Najdi forum

pozdravljeni!

skrbi me nekaj in bi želel če mi lahko svetujete tisti ki imate izkušnje s tem:

sem v vezi s punco ki ima fakultetno izobrazbo jaz pa samo poklicno. v vsem se ujameva, tudi sama je rekla, da ji izobrazba ne pomeni veliko in je to študirala samo zaradi želje po smeri in delu v tej stroki. sva bolj na začetku, 3. zmenek, in res se super ujameva, vendar imam kar malo bojazni pred njo. še enkrat povem, da mi ni z ničemer dala vedeti, da je več vredna od mene, tukaj gre izključno z moje strani, ko sem negotov zato, ker ima še srednjo šolo 1 leto več od moje srednje, pa še potem faks.

ALI STE PARI, KO JE TAKŠNO ŠOLANJE MED VAMA VELIKO A SE VSEENO SUPER RAZUMETA, DOPOLNJUJETA, IN STA ŽE KAR NEKAJ LET SKUPAJ – MISLIM,DA SE RAZLIKE NISO KASNEJE POKAZALE?

LEPO PROSIM ZA IZKUŠNJE, NE MNENJA! ADIJO.-ROK

Rok, nikar naj te razlika v izobrazbi ne oddalji od nje, niti ne zameglji tvoj um. Izobrazba nima nobene veze pri uspešni zvezio, razen, če se z njo obremenjuješ. Če pa je izobrazba pogoj za razhod, potem pa oseba, ki to meni, nima kaj dosti pameti o tem kaj je bistvo v razmerju.
primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Živj¨o!

Ne se obremenjevat s tem. Če bi ji bila izobrazba pomenbna, bi si takega tudi našla.

Jaz sem tudi izobražena, končala faks in to, moj partner pa ni končal niti srednje šole (takrat se mu to ni zdelo pomenbno, oziroma mama-samohranilka ga je silila v šolo, ki ga ni zanimala in mu potem tudi ni dala več možnosti, je moral kr začet delat). In se odlično razumeva že 5 let.
Je pa res, da je dost inteligenten in kar razgledan, včasih se pa vidi, pač da nima tiste srednješolske izobrazbe. Mene to ne moti. Glavno je da je brihten.

Včasih si tudi zamišljam, kako bi bilo, če bi imela nekega izobraženca (odvetnik, zdravnik…), ki bi mogoče doma imel dve levi roki in bi neprestano bil po nekih sestankih.

In sem čist zadovoljna s svojmu, vse zna nardit, popravit, men se posveča, ima čas zame, je z mano, me spoštuje, ljubi in to tudi pokaže….to je tisto kar šteje.

Zasluži pač malo manj kot jaz, ampak naredi kakšen fuš in ma glih isto…

Glavno pa je, da se on s tem ne obremenjuje, ker sem pa jst bolj izobražena, pa več zaslužim. Moški kao mora biti tisti, ki preživlja družino. Ma ja… v srednjem veku.

On se s tem ne obremenjuje, vsaj nikoli mi tega ni pokazal niti rekel, niti sem kdaj začutla. Torej se ti tudi ne obremenjuj s tem, če se boš, lahko vse pokvariš.

Lp

nova
Uredništvo priporoča

hvala obema!

sedaj sem pomirjen 100%

še enkrat hvala!

Moje izkušnja je pozitivna, čeprav je razlika v izobrazbi še večja. In ni bil nikoli problem, sva 9 let skupaj, poročena, 2 otroka in imam občutek, da je še vsako leto bolje.
Povej ji o svojih razmišljanjih in če je ta razlika ne moti (kar boš tako hitro ugotovil iz obnašanja – do sedaj praviš, da ni bilo nič takega) naj to ne bo več tema vajinih pogovorov. Jaz sem svojemu povedala že na začetku, ko je imel take pomisleke, da naj razčisti pri sebi, če lahko živi s tem, ker zame je to zadnja stvar na svetu, če imava iste vrednote, poglede na skupno življenje in predvsem se imava rada.
Problem lahko nastopi zaradi premale samozavesti moškega, ki bi potem to skozi pogreval v odnosu. Skratka razmisli koliko to moti tebe, če te ne, ni ovir, da ne bi bila srečna.

Se podpišem pod gupika.

Zdravo,..

Poznam par,oz mož in žena sta,ona z visoko izobrazbo,on pa končano o.š.
s prilagojenim programom.Čisto zares.
Torej,če se imata dva rada gre.

