Ljubosumen
Hoj!
Mislim, da smo vsi malce ljubosumni. Kaj pa takrat, ko gre čez mejo. S punco sva skupaj šest let, pa dolgo ni bilo kakih problemov. Sedaj pa je postalo nevzdržno, saj sem grozno ljubosumen – za zmešat, vam povem! Sem se večkrat poskušal pogovorit z njo, pa pravi, da ji naj že enkrat neham morit s tem. Ugotavljam, da tako ne bo šlo več. Izgubljam zaupanje in mislim, da je vsaka reč, ki mi jo reče laž. Imava se drugače zelo rada in ne moreva eden brez drugega. Ali se, da tukaj še kaj naredit? Ali bom moral naredit konec zvezi:(? Prosim za nasvete.
Hvala in lp
To je malo podatkov, zato, da bi ugotavljali kje je problem. Moral bi te vprašati, zakaj sis sedaj ljubosumen, če prej nisi bil?
Tukaj bi lahko naštel veliko razlogov, slaba izkušnja, slaba družba, neiskrenost, si kaj opazil, nisi več tako priljbljen, imaš osebno krizo….
ogromno razlogov, zakaj bi lahko bil. vedno mora biti nek razlog, odvisno je od tega, ali ga lahko poiščeš.
primož
Mislim da ti ni treba biti tiho, pogovarjaj se s tvojo drago, ampak ne na način, da sumičiš in obsojaš, temveč ji govori o sebi. Jaz se počutim, mmene je strah, jaz si želim… Pri partnerskem pogovoru, je zelo pomembno, da izhajamo iz sebe, ker na tak način ne ogrožamo partnerja in je pogovor konstruktiven. S tem ji boš dal tudi priložnost, da ti bo ona govorila o sebi, o svojih občutkih in ne bo padla v obrambo. To je zelo pomembno in deluje. Verjemi. Ni pa to instant recept, moraš biti potrpežljiv, to je način življenja, ki ga je treba usvojiti. Takšne stvari se počne na partnerskih terapijah (družinska terapija). Jaz mislim, da je to težava, ki jo boš prebrodil. Naj te ne bo strah! Srečno!
Pozdravljen,
ker si si priznal, da imaš problem, si že veliko naredil zase. Torej zavedanje imaš, sedaj potrebuješ še dejanja.
Svetovali so ti že vse, kar bi ti lahko tudi jaz. Dodala bi le to, da si morda neahl govoriti o sebi, pa iščes spet te besede. To so besede moči. Zberi pogum in povej, da te strah tega ali onega. Občutil boš lahkost telesa in s tem srečo.
Deluje!
Preberi še druga sporočila na to temo.
LP