Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Lupince – diplomirala bom iz njih :(

Lupince – diplomirala bom iz njih :(

Za naše prihajajoče dete rabim lupinco. Priznam, da me je kar malo šokiralo, ko sem začela hodit po trgovinah in iskat to reč – prvič sem dobila vse servirano od prijateljice in se s tem sploh nisem ubadala. Nihče mi še ni uspel razložit, kakašna je razlika med lupinco, ki stane 60 EUR in tisto, ki stane 200 eur – razen v napisu, seveda. Primerjala sem enih 6 lupinc, pa so po obliki vse enake, parim (pa ne najdražjim!) se nastavlja deloma naklon, sicer pa se meni zdi bolj ali manj ista pašta. Voziček bo Peg Perego, lupinco bomo uporabljali minimalno, tam kje je to nujno (avto) – pa za kak prenos sem in tja, sicer sploh ne. Pojma nimam, v čem je razlika lepih 150 EUR in pojma nimam, kaj naj nabavim. Kako ste se ve odločale? Se splača it po lupino v AVstrijo?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Hej!
Otročki že spijo, ne?Tako da lahko me še malo posrfamo:))Sicer imamo lupinico še od starejšega bratca in smo jo dobili v kompletu s Plikotom 3(Peg Perego), ni nobenega nastavljivega naklona, je pa fajn, ker je dosti stabilna v avtu, mislim na to, da ne namontiraš lupinice direkt na sedeže v avtu ampak je spodaj še neka plastika(guma), jo pa prav tako full easy natakneš gor in snameš dol, pa zraven pride še nek nastavek, da dojenčku glavica ne opleta tako zelo, ker(ko) je še majhen.Se pa vse splača it kupi v Italijo(no vsaj pred 2 leti se je). Aja, pa ne vem kako je s težo lupinice same, mislim, da je naša med lažjimi (lahko pa da se tudi motim), jo pa trenutno nimam pri roki, da bi preverila, žal. Glede varnosti pa ne vem kar se lupinice tiče, za avtosedeže (I sk. in naprej) vem, da je na testih najboljše ocenjen Maxi-cosi in Romer, no slednjega imamo trenutno mi in smo zeloo zadovoljni.
Ne vem če sem ti kaj pomagala, eno mnenje pač.
Lahko noč ti želim, D

Hoj,
mi smo imeli maxi cosi, ki bi naj bila zelo varna. Tudi za drugega jo bomo imeli. Ima pa nekaj pomanjkljivosti – je štorasta za nosit, malo se premika – no lahko spremeniš naklon ;), bolj suhim dojenčkom je menda preširoka. Ampak nam je kar všeč in veliko smo bili na cesti – tako smo zlasti varnost postavili na prvo mesto. Aja – zelo je velika in našemu malo manjšemu otroku je bila čisto lepo prav, ko je šel v vrtec. Pa smo kupili sedež, da je lahko gledal naprej, čeprav bi ga še lahko vozili kot dojenčka – seveda je takrat že dobro hodil.

Izberite tako, ki bo zadovoljila vaše potrebe! Veliko uspeha pri nakupu.

nova
Uredništvo priporoča

Ha, ha, ha, to pa res ej. Glede an to, da so lupine zdaj do 13 kil, jo je naš štiriinpolletnik ravno dobro prerasel!! Kriza!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Vse o testu lupinic lahko najedeš v zadnji Avtomoto reviji, ki jo izdaja AMZS. Jaz sem se ravno na tej podlagi odločila za MAxi cosi cabriofix, ki je edini dobil odlično oceno. cenjevali pa so tako varnost, kot tudi praktičnost, udobnost itd.
Zame je varnost v avtomobilu pri lupinici bistvena, saj jo bomo uporabljali predvsem v avtu. Odvisno pač, kaj ti je najbolj pomembno in za kaj jo boš največ uporabljala.
lp

Lupinca bo 99% časa namenjena pač prevozu, čimbolj varnemu seveda. Varnost in lahkost sta dva kriterija, ki sta mi res zelo pomebna. Teste sem gledala in recimo ne morem razumet, zakaj Maxi Cosi, ki je najlažja in na testu z zelo dobrimi ocenami, skoraj 80 EUR cenejša od Peg Peregove, ki je meni osebno štorasta za dol past, paše pa k vozičku. Ok, saj ne, da ni mi všeč nižja cena, ampak a je cena res samo firma ali še kaj drugega? Je komu uspelo najt odgovor?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Jaz ti lahko povem kje je razlika 70€ med dvema od peg perego. Mogoče je kaj podobnega tudi pri kakšni drugi.

Peg perego lupinica ima za v avto svoj nastavek. Tako vzameš lupinico iz avta res z enim klikom (nekatere lupinice je potrebno vsakič pripet z varnostnim pasom kar je sigurno bolj zamotano).

Potem je pa od peg perego dražja lupinica, ki ti omogoča, da v kolikor greš nekam z drugim avtom jo lahko pripneš z varnostnim pasom. Ta cenejša pa gre izključno samo na njen nastavek. Če imaš en avto to ni problem, če imaš dva recimo lahko postane zoprno in bi jaz bila pozorna na tako malenkost.

