Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost mamice z darovanimi zarodki

mamice z darovanimi zarodki

Pozdravljene mamice s podarjenimi zarodki!
po več letih neuspešnih ivf postopkih mi je preostala samo še možnost zanositve z podarjeno celico. Rada bi vas povprašala kako se pripravit na tak postopek ste imele kakšne posebne priprave mislim same ali z dodatki kakšnih vitaminov, čajev ali podobno.. nekako me je strah saj je za mano desetletje neuspehov in je to sedaj moja edina zadnja možnost. Po naravi nisem pesmist samo nekako bom vesela kakršne koli vaše izkušnje. In seveda še najbolj bom vesela kakšne pozitivne novičke, da je kateri uspelo po tej poti.

Sama sem nekje štiri mesece pred postopkom po navodilu zdravnice jedla FidiQ10, ker zviša počutje in celicam dvigne raven vsebnosti kisika, zredila sem se za nekaj kg, ker sem po naravi suhica. Tisti ki dobro prehranjen žari od zdravja ima namreč večjo možnost zanositve, zato se je šlo. Drugače pa še malo meditacije in veliko sprehodov po gozdu – rabiš popolno umirjanje.

Pozdravljena,

trenutno sem noseča 13t 6d po prvem postopku v tujini z darovanim zarodkom (Reprofit Brno), stara 43. let. Za mano so trije neuspešni postopki pri nas, vedno prišlo do transferja, nikoli zagledela plusa do sedaj.
Nobenih posebnih zadev se nisem šla, razen jemanja femibiona (folna kislino), omega 3, multivitaminske tablete in pa nekje mesec dni prej sem začela piti eno ampulo matičnega mlečka zjutraj na tešče. Ne vem, koliko so vsi ti vitamini pripomogli k uspehu, po mojem nič bistveno, ker sem vse pila že pri postopkih z lastnimi celicami pri nas (razen matičnega mlečka), prej bi rekla, da so razlog za uspeh mladi darovalci (22 in 21 let) ter posledično kakovost celic pa tudi to, da so mi predpisali jemanje medrola in aspirina 100 poleg estrofema in progesterona, da so mi malo zavrli imunski sistem, da moje telo zarodka ni prepoznalo kot tujek. Ne vem, mogoče pa je res vse le loterija. Ampak, bistvo je, da sva “zadela na lotu”, samo še do konca moramo priti, do cilja.
Vso srečo želim in bodi optimistična!

Pozdravljeni mamici
iskrena hvala za vajin komentar. Po eni strani si mislim, da vem že kar veliko o postopkih po devetih poizkusih po drugi strani pa sem tik pred desetim in mi je malo zmanjkalo inspiracije … Tako, da sta mi dali zadnji košček v mozaiku, da grem lažje v ta postopek. Bom poizkusila tudi sama z matičnim mlečkom, omego 3, Q10, femibion pa že jemljem. Definitivno prvič delam tudi na tem, da se umirim in da grem sproščeno v postopek. Vesela sem za vaju obe, da vama je uspelo po tej poti ter vama iskreno čestitam. Ksantipa 1 si še noseča ali že imaš svoj zakladek v rokah? lepe praznike obema

Pri nas je stanje 4 leta podvojeno, dve rokici se dvigneta in pokažeta po štiri prstke. Darovni zarodki so bili pri nas usoda, ponudili so nama jih ko tretji postopek z darovano calico ni obrodil sadov in ni nič raslo. Sva jih v nekem šoku sprejela, sveže zarodke in sta se izkazala za terno. Reprofit Brno še sedaj kujem v nebo. Res je nosečnost je bila problematična, hudo hudo rizična. Rodila sta se majhna, predčasno, vendar nadvse zdrava in progresivna. Res sem bila tedaj stara že 44 let in z amnezo šibka maternica, sicer pa peti postopek, tretji v tujini. Zanimivo je bilo, da so mi šele tedaj določili amnezo šibka maternica, pa je bilo celo življenje tako.

Glede jemanja zdravil ali preparatov ne pretiravaj z večimi, ker lahko dosežeš kontra učinek. Posvetuj se z zdravnikom, ki mu zaupaš. kaj je najbolje. Moja naj zdrvnica mi je svetovala FidQ10, ker da telesu energijo in poreditev, nekaj mesecev pred postopkom. Folno kislino sem sama )po navod, začela jemati mesec dni pred postopkom, poleg predpisane terapije, ribji preparat (Omega 3) pa v drugi polovici nosečnosti.

Srečno, držim posti, če ti lahko kakorkoli pomagam povej.

