mama, brat,oče…
Moja zgodba je tako dolga da upam da jo bom lhkočimbolje in čimkrajše opisala. Mama in oče sta ločena že 10 let. A sta vseeno živela skupaj. Imam brata ki je na robu propada, nikjer ne dela, samo poležava doma se drogira, mama pa mu daje potuho. Že odkar pomnim je moj brat za mojo mamo ves svet. In to ga je seveda pripeljalo, sem kjer je. Oče je imel težko otroštvo, umrla mu je mama, bilo je veliko otrok, potem se je rosno mlad poročil. Odkar vem pije. Ko sva bila z bratom mlajša naju je tudi pretepal a tega nikoli ne omenja. Mama je tudi pila. Imela je obdobje ko je spila vse kar je bilo pri hiši, takrat ni skrbela za nič, poležavala je vse dni, nikjamor ni hodila v službo. zame je večino skrbela stara mama, mama se ni nikoli zanimala kako mi gre v šoli, kako sem, ali sem zdrava. Skrbela pa je za brata. Tako ga je delala nesposobnega, da mu je do srednje šole pripravljala kaj naj obleče, nikoli si ni niti kruha sam odrezal. Skratka bil je čisto odvisen od nje. Ko je šel v internat, ga je oče zasipal z denarjem, mami pa se je zmešala, ker ga ni imela več ob sebi in je šla za 3 mesece v polje. Takrat sem ostala čisto sama. No potem je bilo še mnogo stvari, mama je vedno, ko se je bala da bo brata zgubila, ali kadar je pri njemu našla drogo, odšla v polje. Noro. Mene je večino zmerjala s kurbo in podobnimi izrazi. No oče pa je po ločitvi živel z njo., ker ga je izsiljevala z boleznijo. Sedaj ko je oče zagrozil da bo brata postavil pred vrata, je šla na policijo in ga lažno prijavila, češ da ji neprestano grozi s pištolo. Ali je to normalno?? To je bolana navezanost… Sploh ne morem verjet kako je lahko tako podla. To je storila le zato, da bi imela ona in brat hišo zase.
Morda se vam bo zdela da striktno držim z očetom… zdi se mi prav da ga oče postavi pred vrata, ker samo izkorišča.
No sedaj se bo itak drugače izšlo. Oče se bo odselil in pretrgal bo vse stike. Aja še to niti ne vem kako bosta sedaj mama in brat živela, ker jih je v glavnem živel moj oče, saj ima mama premajhno pokojnino.
Jaz pa sem z mamo pretrgala stike.
Kaj mislite o tem??
Precej nezdravo okolje, vse prej kot primerno za odraščanje.Nisi imela lahkega otroštva in dobro, da se tudi ti nisi izgubila. Ne obremenjuj se z bratom, očetom, mamo – zaživi svoje življenje, v katerem boš pomembna ti. Zaslužiš si, da tudi tebi posije sonček. Preteklost pusti za seboj – kolikor se le da.
Forum je zaprt za komentiranje.