Najdi forum

Sva skupaj 8 let, 3 leta skupno gospodinjstvo, stara jaz 29 on 33.
Jaz čutim, da je čas, da narediva korak naprej. Imava željo svojo hiško narediti. Meni se zdi, da je čas, da začneva nekaj premikati v tej smeri. Delava tudi na ustvarjanju družine, otroka. Razumeva se zelo v redu.
Sedaj pa težava. Pred 3 leti sva bila iz ferbca pri neki jasnovidki, ki je dejala, da midva ne bova nikoli skupaj. In ta izjava njega sedaj grize in zavira, da bi naredil korak naprej. Strah ga je, kaj pa če je to res.
Pravi, da mu je lepo z mano, kot nikoli do sedaj s katero prejšnjo, ampak kaj pa če se bo res zasukalo življenje, da bova šla narazen?
Počutim se grozno. Kot bi bila neka rezerva s katero je trenutno, dokler ne pride tista druga, ki naj bi bila ta prava. Ne razumem pa zakaj potem hoče otroka z mano?! To morava še razjasniti, ko se malo umirim. Trenutno se še pogovarjat ne morem.
Kakšno je vaše mišljenje?

Mia,

sedaj bom verjento slišal kup očitkov, ampak v vedeževanju nisem strokovnjak in je to samo moje mnenje.

Vedeževanje ni samo iz trte zvito. TAko kot lahko opazujemo določene poteze in na podlagi opazovanja določimo vzorce ponavljanja in nato določimo sklepe. Ki so lahko tudi zelo pravilni. TAko je tudi vedeževanje izšlo iz dolgoletnega opazovanja pojavov in obnašanja ljudi. Če nekoga dolgo opazujemo, lahko potegnemo neke sklepe. NAto primerjamo še 100 ljudi iz istega znamenja in potegnemo spet nekaj sklepov, se bodo zagotovo vse te osebe v nekem momentu ujemale….in tako naprej….takim postopkom pravimo raziskava. Analiziranje, opazovanje, ponavljanje vzorcev….in na podlagi teh opazovanja določamo teze, ko pa se teze potrdijo še od kje drugje, pa imamo dokaze. In potem je to to.

No, napovedovanje prihodnosti pa je lahko zelo nevarna in nadležna stvar. Nekateri obvladajo analizirati in opazovati, nekateri pač želijo s tem samo zaslužiti na naivnosti ljudi. Bolj kot jim dokažejo in jih prepričajo v to in se potem to tudi zgodi, večjo imajo veljavo in ceno. Seveda je lahko to tudi sposobnost vedeževalca, kako zna manipulirati, kako zna prepričati osebo, da ima prav.???

Je pa dejstvo, da je na tolikotisočletnih opazovanjih nekaj res. Drugače se ne bi delili v posamezna znamenja, ne bi te vede preživela.

In če se vrnem v prvotno bit, se vse začne v nas. Nekateri pravijo vsi iščemo, napaka je v tem, ker iščem izven nas in ne v nas. KAjti vse se začne in konča v nas.

Res je, nekateri se držijo povedanega, kot pijanci plota, in jasno, da se bo to zgodilo.AMpak a ni škoda, da se opovemo življenju še predno se je začelo? KOliko let sta že izgubila, zaradi ene napovedi? Ubadata se s tem ali je res ali ne, namesto, da bi živela tisto kar čutita. In to je to, da se imata rada. Komu potem verjameta? Sebi, svojem srcu, ali eni napovedi “šlogarce”.

Nekaj nas bo vedno določalo in tisti, ki bodo znali opazovati bodo vedno zadeli in imeli prav, ampak vsak lahko stopi iz svojega kalupa in gre naprej po tisti poti, ki jo določajo drugačne norme in drugačne poteze, za tisto raven, pa bi rabili spet posebne “vedeževalce”, ampak pravimo jim učeniki. KAjti tisti ne napovedujejo prihodnosti, ampak iščejo sedanjost. Ponavadi jim večina pravi čudaki. Ker so izven našega zaznavanja in dojemanja, tudi ne spadajo v naša znamenja, zato za njih veljajo drugačna pravila.