Midva sva različna po izobrazbi – jaz imam faks on srednjo šolo in ti povem, ne bi si mogla želet boljšega partnerja. Se pa nisem nikdar obremenjevala z nekim statusom (vemo, da je to, da si na fkasu odvisno še od česa drugega kot samo pameti, nekateri starši niso mogli omogočiti ipd.). Mislim, da sva kar enakovredna, glede inteligence – nihče ni boljši, vsak zelo dobro opravljava svoje delo, glede življenjske inteligence, ki jo jaz postavljam na prvo mesto, bi pa rekla, da je celo pred mano – skrben, pošten, prijazen, treznorazmišljujoč – zaradi njega se odlično razumem z njegovimi starši (vsak spor lepo zgladi, ni pristranski, pove, kar nam gre vsem po vrsti), celo odnose s svojimi sem izboljšala zaradi njega ipd.

Če bi bila na tvojem mestu, se ne bi ozirala na to, imej jo rad, ampak dobro obenem presodi, če bo tega res vredna. Če bo postala ošabna in vzvišena jo kar odbriši, nič ne klečeplazi za njo, naj gre če je tako zelo pametna. Ne pozabi biti fer do sebe, ker vem, da ji boš poskušal ustreči v vsem po najboljših močeh.

Zamen je dober odnos tam, kjer sta skupaj dve pošteni, ljubeči, skrbni, iskreni in razsodni duši. Če boš to našel v njej, potem sta nedvomno za skupaj, pa če je med vama 20 stopenj razlike izobrazbe.

Veliko sreče in ljubezni ti želim;)

z mnenji se vsekakor ne strinjam. pomembna je ravan kvalitete pogovorov (oseba z visoko izobrazbo ima povsem drugačno razmišlanje, svet vidi bolj na široko, je veliko bolj razgledana, se drugače spoprijema s problemi, uporablja fraze, ki so osebi s srednješolsko izobrazbo neznane). naštela bi lahko še veliko primerov, saj se s to problematiko srečujem precej pogosto. ovir pa ni, če to partnerjev ne moti (kar je tudi možno). vendar sama ne verjamem v to, menim da vsakdo potrebuje sebi enakega partnerja.

Predvidevam da si izobražena, je pa tvoj prvi stavek popolen “kiks”; ljudje tukaj so napisali svoje izkušnje, ne mnenje in če se pripraviš kritizirati, podati svojo resnico, potem upoštevaj da gre za specifičen forum, kjer ljudje sprašujejo na relaciji življenje – ljubezen.

Vsak sestavek se da na globoko sicirati, tudi tvojega. Če mi prosim napišeš formulo, kako se izobraženi z problemi spoprijemajo bolje kot drugi, ti to takoj negiram, pa ne z nekim znanstvenim filozofiranjem, temveč golim dejstvom da že tukajšnja pisnaja potrjujejo to trditev. Z vsem dolžnim spoštovanjem do “bolj izobraženih od mene” pa upam trditi da so ravno ti včasih s svojimi dejanji, mislimi in še s čim na nižjem nivoju od “tistih drugih”. VSE kar se tiče komunikacije, samospoštovanja ali celo prepotenciranje samega sebe, sposobnosti živeti neodvisno, odgovorno, imeti čut do sočloveka itd. – to je le odvisno od posameznika, ne izobrazbe. Izobrazba je seveda temelj marsičesa, pa vseeno nič nisem našel takega v tvojem pisanju, kar bi uskladil s tem.

“S to problematiko se srečuješ pogosto” – tako pišeš, pa vseeno upam trditi da od tega nisi “odnesla” nič ! In tako je nastal tudi tvoj zadnji stavek… Pove vse.

No praksa vseeno kaže, da je to mogoče.

“uporablja fraze, ki so osebi s srednješolsko izobrazbo neznane”

Aja, potemtakem se (po tvoji filozofiji) dva pravnika pogvarjata v latinskih pravnih rekih, zdravnika v latinščini…, priznam, tega res ne bi razumela, drugače pa, splošna razgledanost – mislim, da ti predvidevaš, da nam s V. stopnjo izobrazbe tega manjka – pridobiš z branjem knjig in tudi drugačnim, ne samo fakultetnim izobraževanjem. Delam faks pa se mi nič ne zdi, da se kaj bolj izbrano izražam…

In res je: vsakdo potrebuje sebi enakega partnerja (beri takega, s katerim se dopolnjuje na vseh področjih življenja, ne samo kar se izbrazbe tiče)

