Najdi forum

Že prvo mojo punčico sem vsak dan masirala (ob tem se vam lepo zahvaljujem za vse, kar ste me naučili), pri drugem pa me je patronažna opozorila, da naj bi olivno oz. mandljevo olje zapiralo pore, zaradi česar je dojenčku poleti še bolj vroče. Tega pa vsekakor ne bi rada, saj mu je bilo v teh vročih dneh že tako zelo vroče (hvala bogu, da se je ohladilo). Zanima me, ali je zgornja trditev patronažne resnična. Jaz bi namreč moje malo detece zelo rada na ta način crkljala (s tem tudi sebe), a ne bi želela, da bi bilo revčku zaradi olja še bolj vroče.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

veseli me, da masirate tudi drugega otročka in da vam masaža veliko pomeni.

Kar se olivnega olja tiče, ne skrbite, lahko masirate brez skrbi. Od tega olja se pore ne zapirajo ali mašijo. To je rastlinsko, hladno stiskano olje in je hrana za kožo in ni problematično. Cel Vzhod masira svoje dojenčke z rastlinskimi olji in tudi kopajo dojenčke veliko manj kot mi, zahodnjaki.Pa vendar je pri nas veliko težav s kožo, alergij, izpuščajev….

To pa ne velja za mineralna olja, ki jih prodajajo v samopostrežnih trgovinah in resnično delujejo na pore in lahko povzročajo težave na koži. Sama jih ne svetujem za vsakodnevno uporabo in nego kože pri dojenčkih.

V ayurvedski masaži velja pravilo, da mandljevo olje greje telo, zato ga uporabljamo pozimi, medtem ko olivno olje hladi in je primerno za poletni čas. Zato vam svetujem, da z masažo nadaljujete, ne glede na vročino, ki morebiti še pride. Tako ali tako nam je ob visokih temperaturah vroče, ne glede na masažo. Vendar masaža z olji težav s kožo ne bo povečala.

Še praktični napotek: masirajte zgodaj zjutraj, ko še ni vroče. Otroček vam bo hvaležen za lepe izkušnje dotika in občutka varnosti!!

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close