lupus in psihoza

Ali.je mogoče da se psihozo dobi če ima človek sistemski lupus?

Mami je bilo.pred leti ugotovljeno da ima lupus. Nekaj let za tem je imela psihozo in bila hospitalizirana. Z zdravili se je stanje umirilo- imela.je zyprexo.

Dve leti nazaj zopet psihoza. …zaradi pomanjkanja trombocitov je bila sprejeta na hematološki oddelek kjer so ugotovili da gre tokrat za sistemski lupus.

Ko je prvič zbolela za psihozo je bila stara 48 let.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

na to vprašanje sem že nekaj mesecev nazaj odgovorila, vam prilagam moj odgovor:

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Spoštovani.
Pišem vam zaradi odtekline,ki jo imam med križnico in trtico.Opravila sem MR mehkega tkiva.Izvid maščobno pretransformirani del križnice.Bila sem na posvetu pri nevrokirurgu,ki pa ni pokazalo večjega odstopanja glede na velikosti moje otekline,ki je vidna in 10cm velika.
V letu 2018 sem se odločila izrecno samo zaradi odtekline lumbalno punkcijo – Izvid povišan ANA titer: 320.
Diagnosticirano imam Kožni lupus,Raynaudov fenomen ter MG blaga okvara živcev na obeh nogah -Polineopatija.
Oteklina me vsakodnevno boli ne morem dolgo sedeti ležati hoditi,pri nogah- po telovadbi skratka ,ko se noge umirijo imam občutek,da mi jih bo raztrgalo –
nogi nista odtekli ali,da bi opazila kakšne spremembe.Protibolečinska zdravila Zaldiar 650mg 2× dnevno,ker sem jih uživala predolgo morebiti samo zaradi tega so se pokazali stranski učinki zviševati se mi je pričel krvni tlak ali pa je prisotno kaj drugega,ki je meni v tem trenutko še ne znano.
Vem,da sta specifični bolezni,ki se med seboj dobro povezujeta in meni povzročata težave z bolečinami,ki jih ni ne konca in kraja.Skratka bila sem pri nevrologu in revmatologu,ki pa nisem prejela nobenih ustreznih navodil,kako naprej z samimi preiskavami.Zato sem se obrnila na vas- kaj bi bilo lako temu vzrok in kam naj se napotim?
Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

počaščena sem, da mene sprašujete te stvari, ampak vaše bolezni niso moje področje in vam moje znanje ne more pomagati. Razmišljala pa sem, ali so vas napotili v ambulanto za bolečino? S mojega področja pa lahko rečem, da včasih pri kronični bolečini dobre rezultate pokaže medicinska hipnoza ali pa tudi vedenjsko kognitivna terapija. Vredno je poskušati (seveda poleg ustrezne farmakoterapije).

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si