Poročena sem 7 let in imam dva zdrava otroka.Večjih življenskih problemov nimava in živimo neko povprečje.Do sedaj z možem res nisva imela večjih težav, tudi kregala se nisva dosti, včasih pa le za brezveze in sva zadevo tudi hitro rešila.Skratka v zakonu sva bila srečna.Letos na morju pa se je zgodilo naslednje: dobil je napad ljubosumja, kar predčasno je hotel domov.Imel je občutek, da si ogledujem vse moške naokrog in da drugi gledajo mene in da ne prenese, da me sploh kdo pogleda.Čisto je bil iz sebe in šele po daljšem pogovoru, ko sem mu rekla, da si to le domišlja in da je on edini moški mojega življenja , se je pomiril.Naslednje dni nisem bila več sproščena, skozi sem gledala v tla, da ja ne bi mislil, da koga opazujem, čez par dni je imel zopet občutek, da me moški ogledujejo in spet je bilo vse narobe.Prosila sem ga, naj se vendar umiri, da s tem slabi najin zakon in vez, ki je bila vedno tako močna.Ko sva se pogovorila, je privolil tudi v strokovno pomoč, a ne vem, kam se lahko obrneva.Moram reči, da sva ogromno skupaj, vsako popoldne, tudi med malico se vidiva, jaz ne hodim nikamor sama, ker te potrebe nimam.Ne vem pa, od kod kar naenkrat to ljubosumje?Priznam, da je vsak malo ljubosumen, a kar je preveč, je preveč.Prosim za pomoč.

Lep pozdrav.

Spoštovana Mateja,
ljubosumnost je ena od posledic pomanjkljivega samospoštovanja,v patološke dimenzije pa se lahko razvije pri pravih duševnih boleznih ali kot komplikacija aljkoholne odvisnosti.Možno je tudi, da gre pa zgolj za premeščanje nezadovoljstva na primer iz poklicnega področja v osebno. Skupaj se oglasita pri psihiatru, ki bo lakho učinkovito ukrepal,čim manj časa bo težava trajala.

Lahko pa da sam po sebi sklepa. Nočem zanetiti ognja, vendar pa se je prav to dogajalo pri mojem fantu. Vse je bilo ok 2 leti, dokler naenkrat ni pričel z ljubosumjem, ki je vodilo v prepad. Razšla sva se ker tega nisem morala prenašati. Vse povsod me je spremljal, klical kje se nahajam….Čez dva tedna sem izvedela, da ima novo ljubezen, s katero so ga videvali že lep čas, še ko je bil z menoj. Nisem mogla verjeti, da sem bila lahko tako slepa, da tega nisem opazila. Za vse kar je delal on je obtežaval mene.

Mateja ne pravim, da gre lahko pri tebi za enako stvar, vseeno pa ti priporočam več pozornosti.

New Report

Close