Ma je pa to veliko težje napisat kot povedat 🙂

včasih je res fajn, da lupinca paše na voziček, če otrok npr. spi in ga z lupino vred prestaviš v voziček (seveda na za dolgo, npr. za v trgovino).
Mi tega nismo imeli, ker smo kupili tisti lupino, ki je imela boljše crash teste – tradicionalno sta to maxi cosi in roemer.
tisto s 13 kg je pa kr huda….tam okol 9 kg že glava ven gleda, nog ne moreš nikamo dat, višina, kjer pasovi ‘pridejo iz hrbtišča’ je nižja od trokovih ramen.

Jaz imam Peg – perego. Ena najbolj finih zadev s to lupinico je, da grem lahko sama po velikih nakupih.

Ta lupinica paše na vse nakupovalne vozičke. Na nakupovalnem vozičku potegneš ven sedž za otroka nato pa nasloniš sprednji utor na sprednjo prečko, da naredi “klik” zadnji taveliki utor pa na naslon od sedeža. Tako imaš celo nakupovalno košaro prosto za nakupe. Sedež je ultra stabilen. Otrok gleda proti tebi in uživa 100 na uro. Druga stvar pa je, da spečega dojenčka ne rabiš prelegat in ga z sedežem vred daš v voziček.

Mislim, da kar se tiče varnosti peg-peregova lupinica ne zaostaja za derugimi

Lp,

Marjana

Čakaj Kitty, a mi ti hočeš povedat, da lupince, ki ima podnožje, ni treba pripenjat s pasom??????? A si ti to 100% ziher?? Ker tega ni noben niti omenil. Menda je lupinco še vedno treba obvezno pripet s pasom??? Ker – kaj pa podstavek drži na mestu??

Crash testov za PP lupince sploh ni 🙁

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ponavadi so testi varnosti (tako piše na ADACovi strani) glede avtomobilov, opreme… tudi sedežkov narejene, če jim proizvajalec ponudi avto, opremo za test. Oni na kupujejo, da bi testirali.

Za vsakega solidnega proizvajalca avtov, opreme je plus, če se pojavi na testih in je dobro ocenjen. Minus mu prinese…

Če se pa ne pojavlja, bi se pa meni postavilo vprašanje kaj skriva.

Popravljam. Sem našla an ADACovi strani test PP lupinic – v tabeli 2003-2006

Skrbna,

Mislim, da bo Kitty imela kar prav. Imas lupinice, ki se lahko pripnejo samo na podnozje in jih ni se dodatno potrebno pripenjati s pasom.

ja, drži, ene lupinice se pripenjajo s pasom, tiste, ki imajo podstavek, pa ne. mislim pa, da imajo tudi te s podstavkom možnost pripenjanja s pasom v primeru, da se podstavek ne ujema s tipom avtomobila. mi lupinice nikoli nismo montirali na voziček, čeprav bi jo lahko, tako da bi jaz gledala izključno na varnostne teste in težo, tako kot si napisala, skrbna.

Tak odgovor sem dobila direkt od uvoznika. Sem jih kar poklicala, da mi razložijo vse razlike, ker v trgovinah je vsak malo po svoje nakladal. Sama pa seveda nisem poiskusila.
Podstavek pa drži pas na mestu in ga imaš skozi fiksno v avtu.

Sem pa jaz vidla test od pp (se bom tudi spomniloa kje) in so dobro ocenjene.

Jaz pa odsvetujem lupinice Peg Perego, sicer so kvalitetne, ampak so obupno majhne. Naš škrat se je rodil z 4 kg in jo je zelo hitro prerasel. Ko je imel 4 mesece in je tehtal 8 kg, dolg je bil 70 cm, smo jo morali zamenjati za drugo lupinico, vzeli smo Romerjevo, ki mu je bila še dolgo prav, skoraj do 10 meseca. Primerjajte velikost v trgovini in boste videli kakšna razlika je med lupinicami.

Pa prištejte še bunde in pajacke, če bojo vaši otroci zimski, je še težje zapet vse skupaj.

Jaz imam na testih dobro ocenjeno morda malo starejsi model, pa vendar najlazjo lupinico.

Ni nobena znana znamka KIDDY PROTECT. Ko sem imela v rokah od znanih proizvajalcev in v drugi roki to, je bila odlocitev itak jasna. Kupovala sem jo lani.

Wauu, hvala dame, spet nekaj novega vem!! Pri vseh Arielih in BC, ki sem jih obletala mi tega o podstavku, nihče ni povedal. Kriza!!! Sicer pa – kaj se čudim, saj sem o tem, kako se voziček obrača, sestavlja in razstavlja tudi jaz poučevala prodajalce in ne oni mene 🙁

MaMi – hvala tudi za ta vidik!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Čeprav nekateri trdijo. da lupinice s podstavkom ni treba pripeti z varnostnim pasom, to ni res.Prav vsaka lupinica mora biti pripeta še s pasom, saj so posebej luknje, da gre še pas čez.Naša je bila taka. Moj sinko je čisto povprečno velik, pa je bil v PP lupinici do 10m.
LP, D

No zarad takih stvari, ki jih počneš ti je 1m nazaj padel otrok star 1 leto v nakupovalni voziček. Zakaj? Zato, ker jih uničujete s tem, ko na sedalni del polagate lupinice!!!! Lupinica je za v avto, navaden voziček, ne pa za nakupovalni voziček!!! In nakupovalni voziček ni namenjen temu da se gor polaga lupinice!!!!! Do zdej sm že 2x vidla kako se je zgodila nesreča. Enkrat je naš znanec dol padel, drugič pa je eni mamici lupinica nazaj v voziček padla, ker se je polomilo.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

New Report

Close