Najdi forum

marihuana in srce

POZDRAVLJENI!
STARA SEM 21 LET IN ŽE SKORAJ SEDEM LET REDNO KADIM MARIHUANO. PRED ŠTIRIMI MESECI MI JE MED KAJENJEM JOINTA ZAČELO ZELO RAZBIJATI SRCE (180 NA MINUTO), KER SE MI STANJE PO DVEH URAH ŠE VEDNO NI STABILIZIRALO SEM OBISKALA ZDRAVNIKA. NAREDILI SO MI VELIKO RAZISKAV IN UGOTOVILI DA Z MOJIM SRCEM NI V BISTVU NIČ NAROBE IN MI POSTAVILI DIAGNOZO DA IMAM SINUSNO TAHIKARDIJO. ZDRAVNIKOM NISEM POVEDALA, DA SE MI JE TO STANJE POJAVILO ZARADI KAJENJA MARIHUANE, SEM PA POVEDALA DA JO KADIM. PO TEM DOGODKU DVA MESECA NISEM KADILA POTEM PA SEM SPET ZAČELA. VENDAR SE MI ŠE VEDNO OB VSAKEM KAJENJU POJAVLJA HITRO BITJE SRCA. ZANIMA ME, ČE SE BO TO HITRO BITJE POJAVLJALO OB VSAKEM KAJENJU ALI JE MOŽNOST, DA SE TO STANJE POPRAVI IN KOLIKO JE TO NEVARNO TER ZAKAJ SE MI JE TO ZAČELO DOGAJATI PO SKORAJ SEDMIH LETIH SKORAJ VSAKODNEVNEGA KAJENJA. ŽE VNAPREJ SE VAM ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR.
SILVIJA

Žal te moram razočarati. Verjetno se bo to še pojavljalo ob vsakem kajenju. Marihuanaima namreč tudi določene učinke na srce, mednje sodijo tudi taki kot jih opisuješ ti. Verjetno ni druge poti, kot končati z uporabo marihuane. Tovrstne motnje ritma srca niso preproste in nenevarne, zato ti priporočam, da se čimprej odločiš za prenehanje uporabe marihuane.

“norenje” srca nima veze z ganjo, ampak s tabo. Ganja ta feeling samo povecuje in to sama ves… Ce bos samo nehala kadit ganjo, ne bos s tem nc resila.
Men je tud zacel razbijat srce, pa ni blo nc bolj k sem nehu kadit…sam se slabs je blo. Pol sem pa odkril tist taprav vzrok, tko da se mi to ne dogaja vec…
Nevem no…cudn mi je, da bi ti kr naenkrat brez razloga zarad ganje po 7ih letih zacel razbijat srce.

nova
Uredništvo priporoča

ko kadim travo mi vedno razbija srce bolj hitro.. od vedno..

glede na to da zelo dobro poznam nekoga, ki se mu dogaja isto, zdravniku so mu rekli isto, ti svetujem, da prenehas kaditi.omenjenemu fantu se to dogaja tudi se sedaj ko je nehal kaditi. pac se moras sprijazniti s tem, da ocitno nekaterim po dolocenem casu zablokira in je treba nehat. v zadnjem casu se vse vec govori o tem, velikim se to dogaja. pa se to, ko se navadis ziveti brez trave, vidis, da je prav lustno. kljub temu, da sama se vedno kdaj kadim, naj ti povem, da se clovek, ki redno kadi(vsak dan) zelo spremeni in potem ko neha ni vse tolk izi

Prijatelj se ga je napržil in šel igrati košarko, srce tega ni preneslo, je umrl v trenutko. Star je bil 18 let. Pazite nase in kadite na easy :)) tudi sama ekperimentiram sam na easy papa

e meni se isto dogaja. sem zelo paranojičen človek. zaradi tega sem tudi za en cat nehal kadit. kadil pa nikoli nisem redno. je pa fora, da ko spijem kako pivo al pa dve pa pol gor kadim me srcni utrip sploh ne moti oziroma ga ne zaznam. seveda tudi skadim ne vlko.takoj ko zacutim pritisk neham kadit to je pribliazno po dveh plucih dima.

