Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Maček urinira po mojih predmetih

Maček urinira po mojih predmetih

Pri hiši imamo 15 let starega “garfield” oranžnega mačka, ki je sicer zelo zdrav. Imamo več mačk v hiši in se dobro razumejo med sabo. Prostora imajo zares veliko.

Pred nekaj tedni, morda kak mesec dlje se je začelo dogajati, da mi ta “garfield” maček polula/z urinom označi moje predmete, to se lahko dogaja občasno ali pa skoraj vsakodnevno. Vedno je tarča moj predmet, npr. moja odeja, 2x čevlji, računalniška torba, športna borša, kavbojke, majica…

Predmeti so polulani ravno toliko, da je mokro ter zelo ogabno in močno smrdi. Ker če bi uriniral tako kot to sicer počne v mačji WC, bi bilo to zelo zelo mokro, ker zelo veliko pije in veliko lula. Težav z ledvicami nima, nasploh je najbolj zdrav maček v hiši.

V hišo ni prišla nobena druga oseba, nič novega ni v hiši, da bi lahko v tem iskal izgovor za to početje.

Kaj lahko storim glede tega?
Moja sestra je pred nekaj leti dala uspavati svojega mačka, ki je enako počel in takrat sem jo zelo obsojal. Počasi pa jo začenjam razumeti…vonj je res oduren in včasih se že paranoično ovohavam v službi, ker se bojim, da nisem morda oblekel ali obul nekaj poscanega.

Hvala za odgovor.

Pozabil sem še povedati, da je maček kastriran že od majhnega in ne hodi iz hiše.

Hja, jaz bom pa vaju oba obsojala, ker dajete mačke evtanazirati, samo za to, ker pač niste bili pripravljeni sprejeti, da z lastništvom živali pride lahko tudi do takih neprijetnih posledic.

Kako veste, da so ledvice OK? Ste delali teste? Ker da veliko pije in urinira, JE nekaj narobe. Ob takem znaku bi poleg ledvic bilo NUJNO pregledati tudi kri in krvni sladkor, saj je tole prvi znak diabetesa. Zaradi česar mačke ni potrebno uspavati.

Kakšni so rezultati Felv in FIV?

Kakšen je rezultat urina? Če so sečila vneta, lahko prihaja do istih znakov – mačka lula po predmetih namesto v stranišče. Zelo pogost razlog.

Ampak brez pregleda pri veterinarju pač ne bo šlo. Pa to pri dobrem veterinarju, najbolje takem, ki se spozna posebej dobro na mačke. Vanja Knez je bila taka veterinarka pred časom.

New Report

Close