Najdi forum

S fantom sva skupaj že skoraj 3 leta. Problem pa je v njegovi “prijateljici”. Redno se dobivata na pjačkah (kdaj tudi po 2x na teden), ko so bila predavanja, sta se vedno skupaj učila, ko sem jo srečala, se mi je zdela vsa taka lepljiva na mojega fanta itd. itd. Skratka, to se mi dogaja že od vsega začetka, ljubosumje iz moje strani pa je vedno večje. Velikokrat mi kdaj tudi česa ne pove o njej, ko ga kaj vprašam ali pa se samo nasmeji in se mi vse to skupaj zdi zelo čudno. Ne vem, kaj naj naredim, ker je moja glava vedno hujša 🙁 Veliko se pogovarjava, vendar se mi zdi da iz mesece v mesece manj pa ne vem zakaj 🙁 On mi pravi, da nimata nič, da sta samo prijatelja, ampak mu jaz ne verjamem. Zdi se mi, da jo še bolj brani kot mene in da jo bolj ceni in da ima boljše mnenje o njej. Naj omenim, da ima ona fanta in si ta … še kljub temu upa vabiti mojega fanta samega na pjačke, tudi za njej rojstni dan. Ne vem, kakšno pravico si lasti, da dela tako in da se tako vmešava v najino zvezo, kaj misle da je in kakšne skrivnosti ima ona?! Ker vam povem – ta ženska mi gre na živce in uničuje najino zvezo :(((

Lep pozdravček vsem, k s tem nimate probleme in tisti, katerega partner poskrbi, da drugega partnerja ne razjeda ljubosumje in poskuša najdi rešitev… Na svetu nismo sami in bi si morali stati ob strani in pomagati en drugmu, da nam ne bi bilo hudo!!

…mogoče res nimata nič, mogoče pa…kdo bi vedel?.. če mu ne verjameš, potem te razjeda ljubosumje, jasno….in to bo slej ali prej privedlo do konca. On bo trdil svoje, ti svoje…in to počasi uniči zvezo. Če se on ni več pripravljen pogovarjati o tem, vprašanje je zakaj se noče? Ali ima že poun kufer tvojega ljubosumja ali pa… Resnično rabiš iskren pogovor z njim, da boš vidla kje si…da nisi že na stranskem tiru.

Pa daj še ti kakega svojega znanca ali sorodnika začni vabiti in hoditi na pjačko. Pa da vidimo!

“Ker vam povem – ta ženska mi gre na živce in uničuje najino zvezo :(((“

Moni,
daj malo razmisljat, kaj utegne pomeniti tale tvoja ugotovitev!
Da ni slucajno vajin odnos v krizi??? Kako to, da mu ne zaupas? Kako to, da ne zaupas vase in v svoje pozitivne potenciale? O cem se pa vidva veliko pogovarjata?

Kaj so ze rekli za ljubosumje? A da je stanje lastne ne-samozavesti???

No, pa pocakajmo se na kaksen odziv predstavnika moskega spola..
Pametno bi bilo, da fantu ne tezis in ga ne maltretiras z raznimi obtozbami, ce nimas argumentov v rokah, sicer….

Drzi se in LP!

Sem fantu že omenila, da bom tud jaz začela hodt na pjačke kokr se mi bo zljubilo in da tud jst ne bom pol gledala na njega, tako kot on name ne. Pa mi je reku, da nej kar, da ga to ne moti, da mi zaupa in da noče, da omejujeva en drugega in da si zaupava. Samo kaj, ko me je on pripravil do tega, da mu vse manj zaupam 🙁

Lahko bi vsaj kaj ukrenil v tej smeri, da ne bi trpela. Se vam ne zdi? Govori mi, da me ima zelo rad in jaz mu popolnoma verjamem. Vendar kaj, ko se najpogosteje kregava samo okoli nje in ne vem, zakaj ne spredvidi, da me ona RES ZELO moti! Z lubijem se pogovarjava o vsem mogočem, vse mu lahko povem in zaupam, tako kot tudi on meni, veliko se smejiva, hodiva naokoli, si pomagava in si stojiva ob strani. Z mano je naravnost čudovit vse do takrat, ko naleti tema na uno in začnem zgubljati živce… Torej, mogoče le ni problem pri njemu, ampak moram jaz razčistiti sama s sabo??? Saj ne vem več. Rada bi samo, da ne bi bla tok velka prisotnost une ženske 🙁

Hvala vam za vse odgovore!!!

