Najdi forum

Literatura feng shui

V mojem feng shui učbeniku (stran 207) sem napisal sledeči seznam literature, ki sem jo preštudiral in jo priporočam ter vsakodnevno uporabljam pri svojem svetovalnem delu:

1. A Master course in Feng shui – Eva Wong
2. Feng Shui – Lam Kam Chuen
3. Feng Shui za skladno življenje – William Spear
4. Devetzvezdni Ki – Michio Kushi & Edward Esk
5. Makrobiotička domača lekovita sredstva – Michio Kushi
6. Prirodno lečenje makrobiotikom – Michio Kushi
7. Jin in Jang – Martin Palmer
8. Feng Shui v praksi – Simon Brown
9. Feng Shui – Lillian Too
10. Bogastvo, Ljubezen, Otroci, Poklic, Učenje, Zdravje – Lillian Too
11. Ustvarjanje svetega prostora – Karen Kingston
12. Čiščenje nereda in Feng Shui – Karen Kingston
13. Feng Shui – Althea S.T.
14. Feng Shui umetnost življenja – Althea S.T.
15. Feng Shui, Sami izlečite svoj život – Althea S.T.
16. Kineska astrologija – Althea S.T.
17. Feng Shui astrologija – Althea S.T.
18. Feng Shui Praktičan priručnik – Richard Craze
19. Moči življenja – Jernej Mehle
20. Geomantija v trikotniku – Jože Munih
21. Yi Jing (Ji Čing), Knjiga sprememb – Richard Wilhelm
22. Barve – Suzy Čiazzari
23. 4 krvne skupine za 4 vrste hrane – dr. Peter J. D, Adamo & Catherine W.
24. The complete Idio*t,s guide to FS – Master Joseph Yu & Master Val Biktashev, Elizabeth Moran
25. Feng Shui astrologija – Jon Sandifer, predgovor: William Spear
26. Ki v vsakdanjem življenju – Koichi Tohei
27. Potpuni vodič kroz Feng Shui – Gill Hale
28. Filozofija in psihologija Joge – Rammurti S. Mishra
29. Feng šui za djecu – Gunther Sator
30. Feng šui in ljubezen – Lillian Too
31. Učbenik feng shui – Mirza Terzimehić

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Pravkar sem prebrala knjižico Feng šuj za ljubezen. Kar poučno!!

Pozdravljen!

Ob prebiranju različne literature feng shui spoznavam različne klasifikacije barv, materialov po elementih. Vem, da obstajajo različne šole, metode, ampak nekako se mi zdi npr. razvrščanje barv, materialov, oblik, osnova, na podlagi katere izbiramo in urejamo prostore, “sebe” itd. Prosim za kakšno razlago.

Hvala.

P.S. Lep pozdrav iz Vrhnike

nova
Uredništvo priporoča

Živjo 30Sonček!

Imate dober občutek in je pravilna vaša ugotovitev.

Res je, znanstveniki in mojstri modrosti se strinjajo (končno) in so si enotni, da oblike, teksture, barve, materiali …itd., oddajajo določene energije. V FS so le-te razvrščene po pravilih tako imenovane “Šole oblik” ter v pet osnovnih skupin po zakonitostih “Pet tokov jin in jang”.

To je zelo dobro izhodišče za iskanje svojih koristnih skupin, ki oddajajo dobrohotno či energijo … torej samo “vzeti” jo je treba, upoštevajoč nasvete, ker jo nujno potrebujemo, saj je či življenjsko pomembna vseprežemajoča energija!

V učbeniku je navedeno v detajle, kateri energetski skupini pripadajo vse barve, teksture, materiali itd., le naštudirati jih je treba in prakticirati v vsakodnevnem življenju.

Srečno!

