Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje masaža za nosečnice

masaža za nosečnice

Ali obstaja kje v Ljubljani masaža za nosečnice in če je katera bila, kakšna je razlika med klasično masažo. Ali to pomeni, da ima masažna miza spodaj luknjo, saj na trebuhu ne morem ležati??

Hvala za pomoč.

Pozdravljena,

sama se bom najverjetneje odločila za tajsko masažo-> http://users.volja.net/sabai/tajskaterapija.htm

TERAPIJA ZA NOSEČNICE

– Tajska masaža z aromatičnimi olji (A 50)
– Refleksna masaža stopal in dlani (S+D 50)
– Masaža hrbta z aromatičnimi olji (HA 30)
– Masaža obraza proti stresu (O 30)

V nosečnosti se spremeni obremenitev našega telesa. Obremenjeno je delovanje notranjih organov kakor tudi mišičja in skeleta. Prihaja do povečanja pritiskov na hrbtenico. Predvsem v področju križa se rade pojavljajo bolečine. Na obremenjenih delih se mišice bolj zakrčijo in lahko postanejo zelo boleče. Spremeni se celotna fiziologija telesa in ne malokrat se ženske ob tako burnih spremembah počutijo zelo slabo. Takšno stanje je potrebno obvladovati z zdravim in pravilnim načinom prestajanja nosečnosti. Nosečnost ne izključuje masaž, ki so pravilno sestavljene in prilagojene noseči ženski. Masažo izvajamo na boku. Masaža ni preveč intenzivna. Posvečamo se predvsem odplavljanju in pospeševanju zastale limfe. Pospešimo krvno cirkulacijo, relaksiramo zakrčene mišice in z refleksnimi masažami pripomoremo k pravilnemu delovanju vseh notranjih organov. Pomagamo k splošni telesni relaksaciji in dobremu počutju saj le zdrava nosečnost omogoči pravilen razvoj ploda.

lp, ewy

Jaz sem imela ravno danes masažo – sem v 35.tednu. Maserka pride na dom, je iz Domžal, vse informacije pa najdeš na internetu – Nataša Cerar s.p.
Preverjeno super.

http://www.masaze.si/index.php?id=52&lang=sl

lp, ewy

Jaz vsak teden hodim na masažo hrbta – klasično. Moj maser me posede na masažni stol, na masažno mizo da valj iz armafleksa, na katerega se naslonim, tako da trebušček ne trpi.

Kar se tiče refleksnoconskih mazaš stopal in drugih masaž, ki temeljijo na akupresurnih točkah, pa je treba biti pazljiv, ker pritiski na določene točke oz. zaporedje točk povzročajo spontane splave! Zato se v času nosečnosti jaz ne bi odločila za njih.