Najdi forum

Pozdravjeni!

Poročena sva 10 let, imava dva zdrava otroka. Jaz sem bila prepričana, da sva srečna. On pa me je pred dnevi vprašal ali ga varam in če bi šla na detektor laži. Ker ga to grozno muči in ne spi in ves čas razmišlja samo o tem. Povedala sem mu, da ga ne varam. Sam pove, da ve da ga v zadnjih letih nisem varala, ker me je menda ves čas kontroliral.Ga pa zanima za 5 in več let nazaj. Zaenkrat sem rekla, da bom šla na ta preiskus, ker mi je kot drugo možnost postavil: al pa kar takoj spoki!
Zdaj sem totalno zmedena, ker ne vem kaj se z njim dogaja. Mislim da to ni normalno, da mu moram na tak način dokazovat ljubezen

Me zanima vaše mnenje.

LP

In ti mu boš ustregla? IN bo morda potem kaj bolje?

Kaj pa sloh prićčakuješ o tega detektorja, pa naj gre gor še on.

Le pojdi od njega.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tole kar bom sedaj napisala bi naredila jaz če bi bila na tvojem mestu:
-šla bi na detektor laži
– ko bi dobila rezultate pa bi jaz spokala njega…..
oprosti ampak tole kar ti on počenja je pa mal huda.
Mogoče išče samo opravičilo, da bi se te na eleganten način znebil…..jaz bi se na tvojem mestu znebila njega……

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Oj

Dvom v njem se pojavlja, ker vrjetno ve kako zgleda, ko nekoga prevaraš. Naj gre tudi on na detektor laži.

LP, Dejc

Alina, to, da te partner nonstop skrivaj preverja pet let, je čisti psihopatizem. Človek, ki je zmožen tega, je zmožen še marsičesa.

Takoj ga pusti, preden se ti kaj zgodi.

Tu je nekaj drugega zadaj.

Upam, da mu še ob pravem času pobegneš.

Veliko sreče

če je reku spokaj, pa če ve da ga nisi varala zadnjih pet let….potem…začni pokat, ker z njim nekaj ne štima….njemu pa predlagaj kakega psihoterapevta…resno…ker to je bolezensko ljubosumje, ki v vezo ne more prinesti nič dobrega!
Malo razmisli, kam vaju to lahko še vodi…kako se s takim človekom vidiš v prihodnje!

Premisli tudi, koliko te ima dejansko rad, če ti lahko reče kaj takega…kako ti izkazuje ljubezen…kakšen je do tebe…boš videla, da povsod kaže nadvlado nad teboj in ko bo to izgubil, mu ne bo hudo za teboj, ampak za tem, da nima nikogar pod seboj…malo si poglej njegove odnose s starši, tam se lahko veliko naučiš….veliko izveš…

Škoda, da je tako daleč prišlo…in čudi me, da te prej nadzor ni nikoli motil…ker v 5 letih si morala nekaj opazit…ali si že tako navajena tega posestniškega odnosa….

Joj ženska, prosim te zberi se?!! Ja seveda, detektor laži, kako pa? 🙂 Kaj bo pa čez en mesec, ko si bo spet kaj novega zmislil, mu boš tudi ustregla? Ustavi ga zdaj. Zaupanja, ki ga očitno pri njemu nimaš na ta način zagotovo ne boš pridobila. Stvar se bo le še stopnjevala, verjemi.
Poskusi se z njim pogovoriti, če ne bo uspeha, čim prej vstran.
Imej se rada!

Človek skoraj ne more verjeti… Predvsem se “možu” zahvali za zaupanje.

Meni je bivši samo enkrat predlagal, da gremo na test očetovstva. Sem se strinjala, ampak sem mu povedala, da je to zadnja stvar, ki jo bova naredila skupaj…

Ja navajena sem, ker sem se v vseh letih stalno prilagajala njegovim željam. Praktično nisem več nikamor šla.

Zdaj pa že cel mesec živim v čakanju kdaj bo končno tisti detektor,da se vse konča. Ampak ne vem kaj bo potem. Vse po starem pač ne bo. Moj mož ni več tak kot je bil, ko sem se zaljublila vanj. Zdaj ga ne poznam, zdi se mi kot da živim s tujcem. Vse besede, ki jih je izrekel v tem času so me zelo prizadele. Še vedno se noče pogovarjat, vse drži v sebi in se pred vsemi dela kot da je vse ok. Jaz pa se cele dneve sprašujem kaj sem mu naredila, da je lahko tako hladen do mene. Vse je narobe. Meša se mi že.
Rada bi se odselila, pa mi ne bo pustil vzeti otrok. Želim si mirno rešiti stvari, pa se bojim, da ne bo pustil, da bo delal scene.

