Najdi forum

Pozdravljeni, vsi.

Prvič se oglašam tudi sama, z zgodbo ob kateri bi želela slišati tudi vaše mnenje.

Po 24 letih zakona, se je mož odločil da ne zmore več, da je utrujen. Da je konec.

Imava 15 letnega sina in 21 letno hči. Skupaj sma dejansko celo življenje, oba sva se preden sva se spoznala tudi na norela, siper pa res da ne toliko kot nekateri ostali. Imela sva super odnos. Super. Naredila krasne odnose z otroci.

3 leta nazaj sem v nekem obdobju opazala da se on in takrat moja najboljša prijateljica nekam čudno vedet… Opatovala in spremljala… Na neki točki pa sem začela tudi težit… Ker se mi ni zdelo normalno da je prišel recimo ob 7 zjutraj domov z njo… Izgovor.. Jest sma šla.. Naslednjič sta se Mal zacvekala.. Haha ha.. Ja… No ko sm jih postavila pred dejstvo.. Sta me oba označila za noro, bolan, češ kaj si plemem neke filme.. naslednjih 7 mesecev manipulirali z mano mi lagala… Večkrat sem se vprašala če bi sploh zvedela, če jih nebi nek večer sin zalotu na hodniku… Glede na to da je precej zaprte narave, sem bila izjemno vesela ker se je zaupal sestri, ona meni.

Z njo takoj prekinem odnos, ji povem da sem pravilno ocenila njo, da mi je žal da je  nisem skenslala prej… Ampak ja.. Sama z otrokom.. Tud pomagala sm ji dost… Frizer.. Cigareti.. Skuhala kej🤭. Js sm res fajn punca jebemo😮.. Skratka z njo rešim na hitro.

Lotima se najinega odnosa. Naporno, bila sem 2krat izdala, prevarana zlagana z manipuliranja, nespoštovanja… Grozni občutki. Počasi in previdno sem se lotevala reševanja sebe in naju. Sprva mi je stal ob strani, tudi sama sem precej hitro procesirala zadevo, in za moje mnenje precej hitro glede na vse nekako zaživela brez da me je to omejevala pri vsak dan… Nekje 6 mesecev je trajalo… Vmes so pa kakšen padec pa tko… V tem času se zopet zbliža a in nadgradi a odnos, rekla sem si, v bistvu hvaležna, marsikje naučila najin odnos pa neverjetno dvignila… No kaj kmalu sem opazila partnerjev umik… Zamišljenost… Sledila je tudi čustvena odsotnost… In sem ga spraševala, kaj ti je, opažam to in to.. Pa nič kaj mi je.!potem opazim kako vsak dan v službi kosila z eno sodelavko, vsak dan samo z njo… Pa ji da pin številko kartice… Pa sm si ki se mi niso zdeli primerni, sploh ker sta v nasveti on narejen njej v službi… Skratka zanj je blo vse normalno, js pa sem bila tečna in čudno sem razmišljala… Da mi konec I mi pove da sta skupaj… Moje mnenje je da od trenutka ko sem opazila da ga doma zmanjkuje… On trdi drugače seveda..samo 3 tedne…ja seveda😮

Šok za hči češ ne morem verjet.. Ok šla sta narazen… Ampak iz veže v vezo.. In pa naslednje… 25 let ima deklica… On pa 42…hceri je seveda ogabno.. In prijateljica od hčere jih je srecala(mož in nova) jih snemala in video poslala moji hčeri, seveda ji ni bilo prijetno

Rekla sm mu kako bi se počutil on.. Je reku nevem, ka me briga kdo me vidi?

Sinu bova povedala zdej ko je končal z šolo..(z pridobivanjem ocen).. On se na vse pretege trudi da izpusti ta  leta njene starosti… Js sm mu pa povedala, da pri nas nebo nihče več lagal. Povedal boš resnico. In se soočil z posledicami.

Ogambo in nespoštljivo se mi zdi, tudi hčerki, da hodi domov recimo ob devetih desetih, zvečer. Živi še tukaj, ker si kupuje stanovanje. Spet sem bila uvidevna ok.. Lahko si tukaj da ne kupiš kar nekaj vrat na nos.. Najdi takšnega ki ti bo res super… Ja, prijazno od mene…od njega se mi pa res ne zdi korektno, ker tud hči je s tem prizadeta… In pravi da ne more verjet. Me ma da mu spakira pa lej… Vozi miško..