Moni*

Tvoja zadnja ugotovitev, da moraš razčistiti sama s sabo, naj bo prvo dejanje pri ohranjaju vajinega odnosa. drugo je zaupanje. Če mu ne zaupaš, nima smisla nadaljevati, ker lahko že predvidevaš konec. Pomisli na vsa leta, ki so pred vama in kako bosta preživela, če ne bo zaupanja. To ti povem zato, ker se mi je v mladosti godilo podobno. Njegova kolegica je bila lepša od mene, vsa seksi, da sem se počutila prav zadrgnjeno, ampak sem nu verjela, ker mi ničesar ni skrival. Res pjačke takrat še niso bile v modi, bile so pa druge prilike. Ampak sama pri sebi sem vedela, da mu lahko zaupam in sem mu.zato sva zdaj skupaj že štirideset let, starčka.

Mislim, da jaz ne bi marala, da bi moj fant ali mož hodil redno po 2 ali 3x na teden “na pijačko” s prijateljico. Običajno hodijo moški “na pijačko” s prijatelji? Saj nič ne rečem, zgodi se, da sreča znanko in jo povabi, da malo poklepetata, vendar je to bolj izjema kot pravilo. Zato se mi ne zdi, da si nesamozavestna ali ljubosumna, samo svoj ponos braniš.
Tudi ne verjamem, da bi bilo fantu vseeno, če bi ti tako ravnala, razen če te nima dovolj rad.
Bom kar povedala kaj si mislim: prilika naredu tatu.
Lep pozdrav!

Tudi jaz se strinjam z Mitko. Ta njegov odnos do tebe ni najbolj spoštljiv, saj vendar ve, da te to UPRAVIČENO MOTI. Če bi mu vseeno bilo toliko do druženja s to osebo, bi, vkolikor nima skritih namenov, moral poskušati hoditi na pijačko skupaj s teboj in njenim partnerjem, ne pa sama v dvoje.
Daj mu to mnenje prebrati, ker je tudi za menoj že 30 let življenjske prakse. Tudi jaz imam prijatelja in prijateljico še iz šolskih let in si tega prijateljstva ne pustim vzeti, ker pa smo to dva družinska para, poteka naše druženje brez kakršnekoli ljubosumnosti že vrsto let, čeprav pride kdaj tudi do naključnih srečanj jaz-prijatelj ali moj mož-prijateljica in hoje na kavico, da ne debatiraš na ulici, pa nobenemu ne pade napamet, da bi svojemu partnerju potem težil zaradi tega .

Hoj Moni!
Oprosti, ce morda ne razumem povedanega prav:
“Sem fantu že omenila, da bom tud jaz začela hodt na pjačke kokr se mi bo zljubilo in da tud jst ne bom pol gledala na njega, tako kot on name ne. Pa mi je reku, da nej kar, da ga to ne moti, da mi zaupa in da noče, da omejujeva en drugega in da si zaupava. Samo kaj, ko me je on pripravil do tega, da mu vse manj zaupam 🙁 “

Sem razumela, da si Tvoj fant privosci nekaksno dozo svobode, medtem ko Ti sama zdis doma…In tuhtas in tuhtas…. Seveda Ti potem pred ocmi plesejo razni scenariji…Tudi taksni, ki bi lahko nastali zaradi “prilik, ki delajo tatu”, ja…

