Najdi forum

materialna pomoč

Tako se imenuje forum,a se mi vse bolj zdi,da tu nihče ne zna prisluhniti,in
resnično malo jih je pripravljeno pomagati.
V stiski je pa žal resnično vse več ljudi,družin.
Res da,do okoriščanja,lahko pride,
,a vseeno,se da to speljat,tako,da se vse preveri,
če je oseba res potrebna pomoči.

Znamo prisluhniti, vendar verjetno marsikateremu ne bo všeč, če začnemo pisati romane, kajti poslušanje in potem pisanje doprinese romane, mar ne?

Forum je bolj za iskanje pravice in poti do rešitve, za večje pogovore pa mislim, da ni pravi naslov in tudi prav je tako, kajti za pravi prisluhhniti, je potrebno veliko pogovora in ne pisanja!

Glede preverjanja stanj pa sem tukaj že veliko pisala – lahko bi bolje prebrali, ali pa ste šli samo pritoževanje pisati?

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Ne nisem mislila pritoževanje pisat,
le to sem hotela povedat,da opažam,zelo malo humanosti,
veliko jih je ,ki so prosili,kako pomoč,pa so dobili le…
vesele,mirne velikonočne prazike

“veliko jih je ,ki so prosili,kako pomoč,pa so dobili le… “

Kaj?

Tisto, kar so potrebovali – nasvet in informacije!

p.s. če pa še malo bolje pogledate, pa boste našli tudi toplo besedo z moje strani, ko nisem mogla prav nič pomagati kot le z razumevanjem in podporo.

Pa vi napišite, kaj vas teži? Ni pa must, da bom odgovorila. Prostor puščam tudi drugim prijateljem, da napišejo svojo misel, svoja opažanja, ipd., včasih tudi kdo lahko pomaga s strokovnim nasvetom.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Vaše informacije so zelo dobrodošle velikokrat za marsikoga.
Tudi vaša topla beseda.
Opažam,da se vse več ljudi znajde v stiski.
VSE več je obupanih ljudi.

Ja gorenjevaščanka imaš kar prav.Vse več nas je.
Meni se že pozna na živcih.Ne spim,stalno premišljujem kaj bo…..včasih bi najraje šla tja…na uni svet,vendar ne smem.Imam 2 otroka.
Glede Tine pa;dobro da je….
LP

Prosim ne razmišljaj,tako.
sem tudi sama večkrat obupna, pa vendar,mormo zdržat.
Tudi sama imam dva otroka.
In vedi otroc nas potrebujejo.
Ne smemo obupat.
Moramo si pomagat med sabo.
Veliko lažje je če lahko nekomu izliješ,svojo stisko,probleme.
Zato,če ti lahko kako pomagam,pa čeprav le z tolažbo,kako malenkostjo.
mi lahko pišeš na mail.
[email protected]

Trenutno sem brezposelna, v 4. mesecu nosečnosti. Ker nimava s fantom dohodkov, Vas prosim za nasvet, kam naj se obrnem, da bi prejemala kakšno denarno pomoč. Rada bi se poročila . Ali bi prejemala kot mati samohranilka večjo denarno pomoč oz. bi bila deležna večjih ugodnosti?
LP

Pozdravljeni!

Glede kdaj je večja DSP poglejte cenzuse za DSP, ki so opisani pod svojo temo. Vendar, če boste uveljavljali kot enorod.družina, boste morali imeti uradno urejeno preživnino ter z zapisnikom urejen vaš status glede partnerstva, ipd.

Vkolikor boste uveljavljali kot družina (poroka ali več kot 1 letna zveza po ZZZDR), boste morali prinesti za oba glede vajinih prihodkov za zadnje 3 mesece pred oddajo vloge (ponavadi je to bančni izpisek),…, skratka, vsa potrdila (za prvič jih bo ogromno!) bo CSD pridobil po uradni dolžnosti, lahko pa tudi vi prinesete in pridobite na času.

Še vedno pa menim, da uveljavljajte tisti status, ki je resnični, kajti, če boste tistega, ki ni pravi, a “prinaša večjo DSP”, lahko CSD preverja vaš status tudi 3 leta po prejemanju DSP (ali vmes ko prejemate DSP), ter če ugotovi, da ni status takšen, kot ste opisali na vlogi, boste pridobili KR – krivdni razlog in ne boste 18 mesecev upravičeni do DSP, niti IDSP.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close