Js sm kadila marihuano redno 3 leta in sem imela iste težave. Ko sem kadila mi je močno razbijalo srce, začela sem se tresti in občutek je bil grozen…zdaj že eno leto ne kadim in se mi je stanje takoj po prenehanju kajenja popolnoma normaliziralo. Sama se v obdobju ko sem kadila, nisem redno prehranjevala (men je marihuana ful znižala občutek za lakoto) in potem tudi telo ni imelo dost moči. Tko da če ti ne rata nehat kadit (kar mislim da bi nujno morala nehat, ker ti telo pošilja očitne znake da je dovolj) se vsaj potrudi da boš redno in normalno jedla vsak dan. Js poznam velik rednih uporabnikov (ki kadijo redno po več let) in večina ima probleme s tem da se ne znajo več redno prehranjevat in normalno jest..ali sploh ne jejo, eni imajo pa kontra učinek, da se zaradi marihuane ful bašejo s hrano. No, karkoli od tega ful slabo vpliva na telo, če počneš več časa. Tako da pamet v roke, pa začni skrbet zase in za svoje telo, dokler ne bo prepozno.

ok morm povead da je povecano bitje srca normalen proces pri kajenju rave in se ni treba bati. usaemu kadilcu marihuane se to dogaja samo verjetno u preteklosti nisi tega zaslutila saj niti nisi bila pozorna na to in ja ni nic narobe ce ti srce bije 2 uri tako mocno. Odvisno je tudi od robe katero si pokadila ali je domč skank mogoce ce kopujes od dilerja si prepricana da je trava cista lahko je spricana z kaim sheetom sm meu tud sam tezavo ko sm akdil nekaj skropljenega razbijalo mi ej po srcu k blesavo in dobil sem mocne slusne halucinacije. po mojem meneju ni s tabo nic narobe povecano bitje srca je normalen proces pri uzivanju trave. Edino ce te zagrabi panika kaj se dogaja s menoj takrat lahko srce se nekoliko hitreje bije ampak mislim da ni tezav. Tudi sam kadim travo in se mi redno dogaja povisano bitje srca vendar je to cisto normlaen proces in prakticno pozabis na to. To je tako koker “dihanje” . lahko pogledas kej na stricku googlu ti dost o tem vn vrze pa kaki youtube bi ti znal bolj vizualno prikazat kaj se zgodi z tvojim telesom ko pokadis spinel. tko da nc se bat:)
lp.zaduvanc

Re: marihuana in srce
Napisal: Marry Jane
Datum: 04.05.2009 02:23

ok morm povead da je povecano bitje srca normalen proces pri kajenju rave in se ni treba bati.

a se da srce menjat tako kot črpalko pri kakem stroju, da streljate take neumnosti? več kot izpostavljamo srce povečanemu delovanju, prej bo opešalo.
tako kot stroj ima tudi srce meje svoje zmogljivosti, le da srca ni možno tako enostvano zamenjat.

monika88: “Js sm kadila marihuano redno 3 leta in sem imela iste težave. Ko sem kadila mi je močno razbijalo srce, začela sem se tresti in občutek je bil grozen…”

torej: potegneš dim trave, začneš se trest, počutiš se grozno, srce ti razbija…, čemu za božjo voljo si potem še 3 leta prostovoljno, najbrž ne zastonj in to redno, vlekla travo, da se potem treseš in grozno počutiš?

Načelno velja za vse droge, za halucinogene pa sploh, načelo set + settings – tvoje splošno psihično stanje + okoliščine v katerih si med delovanjem mamila. Poenostavljeno, če si ravnokar zadel na lotu in si v krogu dobrih prijateljev te bo odlično zadelo tudi najbolj zanikrno perje, če pa si ravnokar zvedel, da te je prevarala tvoja draga in kadiš z ljudmi, ki so bili takrat zraven, ni droge na svetu, da bi se počutil dobro.

g. Klemen se je dotaknil zanimivega aspekta, namreč da je problem v tebi in ne v travi, škoda da ni elaboriral s kakšnimi demoni se je sam pri sebi soočal.

Tovrstna paranoja, že prav shizoidna, je sicer tipična za uživalce kokaina, sploh pri tistih, ki ga kadijo, torej uživajo crack ali jemljejo kokain intravenozno. Po pravilu strah ima neko dejansko podlago, ki pa je pod vplivom koke potencirana čez vsako razumno mejo.

Subjekt iz Ljubljane se je npr. patološko bal svojega očeta, ki mu je v trenutku jeze zagrozil, da ga bo ubil, če ga dobi na kokainu. Grožnja ni bila mišljena dobesedno, a ker je bil oče bojda dejansko fizično nasilen nad subjektom v času odraščanja, je kombinacija podzavestnih travm in paranoje pod vplivom cracka pri subjektu povzročala, da je takoj po zaužitju doze poiskal nož ali kladivo in nepremično čakal pred vrati v paničnem strahu, da bo oče zdaj zdaj vstopil, ljudi okoli sebe pa obtoževal, da ga bodo “prodali”. Ob drugi priložnosti se je na obisku pri znancu s pralnim strojem za več ur zabarikadiral v kopalnico in ob tretji, ko je nekoč oče dejansko poslal fantove prijatelje, da bi ga našli, in ko jim je to enkrat uspelo in so vozili za njim, je ponoči na obvoznici pri 200km/h ugasnil luči na svojem vozilu.