Pravzaprav hocem reci, da vsakrsno ljubosumje, pa naj si bo neupraviceno ali morda celo upraviceno, najeda zvezo dveh…Nekaj v njunem odnosu ze ni povsem tako, kakor bi lahko bilo in treba bo odpraviti pravi vzrok!
A pravi vzrok bos morala le poiskati Ti sama. Je v Tebi, v stanju Tvoje ne-samozavesti ali morda v fantovem odmikanju ali v oddaljevanju…
Dam Ti tudi prav, ko pravis, da bi moral Tvoj fant pokazati vec obcutljivosti ob Tvojem trpljenju…

Torej, ce pravis, da se veliko pogovarjata, si zaupata in pomagata, ne bi smel biti problem, da temeljito pogledata v vajin medsebojni odnos v trenutnem obdobju. Naslednjic “se povabi” na njuno kavico in klepet…Saj prijatelji ne izlocajo prijateljev, kajne? Potem bos vedela….

Srecno in LP!

Draga Moni!

Sama sem v podobnem položaju, z razliko da je ta punca bila mojemu možu prej ful všeč in je bil vanjo zaljubljen. Mela nista nič sam v meni vedno ko se kje srečata gloda en črviček ljubosumja kaj če pa…
Sam nikoli ne pokažem njemu, ker mi je dal jasno vedeti da ne bo imel kaj z njo, pa vseeno…
Mislim da so vsi na koga ljubopsumni sam eni to priznamo eni pač ne.
Pazi pa da z ljubosumjem ne boš pretiravala ker ti lahko samo škodi.

lp nija

Hvala vam vsem za vaše besede. Res mi ni lahko in to prenašam že od začetka najine zveze, v bistvu že od začetka najinega poznanstva, vendar sem si rekla, da se bom že sprijaznila, pa ni tako lahko 🙁 Tok mi je težko prenašat vse to. Sem pa zelo vesela, da je moj dragi dejansko omejil pjačke z njo, vsak dan se slišiva, vidiva kolikor je le mogoče zaradi obveznosti, ki jih imava.

Vendar pa žal ideja, da bi se “jaz povabila zravn”, ko bi šel z njo na pjačko, ne pride v poštev. To žensko sem videla samo enkrat in to je bilo zame dovolj. Preden sem jo videla, sem si o njej ustvarila neko sliko tako kot vsak človek in ko sem jo videla v živo, sem to lahko samo potrdila. Ne prebavljam je, ne morem je videti, ker je prvi vtis o njej in njena nadaljna obnašanja naredilo svoje, več kot dovolj.

Da on hodi naokoli, jaz pa sedim doma, ni res! Vsak prosti trenutek izkoristiva, da ga prebijeva skupaj, veliko hodiva naokoli in potujeva. Ko pa nisva skupaj, se pa družim s prijatelji, preživljam čas z družino. Skratka, nimam nobene slabe vesti in da bi mi on govoril, da ko nisva skupaj, da moram biti doma. Ker ga imam zelo rada in tudi on mene, sem pripravljena veliko potrpeti, mu bolj zaupati, razčistiti sama s sabo… Če je ljubezen prava, se da vse potrpet in samo pogovor reši vse – in tega je pri nama vsekakor veliko. Je pa še vseeno zelo težko imeti to v glavi, da je tam nekje ena ženska, ki je ne prebavljam.

V glavnem biti ljubosumen ni luštna stvar. Včasih sem bila s tem že tako zelo daleč, da sem mislila, da bom samo znorela in nisem videla pomoči zase, jokala sem po več dni skupaj. Vendar mi pri tem zelo pomaga fantov pristop, ko mi skuša z besedami in dejanji dokazati, da med njima resnično nič ni in da si tega tudi ne želi. Če bi si, bi se zgodilo že zdavnej nazaj, še preden je mene spoznal. Jaz sem pa baje njegova lučka, ki je posvetila v njegovo življenje :))

Imejte se radi, ker se za ljubezen splača potruditi, če imaš partnerja resnično rad!