Čestitam kar dvojna sreča!! Si se namenoma odločila za vstavitev dveh ali je pač uspelo? Če sem pravilno razbrala se je Lenčka odločila za vstavitev enega zmagovalnega… Jaz namreč niham, da vstavim dva stara sem 40 let in bi si rada povečala možnosti za uspeh. V predhodnjih postopkih ni bilo veliko izbire saj sem imela max po 1 do dve celici enkrat celo 4 vendar so bile očitno tako slabe, da je v parih primerih prišlo do biokemijske nosečnosti, katera je potem propadla. Glede na Amh mi je doktor odkrito povedal, da z mojimi celicami ne bomo nikamor prišli. Tako sva sedaj na tem, da sva se odločila, da poizkusiva še to zadnjo možnost. Vzela pa bova žensko celico in jo oplodila z partnerjevim semenom.
lp

Ja, odločila sva se le za en darovan zarodek, ker so darovalci res mladi in tako večja kakovost celic, poleg tega pa tudi zaradi moje starosti, preveč kg in dvoroge maternice (že za enega bolj malo prostora). Sva pa rekla, da če slučajno ne rata, da bova razmišljala tudi o dveh. So pa v postopkih z lastnimi celicami prvič tudi vstavili le enega, potem sem jih pa prosila, da so v drugo in tretje vstavili po dva.

Lej umiri se. Sama misli, da sta bolje dva zarodka, maternica lahko spelje dva. Sama sem šest mesecev strogo ležala, iz dneva v dan. Pač preležiš, vse te boli, pa mine. Ti darovani zarodki so močni, progresivni in gensko testirani. Pač pri nas darovani ženski zarodki niso rasli, partner je imel ubijalski spermiogram, tretji postopek je bil neuspešen in so mi ponudili sveže darovane zarodke, sva jih vzela, nič mislila, nič pričakovala in sta šla skozi. Sta se držala kot dva klopa.

Ksantipa1, zelo ti privoščim oba otroka, tako kot vsaki na tem forumu, a svetovati tistim z razvojnimi nepravilnostmi rodil (velika pregrada, dvoroga maternica, popustljiv maternični vrat, več operacij…) prenos dveh zarodkov, ker si ti imela srečo in se je dobro izšlo je malo neodgovorno. Kakovost zarodkov je lahko vrhunska, a če rodila ne zdržijo pač ne zdržijo, pa če 9 mesecev stojiš na glavi. Počitek pravzaprav ne koristi nič ali skoraj nič, kar preberi kakšen Pušenjakov odgovor na to temo. Pa ne misli samo on tako, tudi raziskave mu pritrujejo. Dvoplodna nosečnost se šteje kot zaplet in je rizična že sama po sebi, kaj šele v primeru dokazane dvoroge maternice – v tem primeru bi klinika morala zavrniti prenos dveh zarodkov zaradi prevelikega tveganja, razen če so zarodki slabše kvalitete in je zelo majhna možnost, da se primeta oba. A ker so pri darovanih celicah zarodki ponavadi dobre kvalitete je smiselno vstaviti samo enega.
Mogoče sem malo občutljiva na to temo, ker se moja nosečnost z dvojčki ni končala srečno. Bili sta zdravi deklici, a moje telo ni zdržalo. Z enojčkom pa ni bilo problema, čeprav je bila nosečnost rizična. Kakorkoli, ko se nekaj konča srečno pozabiš na vse muke. Ko se konča tragično, pa ostane grenak priokus. Moje izkušnje ne privoščim nikomur.

Bububu,
nikomur nič ne svetujem. Vsak je dolžen pred takimi postopki pozanimati se, prebaviti pluse in minuse ipd. Povedala sem svoje mnenje. Osebno verjamam, da je maternica toliko gibljiva, da če je sposobna sprejeti en zarodek, je sposobna tudi dva. To je tudi zdravniško mnenje. Tudi sama sem imela dve operaciji. In so mi v drugem mesecu odkrili, da imam hudo, hudo šibko maternico. Pri meni se Pušenjakovo mnenje (da ne bo pomote, ga zelo spoštujem in v bolnici je name naredil velik vtis) ne bi izšlo. Sama sem ob dolgih sprehodih, dolgi vožnji, cca. dan pokonci vedno končala na urgenci ali v bolnici. Sama brez strogega ležanja in dnevne zdravniške kontrole ne bi prišla skozi.

Sploh ne napotujem na dvoplodne oploditve gospa, katerih amneze ne poznam.

Je pa še ena stvar. Ko te dame zanosijo so bolj ali manj prepuščene same sebi, mesečnim obiskom pri izbranih ginekologih, ki pretežno niso najbolj usposobljeni za tovrstne nosečnosti idp. Moje mnenje je, da je skrb za te pacientke neustrezna, da bi bilo veliko več uspešnih zgodb, če bi imele ustrezno oskrbo cel čas nosečnosti.

New Report

Close