Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja materina dušica ali ameriški slamnik

materina dušica ali ameriški slamnik

seveda od firme j.u.s.t..
Katero od tega naj uporabljam kot preventivo pred virozami ipd. pri enoletniku?
Kupila bi si eno teh kopeli in kremo materina dušica. Zelo bi mi prav prišlo tudi proti slabokrvnosti.
Kakšno kombinacijo naj vzamem, in kako naj uporabljam (kolikokrat na dan, oz. kopel na teden, ali lahko celo zimo ali moram vmes narediti premor)?
Hvala za nasvet.

A v lekarno pa ne bi šla? Jaz jim recimo še vedno za troho bolj zaupam, kot štancanim prodajalcem od vrat do vrat…

Ameriški slamnik dobiš v 1001 obliki: kapsule, tabletke, tekočina, za pogoltnit, za polizat, z alkoholom, brez…. Kremo materine dušice smo nabavili lani po preplahu, ki so ga nagnali za wick balzam. Sine je dobil tak ekcem po hrbtu in prsnem košu, da smo komaj ušli dermatologu, možu ni šlo dosti bolje. Tako mi zdaj 3 x rabljena, svinjsko drago plačana krema leži v predalu. Prvič in zadnjič sem nasedla tem fintam.

Za slabokrvnost dobiš v lekarni sirup, tabletke, kar ti bolj ustreza. Lahko poskusiš tudi v homeopatski lekarni v Šk. Loki, če ti je ta veja medicine bližja, vseeno pa je lekarna precej drugačna zadeva, kot “domači” prodajalci.

Mi uporabljamo materino dušico od Justa že kar nekaj časa in sem z njo zelo zadovoljna. Kadar je dete prehlajeno, ga namažem z materino dušico in kapljico evkaliptovega olja po prsih, hrbtu in podplatkih vsak dan po kopanju in zjutraj pred odhodom v mrzli svet. Tretji dan ni mazanje več potrebno, ker ponavadi grdega kašlja ni več….
Ameriški slamnik pa smo uporabili šele dvakrat ker je menda čisto nova zadeva pri Justu, pa še ne morem komentirat. Uporablja pa se samo kot kopel in naj bi zviševal odpornost.

lp

Za firmo j.u.s.t ne vem, sem pa sama jemala tablete ameriškega slamnika lansko leto, ko sta mož in za njim še sin zbolela za gripo. Dokler sem tablete jemala, se gripe res nisem nalezla. Štiri dni po ozdravitvi družinskih članov, sem tudi sama prenehala z jemanjem tablet. Že naslednji dan sem kasirala gripo. Moje izkušnje pri tem so, da te varuje, dokler ga jemlješ. Ko nehaš (in enkrat moraš), imunski sistem spet oslabi.

Samo iz firbca: Jemal naj bi ga največ dva meseca. A si ga jemala tako dolgo? Tudi mene namreč skrbi, kaj bo potem.

Pozdravljena!

Lahko mi pišete na mail, ki je v profilu.

Lp

Če mene sprašuješ: Jemala sem ga dva tedna. Drugače pa sem kar odporna. Gripo kasiram povprečno vsako četrto leto, enkrat (ali sploh nobenkrat) letno sem prehlajena kakšen teden.

Materina dušica od J…. je zakon. Na hčerkici jo uporabljam že od njenega 1 leta. Sedaj je stara 3 in vedno ji je pomagala pri prehladu in vročini.

Kar se tiče ekcema na koži je pač smola, da kdo te kreme ne prenaša. Sem pa res za kaj takšnega slišala prvič. Pa J…. tudi ni firma, kjer bi prodajali od vrat do vrat, celo daleč od tega. Še nobeden mi ni prišel težit na vrata. Vedno ko kaj rabim, pokličem njihovo svetovalko in mi zadevo priskrbi.

Naj še povem, da je njihova Tea treekrema pomagala na hčerini koži, ko je imela neko grdo zadevo in ji ni pomagal ne njen pediater, ne noben dermatolog (pa sva bili pri treh). Niti si niso bili enotni v mnenju, kaj bi to bilo. Pomagalo pa ji itak ni nič, le lepega kupa denarja sem se znebila. Ko pa sem slišala za tea tree, pa ji je v enem tednu vse izginilo in od takrat najprej je J… za mene zakon!

LP

mi lahko prosim, katera napiše kakšen kontakt za to firmo. Tudi mi bi si namreč nabavili materino dušico od J … Naša 3-letnica je spet zbolela in bi ji rada pomagala. Al pa če mi pišeta na mail.

hvala!

New Report

Close