Moni

Ne vem, mogoče jima pa delaš krivico; jaz imam podoben problem (resda ne tako izrazit), s tem, da sem jaz v vlogi tistega fanta. Težko ti kaj svetujem, ti pa povem, da so zagotovo možna 100% čista prijateljstva med dvema osebama različnih spolov.

Za Janeza Kranjskega!

Kako pa se ti ob tem počutiš, ko tvoja punca hodi takole ven z unim fantom? Kako prenašaš to in kaj pravi ona ob tem?

Moj fant pravi, da je med njima 100% samo prijateljstvo in da si z njo ne bi želel imeti nič – tudi, če ne bi imel mene. Govori mi, da me ima zelo rad in ko on to spoznava, kako hudo mi je, vidim, da se trudi to omiliti, da bi mi bilo malo lažje.

Ne vem, zakaj ne verjamem v 100% čista prijateljstva med nasprotnima spoloma, tako kot ti praviš, da je to vsekakor možno! Poznaš kakšen učinkovit recept za to, ker imam svojega fanta zelo rada in mislim, da imava nasplošno zelo lepo zvezo?! Najina zveza ni v nobeni krizi in mislim, da je zelo trdna, da je že zelo veliko preživela. Vendar ko pogovor “spet” naleti na to žensko… 🙁 Ah, saj bo mogoče nekega dne bolje.

Lep sneženi pozdravček vsem!

Moni

Veš Moni, če tebe tako moti ta prijateljica, da včasih jokaš cele noči se vprašam, kaj žene tvojega fanta, da se še naprej sestaja z njo. Saj ne, da bi moral ustreči vsaki tvoji muhi, toda v tem primeru je očitno, da je pripravljen ustreči njej, tebi pa ne! Vprašam se, kje v prihodnosti bo tvoje mesto ob nejm? Bo najprej služba potem sodelavka potem pa mogoče ti? Ko sem se jaz resno vezala s fantom, sem še naprej ostala kolegica s starimi simpatijami toda brez, da bi me fant prosil sem prenehala hoditi z njimi ven, ker me preprosto to ni več veselilo. Bila sem zaljubljena v svojega fanta in so mi “kolegi” z raznimi komplimenti in namigovanji šli rahlo na živce. Premisli koliko si vredna in se odloči kako naprej.

Moni tuki! Men je tok hudo 🙁 Fant mi je rekel, da se mi nima kej opravičevat in da nič ne obžaluje, kljub temu da ve, kok sm prejokala in pretrpela in da me to še vedno žre, ker je ona še vedno prisotna. Kaj nej nardim? Nej mu dam konc po vsem tem, kar sva prežvela skupaj? Zelo ga imam rada, vendar ne vem, kako bo to laufal pr men. Skoz mi govori – dej me razum, dej me razum. Kaj pa on mene? Zakaj more bit zmer vse na men :((

Lep pozdravček

Mene pa zanima, če vedno vse stvari v življenju počne na isti način? A kdaj vpraša kakšno je tvoje mnenje o stvari….ali samo naredi kakor se njemu zdi prav?
Vse kar sem prebrala zgoraj………naj povem takole. Če bi bila ona njemu prava prijateljica, bi omejila stike z njim, glede na to koliko to tebe moti. In bi malo pomislila na tvoja čustva.

Tako pa verjetno ona tebe ne jemlje za njegovo resno vezo ampak samo kot nekakšen privesek. Na kratko – kot da te ni. In to ni pravi prijatelj.
Enako pa tudi on. Kakšno je prijateljstvo, ki je vredno več od partnerja?
Če on ve, kako vse to tebe mori in ni pripravljen nič storiti v vezi tega….kaj boš ti? Prejokala in se žrla naslednjih 10 let ali več vsakič ko bo z njo ali ko bo zazvonil telefon? Se mi zdi, da bi sama sebe obsodila na zapor.
Resno razmisli kam pelje vajina zveza.