detektor je ponižujoč način….s tem hoče on samo pokazati moč nad teboj….dokazati, da boš naredila vse, kar bo on rekel…pa ne misliti, da če bo dejansko detektor(kam pa se to gre??? prvič slišim, da obstaja za preizkus zakonske zvestobe detektor) pokazal da nisi varala, da govoriš resnico….ON s tem ne bo zadovoljen!! ne bo bolje….obtoževal te bo, da si prevarala tudi detektor, spet te bo poniževal in zmerjal, kakor te je doslej in verjetno še bolj.
Človek ima velike težave….poskusi ga prepričati s pomočjo njegovih staršev ali kakega sorodnika, mogoče prijatelja…naj se nekdo drug z njim pogovori o tem….če se s teboj pač ne more…v tebi pač ne najde enakovrednega človeka, ti si za njega manjvredna (čeprav je bolan on in ne ti)
Nisem vedela, da imata otroke….tukaj res ne vem, kaj bi rekla, otroci vso zadevo veliko bolj zapletejo!
Če si skrbna in dobra mama, ti bo otroke moral dati, na zahtevo sodišča! Zato bi morala se odločiti in poskusiti uradno, s papirji za ločitev in delitev otrok…(sicer je težko tako svetovati, ko ne poznamo ozadja)

Poišči pomoč, pa bo šlo….pa četudi tvegaš kak njegov izpad! Bolje kot trpeti to več let…pomisli, kaj bo, ko bodo šli otroci na svoje…..to kar delaš, je skoraj kot samomor…da ostajaš z njim!

Strinjam se z Janis, ki ti je povedala, da gre za psihopatizem. Moras vedeti, da je taksno kontroliranje eden izmed prvih znakov partnerjeve nasilnosti; scasoma te bo poskusal popolnoma odtujiti in izolirati od prijateljev in ostale druzine. Potem lahko sledijo zastrasevanje, verbalno in koncno tudi fizicno nasilje. (Sama govoris, da nisi nazadnje vec nikamor sla. RAVNO TO HOCE!)
To, kar pocne tvoj partner, ni dusevno normalno. Ne sprejmi tega kot nekaj normalnega in ne hodi na test, “da bo mir”. S tem mu samo pokazes, da je njegovo ravnanje normalno in da se z njim strinjas. Kar ni normalno, ljudje ne smemo sprejeti. Ce bos tu popustila, si bo izmisljeval nove in nove stvari. Kje bos na koncu ti s tvojim samospostovanjem, ce se bos vseskozi uklanjala abnormalnim zahtevam?
Moram te tudi opozoriti, da so najbolj paranoicni glede varanja partnerk prav moski, ki sami kronicno varajo. Tako da bi ti svetovala, da ce si se odocila, da gres na test, vzames tja se njega, potem pa naredis kot je predlagala ena izmed predhodnic – da ga pustis, ker njegovo obnasanje ni normalno.
Zenske, bodite pozorne ob takih znakih. To so prva znamenja, da gre za nasilneza. Mislite nase in umaknite se, preden boste pokasirale se kaj drugega in se sprasevale, kaj ste vi narobe naredile, da je prislo do tega. Odgovor: to, da niste odsle ob prvem opozorilu.

Alina, ko boš prerasla strah, boš mirne duše ukrepala kot se šika: vzela otroke in šla na svoje. Ker samo temu preraščanju strahu je namenjena sedanja lekcija!

Se strinjam z WildWindom, le da bi jaz še od njega hotela , da gre tudi on na detektor laži.
Dozdeva se mi, da takšne zahteve parterju postavljajo ljudje, ki sami varajo in nimajo čiste vesti, pa hočejo krivdo zvaliti na druge.

lahko pa je tudi, da mu je kdo glavo napolnil s kakšnimi neumnostmi, da te je videl s kom itd. Seveda če je to bila kakšna zafrkancija njegovega najbolljšega picskega kolega, veš da mu bo verjel.

torej pozanimaj se sama glede možnosti o preverjanju z detektorjem laži, pa pejd in zahtevaj to še od njega.

srečno

Imej sebe rada, ne glede na to, kaj hoče on, saj si se mu že PREVEČ PODREDILA!

Predvsem bi podpisala tole Dejc.
Podpisala…iz izkušenj.

Joj,Alina31,to kar počne tvoj psihotični mož,pa presega vse meje okvirja.

Nekaj ni v redu z njim!Saj že prej ni bilo,samo ti si bila uslužna in si mu dovolila,da je svoj Ego gradil na tebi!
Zdaj,ko si spoznala,da je to višek in se tebi sami upira zaradi njegovega posestnišva,veš,da se tukaj mora nehati.
Danes zahteva in obtožuje eno,jutri bo drugo in kje bo še imel zdrave misli in okus,kaj je prav in kaj ne?
Če bi mu vse kar bi si on namislil ustregla in mu večno dokazovala nasprotje njegovih obtožb,se to nikoli ne bi nehalo,ker on črpa svojo energijo in se napaja z njo samo še na tak negativen način.Od tebe pa je odvisno,če mu boš to dovoljevala ali ne!