Ko sm ga vprašala naj mi pove razlog konca.. Je pa naštel… Tečna si bla, težila si… Sm rekla priznam… Ti si mi pa daju po vode za to.. In vedno sem imela prav🤷‍♀️

Baje ni zaradi mene Mel full velik prijatlov… Pa jih ima, morda res malo manj kot ostali, ampak so prijatli… Potem pa se kakšen kolega pa sodelavci… No sej ni pomembno… Js sem kriva da jih nima še vec

Pa kriva ker ni bil na vseh zakljuckih… O glavnem… Neumnosti

Sama sem v to našo družino dala dušo, njeni pa vso iskrenost in ljubezen, ga nikoli prevarala in res verjela v naju.

Mi poveste kako vi ocenite tole zgodbo? Kdo je nor? Js sm ga označila pri sebi kar za mešanico narcis in psihopat.

Nikoli me sicer ni udaril, ni pil-razen kdaj v družbi, kot vsi mi, ali vi… Je pa res, da me je-opazila v zadnjem obdobju čustveno izsiljeval.

In na koncu 24 let reče, in po vsem tem, da on ni naredil nikoli nič narobe???

Ja dragi res ne… Ker ti sploh ne veš kaj je prav!

Utrujena sem in dost je tega mojega razumevanja. Najraje bi ga še danes vrgla iz stanovanja. Zaradi našega miru. Res

Kaj menite vi? Kaj se dogaja v tej njegovi betici? A je človek res lahko tko sebičen, čustveno nezrel… Kam sm pa js gledala prej? Al je možno da mu betica ne dela ker ma ob seb mlado meso.

Upam da dovolj razumljivo napisano, da vendarle dobim kaksno mnenje, kako vi vidite stvari iz napisanega.

Hvala.

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

ja lej zgodilo se ti je, kar se mnogim dogaja. Lahko daš vse, pa je drugi še vedno samostojna oseba, ki živi svoje življenje. Brez veze je sedaj razglabljat, kaj se njemu plete po glavi. Dejstvo je, da se te je že pred leti naveličal, ti si nekaj reševala zakon, on pa ga v resnici ni. Prej boš to dojela, prej ti bo lažje. Nista več za skupaj in pika. Otrokoma moraš pomagati v smislu, da se jima ne bo družinsko življenje do konca zagravžalo sedaj na začetku njunih življenj. Ne ukvarjaj se z bivšim in njegovimi novimi (najbrž bo kmalu na sporedu tudi nov otrok), ampak živi svoje življenje. Če prav razumem je stanovanje tvoje ali sta se tako dogovorila. Postavi mu datum izselitve, na CSD določita začasno preživnino, daj vlogo na sodišče.

tudi ti imaš še kar nekaj življenja pred seboj, poskusi se počasi sestaviti nazaj in živi svoje življenje.

Razumem Tvoja čustva,prizadeta si.V življenju zapuščamo in smo zapuščeni.Moj bivši je šel na dopust ko sem bila noseča.težave,ki sem jih navajala so bile zanj filmske.Rodila sem predčasno 7 mesecev,sploh ni vedel.Preselila sem se z otrokom nazaj k staršem.Kasneje se je izkazalo,da ni tako slab človek,spoprijateljila sva se in skupaj skrbela z aotroka.marsikdo reče,ti je žal,da si ga zapustila? ne ni mi žal,lahko je še tako dober,toda ko nas ljudje izdajo je potrebno potegniti mejo.Se je pa dobro o tem pogovarjati.Bodi pogumna.

nadaljujem.Sedaj sem poročena s človekom,ki je zapusti svojo ženo.Ženska dolži za razvezo mene,pri tem pa je spregledala,da je imel 12 let v njunem zakonu ljubico.Pravi,da to ni res,hja jaz sem se s to bivšo ljubico pogovorila,vem,da jpo je ljubil.Mož pojasnjuje,da žene ni mogel zapustiti,ker se mu je smislila,bal se je groženj s samomorom.Dobesedno je čakal hčerino diplomo.ne vem, kaj bo storil meni,zaenkrat je ok,če ne bo bo pokal.Dolgo sem bila sama,še enkrat bom če bo potrebno.

Draga moja, težko je razumeti skozi kaj greš in kaj vse se ti dogaja, mislim dobesedno ……. težko ….. je …… razumeti. Na robu berljivega.

In ti se zgodi misliš da bo 25 letna punca imela z dedcom starim 42 let otroka?,dokler bota mela korist eden od drugega bo ok pol bo pa šlo vse po gobe.

In tvoj point? Da ti povemo da si revica in odobrimo tvoje nezrelo obnasanje? Oba sta nezrela in otrocja. Zdaj si bos se ti omislila seks otroka, ga spoznala z njegovo in bosta skupaj usla 🤣 ti bos pa lahko navalila na bivsega.

To vse skup je eno laznivo nakladanje. Ne pise kako sta delala na odnosu (ocitno nista), kako je z seksom, zakaj si tecna, zakaj nisi v glavi popucala. Malenkosti v zvezi niso problem, pac se prickamo, ampak glavnine nista pa nikoli mela.