Rekla si , da govori – dej me razum, dej me razum……….se mi bere kot da bi prosil partnerko za potrpljenje preden konča afero. Sory, ampak to je moje mišljenje.
Sem poročena ženska in imam tudi prijatelje, ampak jih nikoli nisem izključevala iz mojega odnosa z možem. Imam celo dva zelo dobra prijatelja še iz otroštva, ki pa se z mojim možem tudi dobro razumeta.
Če pa bi moža iz moje družbe in iz kroga mojih prijateljev izključila že na začetku najine zveze, bi bila stvar danes popolnoma drugačna.
Seveda sem pa vse skupaj omejila na razumno mejo takoj po tem ko sva z možem začela vezo, in onadva kot prava prijatelja sta to razumela.
Sedaj smo vsi poročeni in kot pari drug drugemu priskočimo na pomoč.

Če on ve kako te vse to mori in ni pripravljen v vezi tega nič storit.? Kot zadnji način poskusi govorit z to njegovo prijateljico. Ne glede na to koliko ti je antipatična.In boš videla kako ona gleda na vse to. In potem bo na tebi, da se odločiš. Mi ti lahko samo svetujemo.

lp

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Pusti fanta in to takoj!! Ta egoist te ni vreden, ker gleda samo na svojo rit. Verjemi mi, da bosta šla slejkoprej narazen. Govorim iz lastnih izkušenj. Pa tudi prebolela sem ga, čeprav sva se hotela poročiti….

Mi še kdo kaj svetuje:(( ? Vem, da sem dobila veliko odgovorov in različnih mnenj pa vendar… Mogoče lahko kdo doda še besedico ali dve od starejših, ki ima že družino in otroke. Ker resnično en vem, kaj naj, ko je pa takoo težko :((

Še mnenje iz moje strani: Moni vsekakor ti v tem primeru ne dam prav! Če ima tvoj fant prijateljico še ne pomeni da je konec sveta! Vsi imamo prijatelje, prijateljice in nikoli ne veš kdaj boš koga potreboval ali on tebe, za pomoč, iskren pogovor, ali pa le da se dobiš na kavi, kar počne tvoj fant -saj to je čisto normalno! Stvar v vsem tem pa je – zaupanje! Iz konteksta sem razbral, da si ga ti že na začetku izgubila! Če ti dokazuje da te ima rad, je pošten, ti govori da te ima rad, se je v času od kar sta skupaj “popravil, izboljšal” v primeru dobivanja s to prijateljico, v katerem grmu potem tiči zajec? Tukaj potem nekaj ne štima pri tebi! Razčisti sama s seboj, zaupaj mu, ker brez tega ni odkrite, prijetne in ljubezni polne zveze!!! Kreganje pripelje pa vsekakor do stanja obupa in navsezadnje do konca. V tem imam že kar precej izkušenj v življenju in vem, da če ni zaupanja ni ničesar!

Veliko sreče.

Hvala ti Rio! Besede “če ni zaupanja ni ničesar”, poslušam od svojega fanta neprestano. Sam kaj, ko sem izgubila zaupanje že skoraj na začetku najine zveze 🙁 Vem, da igra zaupanje veliko vlogo v zvezi, če ne največjo.

Na forumu sem dobila veliko različnih mnenj. Vseeno pa se mi še vedno ne zdi prav, da je na začetku najine zveze moj dragi prepogosto hodil na pjačke z njo in me ni upošteval, ko sem mu jaz povedala, da me to moti in da mi ni všeč, da to počne in on sam je lahko videl, kako trpim zaradi tega. To se je vleklo nekaj mesecev. Čeprav je sčasoma to omejil, je izginilo moje zaupanje do njega. Resda se je malo popravil, vendar mu zamerim njegova dejanja, obnašanje in odnos do mene, ki ga je imel. Pravi, da mu ni ničesar žal in da se mi nima kaj opravičevati. Še vedno pa ga imam ZELO rada, vsak dan bolj!!!

Lep dan vsem!

New Report

Close