Dejansko se strinjam z Minno, saj je v praksi in marsikdaj tudi v življenju žal res tako. Ponavadi si iščemo sebi podobne parterje (ne ravno enake, kot je napisala Soul, kajti to je zopet pretiravanje in celo neresnica, saj poznam kar nekaj parov, ki so si popolno nasprotje), s katerimi najdejo skupno besedo. Težko je najti skupno besedo z nekom, ki ni šolan, ki se ne zna izražati in nima razvite neke osebne miselnosti. Vendar, po drugi strani dopuščam možnost za primere, ki so res uspeli tudi tako, saj so še številni drugi dejavniki, ki odločajo o uspešnosti odnosa. Izobrazba ni nobeno zagotovilo. Vendar, tu je potrebno ločiti formalno in dejansko izobrazbo, kar je na nek način omenila že Soul, le ni preveč natančno in jasno opredelila. Če se pogovarjamo o ljudeh, ki imajo “končano fakulteto, magisterij ali doktorat” kot izobraženih ljudeh, potem je zagotovo večja možnost, da se takšni ujamejo z nekom, nižje izobraženim (posebej omenjene skrajnosti- OŠ s prilagojenim programom ipd.). Medtem pa je lahko nekdo, ki ima zgolj štiriletni program, torej npr. tehnik, veliko bolj izobražen, kot nekdo s formalno izobrazbo, ki je pač “izobražen na papirju”. To je nujno potrebno ločiti, saj je danes vse več takšnih ljudi, ki končajo fakultete, dejansko pa nimajo niti osnov, zgolj specializacijo glede tematike, katero so končali, pa še to bolj slabo, saj je zgolj teoretična ali pa “na pamet naučena”. Vsekakor sedaj posplošujem in ne ciljam na posameznika, zatorej upam, da se ne bo zopet našel kak “pameten” cinik, ki se bo obesil na teh nekoliko stavkov, kot se je zgodilo v temi “Moj sin je gej”, kjer nekateri osebki niso želeli dojeti mojega sporočila in so mi umeščali besede v usta, katere nisem napisala.
Ob tem bi želela opomniti na našo družbo. Namreč, Minna je pač izrazila popolnoma drugačno mnenje od ostalih pred njo, torej njenih predhodnikov. In kakšen je bil odziv? Človeka ste takoj napadli, samo zato, ker ima drugačno mnenje. Ali je to res napačno? Zakaj mislite, da ste ravno vi tisti, ki imate prav? Ves čas se vsi borite za neke pravice, demokracijo, toleranco in podobno, a ob enem neopazno sami delate krivico, obsojate ljudi in jim ne pustite svobode govora ter pravico do lastnega mnenja. Sprašujem se oz. sprašujem vas, ali bi morali vsi enako razmišljati in biti tako enolični, brezosebni? Meni se zdi prav pohvalno, da je nekdo odločna in samozavestna osebnost, na katero drugi nimajo vpliva in misli s svojo glavo.
Tisto, kar si pa ti Cec napisal, glede mnenja. Kje piše, da moramo napisati le svoje izkušnje, zakaj je Minni prepovedano, da pove svoje mnenje? Vidite, to je tipični primer, kjer ljudje tako zlobno posegajo v drugega človeka in to samo zato, ker jih je s svojim (nedvnomno drugačnim kot je njihovo) mnenjem užalil ali pač zmotil, možno pa je tudi to, da imajo zgolj slab dan :).

Torej, Minno bi vseeno pohvalila za pogum in samozavest, fantu, ki pa je odprl temo bi rekla zgolj to:
Ti si posameznik in vsaka veza je posebna. Zakaj te zanimajo drugi. Bodi srečen s punco, uživaj in se ne obremenjuj s tem. Odgovor na vprašanje, katerega pa tu sprašuješ, boš pa dobil s časom. Nanj ti bo odgovorilo življenje in iskreno upam, da v pozitivnem smislu, čeprav (moje subjektivno mnenje) dvomim, a želim ti veliko sreče!

Lep pozdrav,

Sie

tut pri meni je tako in veza že 4. leto laufa tisočkrat bolj kot sem si mislila. ful sem srečna in ne zamenjam ga za nobenga direktorja, sodnika ali karkoli druzga. Njega sploh ne moti, da tut js več zaslužim, še prav fajn mu je. Se mi zdi, da me zarad tega, da sem bolj izobražena tud bolj ceni, jaz mu pa tut nisem nikol spodnašala šole, denarja, ker ga nimam zarad tega, amapk zato ker mi je z njim najboljše. Sicer zdaj razmišlja, da bo šel naprej v šolo, amapk predvsem da dobi boljši šiht.
Ogromno sreče vama želim, držim pesti, da se obnese.