Taki moški so neodgovorni in samo krivijo druge. Ti opravljaš svojo vlogo pravilno in pošteno, samo v tem primeru vprašanje, če je to smiselno. Ščitiš ga preveč, naj gre nekaj živeti, zakaj mu pomagaš dobiti neko stanovanje, kjer mu bo dobro. Naj okusi plodove svojih delovanj. Neodgovorni ljudje vedno druge krivijo, zato jim je potrebno dati lekcijo. Ti zase poskrbi, on pa naj poje svoj kaos. Otroka morata pač videti, da je oče neumen in neodgovoren človek, katerega je boljše imeti na distanci. Moj oče je šel pri mojih 4 letih stran, k drugi, ko ga je pa ta postavila na čevelj, je pa prišel jokati moji mami. Prej pa je bila mama grda, vsega kriva, itd. Dobro, da ga ni vzela nazaj, tako da sva z mamo imela dobro življenje in se ni bilo potrebno ukvarjati z takim psihološkim parazitom. Uradno pa je celo upravljal neko svetovalno nalogo za družino, privat pa je imel kaos. Samo čimprej ga skenslaj, nič ga šparat, samo cesta in znajdi se miško. Ta 25 letna ima sedaj malo zabave z njim, ko bo pa hotela imeti kaj konkretnega od njega bo videla, da je nesposoben in bo šel na cesto. Pa verjetno mu bo še stanovanje izpulila, pa naj se nauči.

Draga moja, dobro me poslušaj. Predpostavimo, da je vse res. (Seveda ni, nikoli ni enostransko.) Predpostavimo, da si bila največja težakinja na planetu za sekundo. To so zakonske težave, ki se jih rešuje ZNOTRAJ zakona. Ko se pa en partner obrne in rešuje te težave IZVEN zakona, pa je to cela nova raven disfunkcionalnosti in izdaje. V resnici te je grdo zlorabil za vzgojo in skrb za otroke, ki si mu jih rodila. Če moški konstantno vara z različnimi ženskami, zagotovo za to ni kriva žena. Kdo je tu skupni imenovalec? Mislim, da bo tvoja diagnoza kar pravilna. Da ne omenjamo vpliva na njegove lastne otroke, ki jih je zavestno prizadel in ogrozil njihovo osnovno celico davno preden se je odločil, da ima dovolj. Ne pusti se manipulirat in gaslightat. Samo pusti ga, NAJ GRE!!!

Simpl.

Če ni za bit, je pa za it.

Midva sva se spoznala ko sva bila najstnika. Ustvarila sva si družino in materialne dobrine. Sprva je bilo ok če odmislim da se ni kaj dosti vključeval v starševstvo. Najhuje se je začelo ko sem bila noseča z drugim otrokom. Takrat je tudi priznal da ima drugo. Za sex in podobne zadeve za ostalo sem bila jaz dobra. Sva se nekok pobotala in naredila črto… Ampak meni je bilo vedno nekaj sumljivo. Vedno sem čutila da se nekaj dogaja. Nato je umrl iz danes na jutri. Tavelika hči je vdrla v njegov fb in ugotovila da je imel več ljubic. Kaj hočem reči kdor vara vara veš čas. To je neke vrste bolezen. Verjemi da ne bo nikoli bolje. Ceni se in prekini z njim. Bodo hudi časi ampak na krajši rok bo zate novo življenje. Verjemi da imam prav.

Sem prebrala tvojo zgodbo in sem srečna, da sem samska, res.

Naj gre po svoje čime hitreje, vi pa zaživite svoje življenje v miru. In ne pustite mu več, da se vrne v vaše življenje. Naj mu kar 25-letnica kuha, pere in lika. Vi pa uživajte, kar se le da. Na vašem mestu bi mu po hitrem postopku postavila kovček pred vrata.

Gospa,ni mi jasno, kakšen odgovor želite slišati? Mogoče,da ostanete še malo, počakate, upate, se bolj potrudite in bo boljše? Nič od tega ne pride v poštev. Ta vajina zgodba je zaključena in z vašo uvidevnostjo, trudom in čakanjem se samo ponižujete in smešite pred njim. A ne uvidite za kakšno bedno trapo vas ima, ko počnete vse to, on se je pa že zdavnaj odločil? Ali res želite takega moškega obdržati in mu vse odpustiti? Kje je vaše samospoštovanje in samopodoba? Določite mu 1 teden za izselitev in se z njim dogovarjajte samo še o formalnih stvareh.

Na vašem mestu bi se mi tak človek tako zagabil, da ga ne bi želela nikoli več videti.

New Report

Close