahko glede te teme lahko svetovala, zato me zanima vase mnenje.
Torej…7 let sem bila skupaj z cudovito osebo, s katero sva nacrtovala skupno prihodnost, imela dobro komunikacijo, razumela drug drugega…bil je moj prvi fant…seveda pa so bili tudi problemi…najvecji je bil povezan s spolnostjo, saj se mi zdi, da nisva kompatibilna v postelji, saj jaz njega ´´narajcam´´ v sekundi, njemu pa to ne uspeva najbolje..tudi njegovi poljubi, mi niso vsec…problem je bil tudi, da je prevec neodlocen…je prevec odvisen od mene…in prevec zivi za prihodnost in premalo uziva sedanjost…Bila sem kar nezadovoljna s nastalo situacijo…
Nato je prisel drugi…v katerega sem se zaljubila, sem prvega pustila in ga s tem zelo, zelo prizadela, saj nikoli ni racunal, da se bi lahko kaj taksnega zgodilo.
Torej…tudi drugi je bil cudovita oseba in v postelji je bilo naravnost fantasticno. V bistvu sem komaj z njim uvidela, da v vseh teh letih ni z mano, glede stvari v postelji, nic narobe. S prvim sem imela ta obcutek vedno prisoten. Glede strasti, poljubov, telesnih dotikov je bilo super. Vendar tudi pri njemu so se pokazale pomankljivosti in ta pomankljivost je bila komunikacija…velikokrat so prisli trenutki, ko se nisva imela kaj za pogovarjati, saj nobeden od naju ni med najbolj zgovornimi osebami….zaradi tega, sem zacela pogresati ravno to-komunikacijo, katera je bila s prvim super. Kaj sem naredila? Poklicala prvega in pogovor se je koncal s poljubi, katere sem si tudi sama zelela, ker sem ga ze posteno pogresala…vendar ko je spet prislo do situacije, da sva pristala s prvim pristala v postelji, sem imela v mislih le to, kako bi bilo z drugim…..sedaj sem v taksnem polozaju, da ne vem kako naj dalje…obe osebi sta super, vendar vsaka ima pomankljivost in to pomankljivost primerjam z osebo, ki je na tem podrocju boljsa…sem med dvema ognjema in ne vem kaj bi v prihodnosti bilo bolj pomembno…dobra komunikacija ali dober seks, poljubi in dotiki?
Spoštovana gamma,
res dobro ste naslovili svojo situacijo: med dvema ognjema. Najbrž se počutite, kot da ste razpeti med dvema možnostma, kot da ste v notranjem konfliktu, ker se zdi edina možna pot ta, da izberete bodisi enega bodisi drugega „kandidata“. Morda pa je tale med dvema ognjema samo igra, ki je ni mogoče prenesti v realno življenje? Kot nekakšen eksperiment.
Kaj pa, če bi svoje gledanje obrnili na glavo in na situacijo pogledali z druge plati?
Najbrž tudi sami čutite, da bi pravo čustveno zaokroženost doživeli šele z osebo, ki bi bila posrečena združitev obeh partnerjev. Kako se počutimo v spolnosti, je zrcalo naših odnosov. (Spolnost s prvim je bila neizživeta, ker se nekje niste mogli povsem čustveno odpreti – manjka čustveni stik. Spolnost z drugim je pretočna, a je ne morete nadgraditi z besedami – manjka čustveni stik.) Naši odnosi pa so zrcalo našega odnosa do sebe. Prej ste razvijali čustven stik s partnerjem na en način, zdaj z novim na drugega … in zdaj ste – z možnostjo primerjave – prvič dobili občutek, kako boli, ko nam primanjkuje nečesa, kar smo spoznali kot bistveno. Ne vem, koliko ob opažanju, da vsakemu od partnerjev nekaj manjka, neprijetno občutite tudi lastno nedograjenost, nerazvitost, pretirane zahteve do same sebe … Kar je čisto normalno, stiske in bolečine so sestavni del razvoja. Do sebe postajate vse bolj iskreni, nočete se več zadovoljiti s seksom, v katerem ste zavrti, čutite pa, da samo fantastičen seks tudi še ne gradi odnosa. S polovičnostjo se nočete več sprijazniti, in prav imate.
Manj ko boste ocenjevali pomanjkljivosti in odlike obeh moških, kakor da sta samo igralca v igri, bolj se boste obrnili vase. In bolj ko boste vedeli, kdo ste in kaj želite v življenju nasploh, ne glede na sedanja partnerja, manjša se vam bo zdela dilema, ki ste jo opisali.
Z obema partnerjema, sem se pogovorila in oba vesta za skok sem in tja…vendar naj bi bila taksna zenska, ki je v zivljenju srecas samo enkrat – tako pravita oba – in zato prvemu sploh ni problem nastala situacija, vsaj tako pravi. Prav tako je rekel, daj naj bom raje z obema, ker ne ve vec, ce bo me lahko samo on osrecil. Torej, bilo kaj naredim, me ni pripravljen pustiti. Medtem, ko je drugemu ´´dovolj´´ in me je ´´pustil´´, bi se pa rad vseeno se sreceval z mano. Vem, da bi se morala od obeh distancirati, vendar sta edino ti dve osebi v mojem zivljenju, s katerima se lahko odkrito pogovorim…
Med dvema ognejema ne boš več, če boš potegnila črto in se distancirala od obeh, saj najbrž zate ni pravi ne prvi, ne drugi…..
Ko boš starejša (predvidevam, da si še zelo mlada), boš spoznala, da v življenju nasploh in seveda tudi v partnerstvu ne moreš imeti vsega. Če boš imela dober seks in komunikacijo, pa ti kaj tretjetega ne bo všeč. Z izkušnjami in zrelostjo se naučiš, da so potrebni kompromisi in sprejemanje “pomanjkljivosti” pri partnerju, saj tudi sama nisi popolna.
Razmisli pa koliko trpljenja povzročaš prvemu s svojo sebičnostjo, drugi te je spregledal in pustil oziroma bi bil rad ravno tako sebičen kot ti (najbrž bi se rad srečal samo za seks).