In tudi od vaju je odvisno ali bosta ostala v kalupu drugih misli in drugih idej. Vse se začne v nas samih, kaj mi lahko storimo, kajti vedno imamo izbiro, vedno.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Moji takrat še noseči prijateljici je neka taka jasnovidka pred leti napovedala, da bo rodila punčko, pa je bil fantek, da bo hudo zbolel in mogoče celo umrl (!!!) oče (pa ni), edina dobra stvar je bila napovedana, da se bosta s partnerjem zelo dobro ujemala. Ampak ta edina stvar v resničnem življenju ni resnična. Oba malo trpita drug ob drugem, ampak zvezo pa vozita in mislim, da bosta ostala skupaj. Zaradi jasnovidke? Mogoče. Prav smešno.

Ampak ni prav, da take stvari vplivajo na tvoje življenje. Ali je tvoj fant res tako vodljiv in verjame v te stvari tako natančno? Ali je mogoče tudi vraževeren? Če je, si lahko s tem pokvari zelo lepo zvezo. Če pa ni, pa najbrž ni tako zelo prepričan v vaju, potem pa mu vsaka malenkost pride prav za izgovor. Prav zanimivo je, da se moški, če imajo takšne občutke, zelo radi izogibajo poroki, ampak otroka bi pa kljub temu imeli. Kot da ne bi bil otrok še veliko večja zaveza kot pa poroka. Pogovori se z njim o njegovih občutkih in o tem, kaj mu pomeni tisto vedeževanje, kaj naj bi bilo zanj res tisto ta pravo. Vem, da ti je najbrž težko govoriti o tem z njim, nihče ne zve rad negativnih stvari, ampak naredi si uslugo in razčisti zadevo. Res je škoda časa.

Če tvoj dragi usodo polaga v roke neznane vračare in ji zaupa bolj kot tebi, ki te pozna več kot osem let, je čisto noro. Kako lahko butara reče, da ne bosta nikoli skupaj, če pa že sta bila in sta še. In to v skupnem gospodinjstvu, ki se je obdržalo še cela tri leta po njenih prerokbah.

Iz firbca sta šla k vedeževalki, mislila sta, da imata svojo podzavest pod kontrolo. Noben nima pod kontrolo nezavednega. Pač pa je ravno obratno. Ne vem na kakšen knof je pritisnila ta “jasnovidka”, vendar je iz tvojega tipčka spravila na plan puhastega pokakanega zajčka, za katerega še sam morda ni vedel, da obstaja v njem. Mene čudi, da mu je ta zajec vzel vso voljo do vajinega skupnega življenja. Se ti zdi ta domneva res pravilna?

Kaj pa če mu preprosto ni do tega, da bi živela skupaj še naprej in ima en krasen izgovor, zakaj ne? Butast, ampak priročen. Saj je ja že vse v zvezdah zapisano……

Predlagam, da greš h kakšnemu bioenergetiku, ki vaju bo zagotovo ozdravil uroka jasnovidke. Če še to ne bo pomagalo pa poskusita še s homeopatskimi kroglicami.

Če gledamo, kaj vse se lahko zgodi, potem ne bi storili ničesar. Zakaj bi se trudila, delala, če bom enkrat zagotovo umrla? Zakaj bi šla čez cesto, če vem, da me lahko zbije avto? Samo zaradi možnosti, da mi ne uspe, se ne bom lotila?

Pomemben je smisel življenja – in s tem tudi partnerstva. Zavedanje minljivosti vsake stvari, odnosa, življenja prinaša uživanje tistega, kar nam je dano ta trenutek…kdo ve, kdaj bo minil.

Vedeževanje na tak način ne jemljita resno. Nihče ni tako vsemogočen, da bi vedel takšne stvari. Vedeževalka je dejala, da ne bosta nikoli skupaj – pa sta – SEDAJ!

Zagotovila za prihodnost ne more dati nihče. Naredita iz tistega, kar vama je dano danes NAJVEČ, KAR LAHKO! To je življenje!

