Najdi forum

Mama ima ze cca pol leta novega partnerja, ta obcasno spi pri nas, je in pomaga kar je potrebno.

Je prijazen,urejen, dobrega izgleda in 23 let starejsi od mene. Zadnje case oz. od kar smo bili na morju za vikend mi namiguje da bi sla sama na kaksen izlet. Kopuje mi tudi darilca za katera mama ne ve.

sama si tega res zelim ker je res ‘sanjski moski’ vendar nebzelim prizdeti mame….

Pozdravljena Neja!

Ne vem ali je to kar pišeš res ali ne, vendar bom svwtovala za primer, da pišeš resnico.

Tudi jaz sem pri 10.letih ostala brez očeta. In tudi moja mati je imela prijatelja. Bila je mlada in lepa in to je bilo in je povsem normalno.

NAJ NAJPREJ POVDARIM. TO JE NJEN PRIJATELJ, NE TVOJ. NJENO SRCE JE OGREL IN ONA NJEGOVEGA. Takrat ni bilo tebe, ti si del mame.

TI SI DEL MAME. Morda bi se rad zbližal s teboj zato,  da bi jo osrečil. Morda ti kupuje darilca, da bi te pridobil. Morda si vse to napak razlagaš, ker si ti želiš, da bi bilo tako kot opiauješ. Nisi napisala zakaj nimaš očeta oz. zakaj ima mama tega partnerja. Sta se ločila, je oče sploh kdaj bil, je preminil…

Kajti to, da so ti všeč starejši moški na takšen način, ni ravno normalno in tudi ne zdravo. Morda pogrešaš očetovski lik. Razmisli o tem. Morda bi bil ta mamin prijatelj šokiran,  ko bi izvedel kaj se tebi plete po glavi.

Zato predlagam da ravnaš modro in pozabiš na vse druge opcije z njim kot nato, da je prijatelj tvoje rodne matere ki jo osrečuje in se trudi, da bi se tudi ti počutila ljubljeno na očetovski in na nikakršen drugačen način!

Predlagam da materi najprej poveš za darila. S tem je ne boš prizadela, boš pa ga odvrnila, da bi imel kakršne koli neprimerne name. Najbolje, da ji to poveš takrat, ko je on zraven. Ne skrivaj nič v zvezi z njim za maminim  hrbtom. Če boš ti hči,  ki si je blizu z mamo,  ki ji pove vse kar zadeva njenega patnerja ki ni nič drugega zate, kot njen partner… nikoli ne pozabi.. ona je tvoja mati. Če bo vedel, da ji poveš vse v zvezi z njim, ne bo imel nobenih namenov, kot le zbližati se z otrokom svoje ljubezni! Že to da sedaj karkoli skrivaš pred njo je zelo narobe! Mati je ena in edina in ena sama! Ta njen partner pa ima, v kolikor leta za mladimi dekleti, na voljo morje drugih in ga le ti pa če si še tako mična, ne boš ustavila in bo tako kot tvojo mamo tudi tebe le izkoristil in šel naprej. Taki nimajo emocij in vesti. In ko ga bo premamilo eno izmed novih mladih deklet, boš ti edina lahko tam za mamo,  ko ji bo strl srce. Seveda če si vredna besede hči. Tudi ti si zanjo ena sama!

Zato niti pomisli ne, da bi dala njega na mesto predv mamo.  Jem ona in potem daleč nikogar.

Mislim, da ostalih pomislekov materi še ni potrebno zaupati. V kolikor pa bi te osvajal… Pa posnami.. Saj imamo dan danes pametne telefone in samo predvajaj mami.. Brez besed.. In bo dovolj. Vendar ne ravnaj zapeljivo,  ne vzpodbujaj ga z na pol golim telesom… Da ne bo mati ocenila, da si ga ti zapeljevala in je revež podlegel…saj veš.. Ljubezen zna biti slepa. Kajti materi verjetno tik taka ura bolj kot tebi kar zadeva leta in zato bi znala biti v prvi sapi zamera.. Zato ga ti nikakor ne vzpodbujaj.. Zavrni ga odločno in posnami. To bo za mamo dovolj.

Vse ostalo bo potem šlo pravo pot.

Upam, da boš ravnala modro. Zapomni si: sta ti in mama in ne ti in njen partner. Sama si najdi fanta čim prej in to tvojim letom primernega. Pomisli.. Si najdeš fanta in se resno zaljubiš vanj, pa ti ga mati spelje… Bi ti ga res? Kako bi ti bilo? Ja.. Nekatere matere znajo nosit  leta veš. So pretkane in izkušene in bi lahko postale mamljive…

Ampak seveda.. To je že druga zgodba.. Ti in mama sta družina in pika.

______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.
Objava čaka odobritev

New Report

Close