manjkanje v službi in pregledi v amb. za neplodnost
Pozdravljene!
S partnerjem sva se začela zdraviti v amb. za neplodnost v Mb. Sedaj pa me zanima, kako vi urejate v službi kadar imate preglede, kontrole?
V moji službi niso ravno navdušeni, da sem sedaj naročena skoraj vsak teden na preiskave, UZ… Sem pa šefu povedala, takoj ko sva se odločila za zdravljenje, tako, da so bili seznanjeni. Ali meni pripada bolniška za takrat, ko imam pregled? Namreč, do Maribora imam nekje dobro uro vožnje.
Sprašujem vas zato, ker do sedaj v službi nisem nikoli manjkala in tudi v bolniške nisem hodila, in imam “slab občutek” ker me ni.
Hvala za odgovore
Ti povem iz lastnih izkušenj. Jaz se zdravim v MB in sem iz okolice 10km od MB torej nimam daleč. KO sem začela z postopki sem seveda bila minimalno na bolniški, vsako uro ki sem jo zapravila za preglede sem nadoknadila, takoj po punkciji naslednji dan sem šla delat čeprav me je bolelo, gnala sem se do amena. Drugi postopek je bil še težji a vseeno sem vse nadoknadila, imela minimalno bolniške. Šefica je bila zelo razumevajoča, me je klicarila domov naj ne hiti nazaj da bodo že brez mene a jaz sems e gnala naprej. Šefica je razumela ker je sama šla čez vse to. Potem sem žal morala menjat šefico, ki ji je pa že v štartu šlo v nos da sploh hodim tja. Spet sem sem se gnala, nisem niti enkrat šla na postopek ker smo imeli gužvo, če je vedela da sem v postopku me je še bolj gnala ker ji je v nos šlo prav vse. Ker je moj tretji postopek res bil boleč nisem mogla po punkciji več v službo, vseeno sem pa andoknadila za vse preglede. In veš kaj? po enem letu mi je dala odpoved pogodbe. Hvala lepa za tako. In tik preden mi je pogodba potekla, sem šla v četrti postopek in imela vsega dovolj. Kakor hitro sem dobila menstruacijo sem šla v bolniško, zdravnica se je strinjala ekr je vidla da sem že na koncu z živci in kaj koristnega si naredim če morem zato na teden oddelat še 10 dodatnih ur ki sem jih zapravila pri zdravnikih, ko bi dejansko glih mogla bit najbolj spočitaj pred postopkom. Hvala lepa za rože sem rekla in šla v bolniško. Med postopkom mi je potekla pogodba in sem srečna da mi je saj, se moe samo naživcirali pa nič druga.
Torej, če bo šel razumel bo razumel, če ne bo se lahko razkolješ, postopki bodo mogoče glih zaradi tega neuspešni, ti pa še bolj pod stresom.
In ja za vsakič ko si na pregledu lahko rečeš zdravnici da ti da potrdilo da si bila tam. Osebna zdravnica ti bo na podlagi potrdila dala bolniški list za vsak dan ko si manjkala v službi. Po punkciji pa nikakor ne hodi nazaj, počivaj in se pripravi an transfer. Moj psotopek je bil tokrat najuspešnejši med vsemi, vsaj kar se tiče števila in kvalitete zarodkov.
Tako da službe so in bodo, ti pa si samo ena….
Se opravičujem za napake, sem mislila da bom lahko popravila kasneje pa mi ne pusti program.
Torej kot sem rekla, še bo šef razumel bo, če ne pa naj se slika. Meni so vsi govorili že do začetka kot zdaj jaz tebi, naj se ne igram, pa sem bila pametna enako kot ti ker nikoli nisem bila v bolniški prej. Po 3 neuspelih IVF-ih sem sreča dobila pamet in ugotovila da se za nekatere stvari v življenju bolj splača borit kot za druge in to je definitivno otrok pred službo.
Pozdravljena!
Hvala za tolažbo 🙂 Meni tudi vsi govorijo, da naj se neham obremenjevati s tem, da jaz sem svoj del opravila, pravočasno sem povedala, da sva se začela zdraviti in to, če niso našli ustrezne menjave, ni moj problem. Tako da sem sedaj bolj optimistična, samo povem, da me tisti dan ni in grem. Vem, da smo vsi nadomestljivi.
Zelo mi je žal, da si zgubila službo zaradi zdravljenja, ampak se tudi sama strinjam s tvojim mnenjem, da službe bodo zmeraj, me pa smo ene same. Hvala za spodbudo, želim vama veliko uspehov, da bo kmalu plusek 🙂
Lep vikend!