hej

moje mnenje je, da je treba tele prerokbe jemati malo z rezervo..ok, priznam tud jaz sem enkrat sla, tako malo iz firbca, oziroma takrat sem bila v krizi, ker se je krhala moja dolgoletna veza, pa mi je “teta” povedala, da se bo vse uredilo, da bova skupaj, srecna s tremi otroki..opisala mi je krasno zivljenje…v tistem stresnem obdobju me je pomirila in mi vrnila optimizem… ampak, danes, 2 leti po obisku je vse drugace…. njene besede sem vzela z rezervo in tako kot je rekel primoz: poslusala srce… nisva ostala skupaj, letos naj bi se porocila in imela otroka…. no res je da imam drugega partnerja in se drugi del se vedno lahko uresnici, ampak ok….falila je najpomembnejsi del: tisto kar me je takrat najbolj morila: ali bova ostala skupaj, je rekla, da bova, pa nisva…

sicer pa, poglejmo realno: ce odpres katerikoli casopis je kakih 15 oglasov za vedezevanje…a ni malce cudno, da je v eni majhni sloveniji, ki premore se ne 2 mio prebivalcev, kar toliko ljudi z nadnaravnimi sposobnostmi videti v prihodnost…

pa se neki: ce so taki strokovnjaki: zakaj na lotu ne poberejo vseh sedmic???
aja, sej res: to ni eticno … obiranje folka pa je???!!

lp

hej

moje mnenje je, da je treba tele prerokbe jemati malo z rezervo..ok, priznam tud jaz sem enkrat sla, tako malo iz firbca, oziroma takrat sem bila v krizi, ker se je krhala moja dolgoletna veza, pa mi je “teta” povedala, da se bo vse uredilo, da bova skupaj, srecna s tremi otroki..opisala mi je krasno zivljenje…v tistem stresnem obdobju me je pomirila in mi vrnila optimizem… ampak, danes, 2 leti po obisku je vse drugace…. njene besede sem vzela z rezervo in tako kot je rekel primoz: poslusala srce… nisva ostala skupaj, letos naj bi se porocila in imela otroka…. no res je da imam drugega partnerja in se drugi del se vedno lahko uresnici, ampak ok….falila je najpomembnejsi del: tisto kar me je takrat najbolj morila: ali bova ostala skupaj, je rekla, da bova, pa nisva…

sicer pa, poglejmo realno: ce odpres katerikoli casopis je kakih 15 oglasov za vedezevanje…a ni malce cudno, da je v eni majhni sloveniji, ki premore se ne 2 mio prebivalcev, kar toliko ljudi z nadnaravnimi sposobnostmi videti v prihodnost…

pa se neki: ce so taki strokovnjaki: zakaj na lotu ne poberejo vseh sedmic???
aja, sej res: to ni eticno … obiranje folka pa je???!!

lp

Nikar ne premišljujta o besedah šlogarice, ker bosta drugače za vedno ostala na isti točki. Iz lastne izkušnje lahko povem, da je pred mnogimi leti meni “šlogarca” povedala, da nikoli ne bom imela dovolj moči, da se izkopljem iz slabega zakona, pa sem se! Takrat, ko mi je bilo najtežje sem se spomnila na njene besede in si rekla, da njena pač ne bo obveljala, ampak, da je važna moja volja in moč. In uspelo mi je. Zato nikar ne “cincajta” in ne premišljujta o njenih besedah; usodo vzemita v svoje roke in si življenje uredita tako, kot vama je všeč. Najslabše je obtičat na enem mestu in čakat, kaj se vama bo zgodilo. Življenje je pač tako, da prinaša dobre in slabe stvari, vendar je večina stvari odvisna od nas samih. Res pa je, da nikoli ne veš, kaj te čaka in to je, po svoje, tudi čar življenja. Vendar, verjemita, da se z ljubeznijo, zaupanjem, spoštovanjem in voljo lahko reši čisto vse.

Pa veliko sreče!

Velikokrat ljudje sami uresničijo tisto, kar vedeževalka napove, ker ji preveč verjamejo in vzamejo to za 100% resnično.

Če se tvoj partner obnaša tako, kot si napisala, potem bo sam zares uresničil vedeževalkino prognozo. Pa ne zato, ker bi bila njena resnična, ampak zato, ker se v strahu pred njeno napovedjo sedaj on odmika od tebe, tako da boš lahko celo ti naredila konec vajine zveze. In na koncu bo on imel celo potrditev, da je imela vedeževalka ZARES prav, ne bo pa se zavedal, da je ta konec sam zrežiral.