Sie
“ne ravno enake, kot je napisala Soul, kajti to je zopet pretiravanje in celo neresnica” – Sie, če bi malo bolj prebrala Minnin post, bi videla, da sem namenoma uporabila njene besede.

Itak pa se ti zadnje čase zelo postavljaš v bran takim, ki jih drugi “nesramneži napadamo”.

Nihče Minne ne napada (jaz je nisem) in seveda lahko pove svoje mnenje, tako kot sem ga jaz. Hvala Bogu, da imamo različna mnenja.
Ravno to sem želela povedat, da to, da imaš diplomo v žepu, še zdaleč ni zagotovilo, da si tudi “izobražen”. Vsaj pri nas v službi se to lepo kaže… Ima takvih i onakvih univ. dipl. karkoliže.
Poznam pa primer kjer ima on OŠ (če sploh), ona pa je pravnica, pa imata 6 otrok in sta še vedno skupaj – ampak to je druga skrajnost.

Moje skromno mnenje je, da razlika med V. stopnjo in VII. stopnjo izobrazbe, ne predstavlja takega strašnega preskoka v razgledanosti in pameti, da dva ne bi mogla živeti skupaj in se tudi seveda pogovarjati – ubogi pa tisti pari, kateri doma nimajo drugih tem za pogovor kot strokovnih, oziroma je večina takih… Tam pa mislim, da nekaj škripa pa ne zaradi izobrazbe.

V glavnem: niso vsi, ki imajo končan faks (in več) pametni in vsi, ki imajo končano srednjo šolo (ali manj) zabiti – naša paleta je pestra in prav in dobro je, da je tako.

In vsak si išče, če ima srečo tudi najde, sebi primernega pa naj je to dr. mr. ali pa fizički radnik – bistveno je, da se onadva razumeta (ko pa tem za pogovor med dvema zmanjka, takrat je pa kriza! pa naj bo to med dvema doktorjema znanosti ali pa med dvema navadnima delavcema).

Sie, dete drago – pa saj me ne bereš prvič, ne ? Mislim da drug drugega skozi dosedanja pisanja že poznava, o vsem ostalem niti ni mesto da razpravljava (posegava v to temo).

Ne vem sicer od kod si ti izluščila kako mojo izkušnjo, kajti je ni, niti praviloma ne pišem o njih. Ko bom imel “problem”, bom odprl svojo novo temo, povedal vse kar je potrebno, sicer pa se večinoma trudim da odgovarjam na drug način.

LP
“zloba”

Ne vem kje ti vidiš tak napad in kratenje svoboščin. Ona je povedala svoje menenje, ti svojega in jaz svojega. Imam pa popolno pravico tudi jaz, da se ne strinjam z vama. Tokrat podkrepljeno še s prakso, ki v mojem primeru vajino teoritizirnja postavi na glavo.

tale sie pa postaja vse bolj frustrirana z raznimi kratenji člov.pravic in svoboščin,moralo in nemoralo,zadnje čase opažam,da vse več ljudi dobiva etiketo neotesancev in nerazgledancev iz njenih ust.. ..men se kar smili ženska..sej bo boljš,bo boljš punca..

prosim če objavite,ni žaljivo ampak le resnično-sorry

Ta prava Monica, sploh me ne moti tvoj komentar in ne, ni žaljiv, zgolj smešen, saj mi je vseeno kaj si misliš o meni. Pišem pa natanko to kar mislim in čutim. Če ti ni všeč pa prezri in beri naprej, kajti spremenila me ne boš! 🙂

Lep pozdrav,

Sie

haha, kakšnega napada sem bila deležna! cec lahko bi ti rekla, da daješ nekatere dobre komentarje na tem forumu, a menim da še nisi imel takšne izkušnje s punco, ki je imela nižjo izobrazbo in tega posledično ne razumeš. v osnovi imaš dobro razmišlanje, a veliko govoriš, malo poveš (to je v bistvu dobro za naš čas). pa še en namig: nisem visoko izobražena (cec je dejal, da verjetno sem).
sie mi je pa simpatična, ker mi je že enkrat (takrat sem bila pod drugim nickom) dobro svetovala.
aja folk, pa ne tako napadati drugačnih mnenj od statistično pogostih.

New Report

Close