Končno si je mladenič v svoji sobi pri starših vbrizgal kokain in se, verjetno spet v strahu pred očetom, obesil.

Uživalci poročajo, da je paranoja inducirana s kokainom v obliki cracka zelo pogosta, v glavnem gre za strah pred policijo oz. da bi bili pred družino in okoljem razkriti kot uživalci cracka. V nekaterih primerih postane paranoja sestavni in neizogibni del izkušnje, tako da postane vse skupaj povsem nelogično – čemu bi nekdo plačal €200, da ga bo nekaj ur na smrt strah? Odgovor je ponavadi, da jim tistih nekaj sekund začetnega ugodja odtehta ure in ure travme, a to se zdi bolj kot ne racionalizacija in gre dejansko za kombinacijo fizične odvisnosti in odvisnosti v smislu ponavljanja vzorca obnašanja.

Glede tega, da povišan srčni utrip ni nevaren, sam po sebi res ne, sicer bi nas vsaka fizična dejavnost ugonobila, a če se oseba začne tresti, ima povišan utrip, aritmijo, pametna stvar je poklicati reševalce, ki bodo preverili srce in vbrizgali pomirjevalo. S tem se ni igrati. Tema spomni na še enega, znanega, Ljubljančana, ki je po poročanju medijev, pot sklenil v svoji sobi pod vplivom prepovedanih drog in alkohola. če me spomin ne vara možganski ali srčni anevrizem.

Leiito: Takšne težave se ne pojavijo na začetku, ampak ko stvar že nekaj časa, razmeroma trajno prakticiraš. Torej kadila sem 3 leta, težave pa so se pojavile tik pred mojo opustitvijo kajenja, saj sem ravno iz teh razlogov prenehala kaditi. Sicer pa ni nič nenavadnega, če se uživalec droge počuti slabo in drogo še vedno konzumira..se do zdaj še nisi naučil kako “funkcionira” zasvojenost?

ma js sm uceri probu travo pa sm mislu da mi bo glavo raznesl tok grozne obcutke sm prvic dozivu ce sm bil na toplem sm meu obcutk k da mi u glavi vre k sm si zeru urucino mi je pokazal 39.0
srce mi je zbiju 185 udarcov na minuto cist sm biu zelen pa tresu sm se pol se mi je pa tok srcn utrip znižu da sm mislu da mi bo srce hmu odpovedu u galvi sm sliču rohnenje pa k da bi biu u peklu vrocino da se mi možgani kuhajo pol sm zbežu na travnik 1km stran od hiše k sm se ush zvokov bau k mi je tlfon zazvoniv sm se se mi je pritisk spet tok zvišu da sm mislu da mi bo glavo raznesl srce mi je pa cezdali pucasnej zbiju pol mi je zacela pena iz ust tect krče sm me lešu sm 5ur na travnku 5 ur sm meu ubcutk k da sm u peklu da se žgem na 1000stopinj navsezadnje sm se vrgu v leden potok pa se mal streznu zato ker sm pozabu kje zvim!TRAVE SE NIKOL VEC NE PRTAKNM!!!!

kaksen frik pa si ti clovek… prvic slisim za to.. kaj si glive jedel ali pa tripe.. pa še potem ni tako hudo.. c.c.c.. nemorem vrjet taksnim zgodbicam..

vrocina od trave?nemogoce

@ milanće
haha ironično kakšne si eni tlele zmišljujete o travi 😉

Sam sem star 19 let pr 17 sem zacel redno kadit nikoli ni bilo problemov vsaki dan sem komaj cakal da skadim kakega nato en dan pa naenkrat panika , bal sem se vsakega zvoka nisem se upal peljati z kolegom v avtu srce mi je bilo 189 na minuto res grozen obcutek , zdravniki so mi dali vrecko v katero sem dihal da se mi je uravnovesil ogljikov dioksid ter kisik zaradi prehitega dihanja dali so mi tudi kalcijevo tableto saj so mi mišice čiato zategnile da nisem mogel premikat prstov. V eni uri se je stanje izboljsalo ampak posledice so po 2 mescih se vedno , zagrabi te panika si pod stresom .. zato vrjetno se hitro nebom probal jointa

New Report

Close