Če ne spi,naj ne spi in to ni način,da bi ti izkazoval ljubezen in zaupanje!
Glede otrok ne bi rada sodila,mislim pa,da bi očetov odnos na njih vplival zelo slabo.Verjetno je tako že tudi sedaj.

Tudi jaz mislim,da je to moteno,če ni osnove za preverjanje in da je zmožen z grožnjami iti še dlje in tega mu ne dovoli.
Njemu ne pravi,da se ti že meša,ker je hladen in te ignorira (morda prezira),ker on bo dosegel samo tisto,kar hoče.Takrat pa boš spet ti na slabšem,saj veš,da otroci rabijo prisebne in odgovorne starše.
Ti si še to eventuelno zaenkrat,o tvojem možu pa nisem čisto prepričana.

Zato se drži in ne pusti se,da te ustrahuje z besedami ali dejanji!
Na detektor pa naj gre on sam,saj je njegova ideja!

razumem vašo bolečino a hkrati tudi moževo.sama mu boste težko pomagala poiščita pomoč pri strokovnjaku. pa obilo sreče

Se mi močno zdi, da je v tem času on tebe prevaral, pa ima sedaj slabo vest in črne misli projicira nate. A si prepričana, da ti je bil zvest?

Hm…….draga Alina, poskusila ti bom svojo zgodbo napisati čim bolj kratko. Poročena sem skoraj 20 let, zadnja leta pa sem ujeta. Imam (ne več dolgo ker se ločujem) moža ki me je noro ljubil. Ja noro, in ko sem mu velikokrat v prepiru rekla da me bo njegova ljubezen ubila se nisem niti zavedala resnosti svojih besed. Bilo je ogromno preverjanj “štih” prob in dovoli naj omenim samo nekatere, ko smo imeli novoletno zabavo je šel prvi preveriti kraj kjer naj bi praznovali, če je bil čuden je bil odločno proti (itak so vsi kraji bili čudni). Zahteval da ga ob prihodu v službo pokličem na stacionarni telefon da se je izpisala številka od službe da je bil siguren da sem v službi. Če se mu nisem takoj javila ko me je klical v službo je klicaril moje sodelavce naj me poiščejo, dajal izpiske za moj telefon, na koncu me ni pustil na dekliščino moje najboljše prijateljice ki jo poznam 10 let (on jo tudi dobro pozna), na koncu pa grožnje take in drugačne dokler se ni odločil za samomor. To je bil le zadnji poskus izsiljevanja. Seveda ga ni naredil, ker je videl da sem tokrat neomajana in da bom zadevi naredila konec. Ja bila sem pripravljena na vse celo na to da bo obračunal z menoj na najbolj brutalen način, ker verjemi mi to je bolezen. Skratka Alina tvoje pismo mi je rahlo dvignilo pritisk, ker si se odločila iti na detektor laži.

Haloooooo IMEJ MALO VEČ SPOŠTOVANJA DO SEBE, KER ČE GA NE BOŠ IMELA SAMA GA NE BO IMEL NIHČE. TEGA SE ZAVEDAJ. SI ODRASLA ŽENSKA IN NISI DOLŽNA TEGA POČETI. NE NORI IN LEPO TE PROSIM NE PRISTANI NA TO. SAMA VEŠ KAJ JE RESNICA IN ČE TI NE VERJAME NA BESEDO POTEM NI VREDEN TVOJEGA SLEHERNEGA TRENUTKA DA GA PREŽIVIŠ Z NJEM. POVEJ MI SAMO NEKAJ. KAJ BOŠ NAREDILA ČEZ EN MESEC KO BO ZOPET V NEKAJ PODVOMIL……….A BOŠ POTEM NAMESTO JUTRANJE IN PRIJETNEGA PREBUJANJA S PARTNERJEM SEDLA ZA DETEKTOR LAŽI IN SE TESTIRALA. HALOOOOOOOOOOO DAJ RAZMISLI KAJ SI PRAVZAPRAV NAPISALA. IN ŠE NEKAJ………KONČAJ VSO TO ZADEVO, KER TAKO ALI TAKO NE BO NIKOLI BOLJE…….MORDA JA ZA MESEC, POTEM TEDEN, POTEM PA KO TE BO DNEVNO IN IZ URE V URO PREVERJAL IN DVOMIL V TEBE BOŠ ŽE PREGLOBOKO IN VEDNO TEŽJE TI BO.

Zadnje stavke sem ti pisala z velikimi črkami, kar dokazuje da sem resnično razočarana kako se nekatere ženske ne zavedajo svojega obstoja in svojega JAZA. Nisem sovražnica moških, ker vsi niso taki pa vendarle take zgodbe kot je tvoja, moja in še marsikatera me res………..razkurijo…….

Če sem kaj ponovila od zgoraj napisanega se opravičujem samo nisem vsega prebrala.

Humor je rešilni pas za plavanje po reki življenja (Wilhelm RAABE)

New Report

Close