Živijo rabim pomoč

Stara sem 15 in mi je novembra bilo eno leto ko kadim travo (pac ne me zdele napadat da sem premladala itd) en cas sem bla tudi odvisna z bratom sma usak dan kadila travo ter frendi no pac en dan nevem kaj mi je blo sam tko kadili smo travo in sem mnda js edina bla k je mela tote tezave zacelo mi je it na bruhanje,vrtel se mi je, gubla sm nezavest,suha usta sem mela,komj sm uci mela odprte, nic vec sline nism mela in stcni utrip sm mela nad 120 mogla in tko mocno zaspana sem bla dejansko sm ostaja brez kisika obvezno sem mogla mamo poklicat da je prisla po mene tisti dan sem mela cudn obcutk in od tistega casa me je strah nevem zakaj pac in zdaj ze kaki mesec me spet loti kajenje trave in tko ful mocno si jo zelim prijateljice me vabijo vendar recem ne… jas bi jo spet kadila vendar me je strah da se bo to spet ponovilo … vec krat se spomnm tistega dneva in ko se spominjam tega dneva me srce zacne bolet in semi enako dogaja alpa nasplosno bla sm na EKG in je zdravnik reko da je vse vredu menda mi je blo to zarad tega kr me je blo strah al p da smo se menle o posledicah uglavn zdravnik mi je rekel da mam pomojem “strahno depresijo” zarad tega semi srcni utrip povisja pac nazadnje sm travo kadila nekje zacetek solskega leta septembra in trenutno je febraur in je minlo 5 mesca vendar hocem ful mocno jo spet kadit … pac vprasanje je tu kaj naj naredim da se mi to spet ne bo ponovilo? prosim pomagajte pa ne mi svetovat da naj odhneham kr sm premlda kr sem jo kadila zarad depresije …hvala usem k bote pomagal 🙂

Draga Jana,

na odgovor si si nekako odgovorila že sama. Nihče tu pri zdravi pameti 15 letniku ne bo svetoval, da naj nadaljuje z uporabo marihuane.
Tvoji možgani so trenutno v fazi največjega razvijanja, le to bo potekalo še približno 10 let. Če si svoje prihodnosti in možganov ne želiš uničiti že na začetku življenja, veš da trave ne smeš več kaditi. Nekaj negativnih učinkov kajenja si že izkusila, te stvari pa se lahko mnogo huje izkažejo tudi kasneje v tvojem odraščanju.
THCja v travi je dandanes veliko več kot v starih časih, substance so vse močnejše in nevarnejše. Veliko mladostnikom sprožijo tudi težke duševne bolezni. Pri tebi se je najverjetneje zgodil panični napad.
Da se to ne bo ponovilo se izogibaj kajenju, poskusi pa se o svojih strahovih pogovoriti s kakšnim odraslim, ki mu lahko zaupaš.

Želim ti veliko lepih in treznih dni,
Pia

Celodnevni pripravljalni terapevtski center Zavod Pelikan - Karitas Cesta na Polževo 4 1294 Višnja Gora 051 339 725

New Report

Close