O tem se morata zares temeljito pogovoriti!

lepo pozdravljena,
prosim, poslušaj svoje srce!Skupaj s fantom se usedita in se pogovorit, zakaj po njegovem nista za skupi.Ne verjamem, da bi na njega tako vplivala vedeževalkina izjava, in četudi je, ga vprašaj kaj on čuti in naj posluša svoje srce.
Pred leti sem šla tudi jaz k vedeževalki, prvič je rekla da ne bom stem fantom, drugič je rekla, da sem jaz tista ki vodi vezo, tretjič pa da spet ne bom z njim, nazadnje pa da bom ostala z njim, bo krasen mož in očka dveh otrok. Zmeda in zmeda!Naj ti povem, da sva še vedno skupaj in nama je lepo, načrtujeva skupno prihodnost…Če bi jo že ta prvič poslušala in si vzela to k srcu, sigurno res ne bi bila skupaj in bi rekla, ta je pa rs dobra, prav je uganila.Mislim, da si sami krojimo usodo in samo življenje. Najbolj pomembno je da poslušaš sebe, če čutiš da to ni to, pač res ni.
Najbolj smešno se mi je zdelo, ko je rekla, da me v službi noro ljubijo in so zadovoljni zmano.Kaj!?Daleč od resnice, razmere so bile obupne, kar sem ji tudi povedala. Začela se je izmikat in kr neki…
Verjemi sebi, prav tako pa tudi tvoj fant!

Moje mnenje je: Ne hodit k šlogarcam!

Tudi če nisi vraževeren te vedno lahko malce matra tisto kar ti pove, al bo al ne bo..jaz sem bila samo enkrat pri jasnovidcu, veliko let nazaj in čeprav mi je povedal pravilno, da se bom razšla s prvim fantom in tudi kdaj in da se bom blazno zaljubila v drugega s katerim bom živela (tudi to je zadel in tudi leto kdaj naj bi se to zgodilo, ampak se mi zdi da je to zadel samo zato, ker je verjetno takrat začutil mojo energijo (s prvim sva se takrat že razhajala, jaz sem bila pa že zaljubljena v tega drugega s katerim sva skupaj že 8.leto, od tega pravtako 3 leta živiva skupaj)..
..ko sva imela resno krizo, preden sva začela živet skupaj, me je spet mikalo, da bi kam šla, saj veš, takrat bi se človek obesu na vse ljudi in tulil: ”Pomagajte, če ne me bo pobral!” (vsaj jaz sem čist sesuta, ko imam problem, ko ga nimam sem pa tako srečno evforična in zaljubljena, da mam cel svet rada), ampak sem si že takrat, ko sem bila pri jasnovidcu, rekla: ”PRVIČ IN ZADNJIČ!” ..in nikol več k nobeni šlogarci ali jasnovidcu!
Od takrat se tega še vedno držim.
Sicer jaz v te šlogarije v osnovi ne verjamem in se poskušam vedno držat svoje intuicije, ampak vseeno, če maš domišljijo, slab dan, zamegljene misli, na obisku v glavi kakšnega hudička, je vse to dovolj da začneš premlevat kaj je šlogarca rekla, kaj pa če bo res vse to, in še nekaj takih ”kaj pa čejev”, z vedno bolj črnim scenarijem…

Na tvojem mestu pa bi jaz tega tvojga lubčka vprašala, kaj se zdaj skriva za to njegovo ”šlogarsko bojaznijo’? Ali je res vraževeren, kar pa verjetno že veš po 8 letih in če ni, kakšni izgovori so zdaj to? Mogoče ga je pa naenkrat kaj strah in bi rad nekaj spremenil v vajini vezi? Mene bi najbolj zanimal zakaj ga je kar naenkrat ratalo strah? Mogoče si pa ti kaj pri njem ‘spregledala’ in ga je bilo ‘strah’ že preden sta šla k šlogarci?

Želim ti, da se fajn pogovorita in ti svetujem, da ne hodta več k šlogarcam! Sam probleme naredijo, ki jih je že brez njih zadost..

lp, Laura

Se popolnoma strinjam! Se bo res uresničila vedeževalkina napoved, saj tvoj fant že deluje v tej smeri, točno tako kot je napisal/a DZ! Povej to tvojemu fantu! Naj se zaveda, kaj ima v tem trenutku in živi se danes, kaj bo v prihodnosti nihče ne ve, zato je škoda, da gredo trenutki, ki bi lahko bili lepi, mimo in v strahu, kaj pa če bo res tako. kot je rekla vedeževalka? Ma zakaj ljudje sploh hodijo k šlogarcam, to pa je res zadnja stvar na katero bi pomislila!

že spet se strinjam s koko. Ni se mu.

New Report

Close