Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Ločitev in teževe

Ločitev in teževe

Pozdravljeni, tukaj pišem ker enostavno morem nekje malo pojamrat in me tudi zanima ali je kdo s podobnimi izkušnjami.


Sem v zgodnjih 30ih mamica dveh sončkov starih 9 in 4. Za mano je ločitev od katere je sicer minilo že skoraj eno leto. Pobudo sem dala jaz saj sem bila naveličana biti sama z otrokoma saj bivši partner je vse vikende in prosti čas namenjal svojim hobijem takrat ga je tudi okolica vzpodbujala, da moški rabi razbremenitev saj vzgoja in gospodinjstvo sta žensko opravilo.


Z otrokoma smo se preselili cca. 6 km stran. Oba sta ločitev sprejela vredu in je vidno večjemu otroku odleglo ko je vedel, da je to konec neprestanih prepirov in gnjavljen da se naj tudi oče igra z nami.


Sicer to vse bi lahko bilo drugače če ločitev in preteklost ne bi prišla za mano. Saj sem spoznala novega parnerja, ki so se z otrokoma ujeli več kot odlično. Jaz pa cele dneve tuhtam in se zapiram čedalje bolj vase zaradi nastale situacije saj moji ljudje iz preteklosti kot so bližnji sosednje to zelo očitajo imela sem tudi predrte gume na avtu, ko sem se tam v bližnji trgovini ustavila tu je sicer pol primerno odreagirala tudi policija. Dobivam sporočila, da sem kurva in razdirala družin in zakonov. To seveda mene zelo boli saj sem v vseh teh letih dala vse od sebe da bi bili vzgledna družina ampak ne morem sama podpirat štiri stebre. Glavni alarm se je v meni sprožil takrat, ko sem komaj dojela kako vpliva taka zveza na otroka saj je komaj zvozil razred ker, ko smo živeli skupaj in bi se moral tudi oče ukvarjat z šolo je v prvem in drugem razredu govoril, da je čas za učenje v višjih razredih kar pa je nasprotno mojemu razmišljanju saj ni bral in pisal kar je ravno popotnica za uspešno šolanje in je bila zelo očitna razlika ko sem delala dopoldne ali popoldne.


Kako se spopadate po ločitvi z okolico saj sem trenutno zdaj vedno ali not ali pa grem z otrokoma vsaj 50 km od domačega kraja da ne bi spet koga srečala ki bi me zmerjal. 


Razmišljam o psihologu ali sploh je opcija, da krije zdravstvo? 

New Report

Close