Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Maček ima hud zlom noge

Maček ima hud zlom noge

Mojega 8 mesecev starega mačka je ponoči napadla neka žival(verjetno kuna) in mu hudo poškodovala desno sprednjo nogo.Kar dve kosti sta bili pregriznjeni.Ima dve luknji.Zjutraj smo ga peljali na veterino,kjer so ga uspavali in dali nekaj za bolečine.Veterinar je dejal,da bodo zjutraj naredili rentgen in da že po videnem ne bo nikoli več normalno hodil.Potreboval bi eno ali več operacij,kjer bi mu dobesedno štukali nogico z kovinskimi deli.Glede na to,da živimo blizu gozda in da je polno lisic in kun v bližini,so nam dejali,da bo maček četudi mu rešijo nogico bolj neokreten.Samo za pregled in da mu danes lajšajo bolečine sem odštela 90 eur.Ko mi je povedala,da glede na to,da je operacija edina rešitev bo skupaj na koncu stalo okoli 800 eur.Mačka imam zelo rada samo toliko denarja si ne morem privoščiti,sploh pa ne v teh časih.Srce se mi para..res…
Sosedje so mi predlagali,da ga za vedno damo uspavat,da bi s tem kvečjemu mu prihranila muke.Mačka smo imeli notri in zunaj..da bi bil vedno notri ne pride v poštev.Slej ali prej se lahko dogodek z kuno ponovi.Rada bi ga rešila muk.Sem razmišljala danes cel dan …saj maček bo uspavan ne bo trpel…ne bo ga več..bolečina bo ostala samo na naši strani.

Že cel dan sem na tleh.Zanima me vaše mnenje.

Rešitev je lahko, da je nekdo z njim, kadar je zunaj – potem kuna ne bo prišla blizu. Bi bilo ga škoda uspavati zaradi ene tačke, ker nekatere mucke čisto dobro živijo samo s tremi tačkami, pa lahko tvoj tudi.

Jaz bi vsekakor mačka zdravila, je pa seveda odločitev vaša. Ampak če ga mislite še naprej spuščati ven in izpostavljati vsem nevarnostim pomoje operacija nima smisla, ker se bo prej ali slej zgodilo isto. Zato imamo pa eni mačke noter, kar verjemi, ni nobeno mučenje, le mački prihraniš takšne muke, kot jih ima sedaj vaša.

nova
Uredništvo priporoča

Jaz ga ne bi dal uspavat

Hvala vsem za vaša mnenja.Naš muca doma dobro okreva in ga cartamo na veliko,da malce pozabi na bolečino..Ima longeto čez celo sprednjo nogo,ki jo bo nosil pribl.dva tedna.Operacije ne bo imel,ker so nam dejali,da kljub ploščicam verjetno normalno ne bi hodil.Po rentgenu so nam dejali,da se bo vse zacelilo tudi samo z longeto,vendar bo vedno šepal.Ga bomo pač čez dan,ko bomo doma spuščali ven in ga imeli pod kontrolo.Odvalil se mi je kamen od srca,ker nisem imela srca ga uspavati.

Tudi sama imam popolnoma novega mucka in te popolnoma razumem.
Vesela sem, da se je vse dobro izšlo.
Vse dobro!!!

Dobra novica,sem zelo vesela!
Sem prepričana, da se mucku tudi šepanje čez čas ne bo kaj veliko poznalo. Kadar bo zunaj, pa le bodite z njim.

New Report

Close