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Spoštovani!
Ker je se zelo težko naučit z branjem forumov in člankov, sem že malce zmedena in ker sem brez dobre podlage tudi ne razumem pojmov, ki se pojavljajo na forumu. Pred kratkim sem prelistala mamine knjige fs, vendar v njih piše samo o barvah in razporeditvi oken in vrat, pisalnih miz itd… ker bova s fantom dokončala gradnjo hiše in Ker se zanimam za nakup vašega učbenika, me zanima, če v njem piše tudi ali predvsem o RAZPOREDITVI PROSTOROV v stanovanju in legi.. ? … hiša ima namreč samo zunanje zidove tako da smo pri urejanju in postavljanju prostorov, pregradnih sten znotraj deloma svobodni deloma pa na žalost omejeni, ker je manjše velikosti in grajena v obliki L – brala sem da je to zelo slabo, pri bagvi nam izpade področje znanja,izobrazbe (levi spodnji kvadrat). Predvsem zaradi te L oblike me zanima dobra lega prostorov in kako to popraviti.
Mi priporočate nakup?

Najlepša hvala za vaš odgovor,
lep pozdrav!

Zdravo!

Če ste zmedeni od novih strokovnih izrazov in mnogih fs pojmov, je to po eni strani dobro znamenje. Vabim vas, da pridete iz zmede v jasnost in vam ponujam roko fs prijateljstva!

Iz forumov in člankov dobite le osnovni vpogled v fs. To je modrost in se je uči dolgo časa. Pri meni je to trajalo polnih 8 let, da sem začel res samostojno delati. Ni ravno enostavna, ta sicer čudovita modrost, ker obstaja mnogo “čudnih” zakonitosti, ki jih je treba sprejeti in pravilno razumeti, potem pa aplicirati na konkreten primer, recimo vajino “L” hišo, ki že v štartu ni dobra.

Morda nakup mojega fs učbenika ni primeren za vas, morda!?
Vabim vaju na kavico, kjer si ga boste lahko v miru prelistali in vam bom rade volje pojasnil nekatere zanimivosti in nujne teme. Nič vas ne obvezuje, če vam ne bo všeč, je ok, še naprej bo samostojno vsak za sebe dihal in hodil po širnem svetu.

Lahko pa pridete na moje fs predavanje, prvo soboto v februarju in si ogledate fs učbenik.

Mislim pa, da je najbolj primerna za vaju fs delavnica, posebej v tej trenutno zelo resni fazi gradnje vajine hiše in možnosti pravilne razporeditve bivalnih prostorov. Dobimo jih z izdelavo fs analize, izhajajoč iz vajinih rojstnih podatkov in priprave tlorisa stanovanja.

Planiramo ureditev tudi vašega okolja – dvorišča, po fs na tlorisu parcele in seveda ob ogledu le-te.

Predlagam vama fs celodnevno delavnico “Osebni feng shui” http://med.over.net/forum5/read.php?167,3433647, ki jo naredimo enkrat v življenju, morda dva krat. In dobimo dobre strokovne odgovore na vsa vaša vprašanja, saj bomo zajeli to, kar fs v bistvu ponuja, da res uživata v harmoničnem stanovanju. Na fs delavnici dobita vsak svoj fs elaborat, (cca 25 strani en), ki sta osnova vseh razlag i nasvetov.

Če želite, lahko me pokličete vsak dan od 11:00 do 21:00.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Kak zanimiv članek se dobi tudi tu!

katero od zgoraj navedene literature priporočate za začetek oziroma za začetnike?

Dobro vprašanje, res, thx.

Vrstni red branja bi bil naslednji: 11, 12, 7, 2, 9, 10, 30, 8…

Recimo, da bi bil takšen vrstni red branja po zahtevnosti strokovne literature.
Do 8. je takšen, potem sami dobite občutek in naprej izbirate po prosti presoji ter raziskujete in odkrivate lastne talente. Vso literaturo je treba preštudirati na način, kot se pripravljamo na univerzitetni izpit, ker je šele to predpogoj priti pred Mojstra fs, če želite pridobiti samostojno znanje in spretnosti bodisi za lastno uporabo ali profesionalno svetovanje.

In če resnično preštudirate 1., ste osvojili pogoj priti do Mojstra fs, ki bi vas naučil praktične uporabe modrosti, kar je nujno narediti v njegovi prisotnosti.

Ker je tovrstna pot zelo dolga, sem se pred leti spomnil in ponujam fs delavnice, kjer se naučite osnovne uporabe fs zase in svojo družino. To je nekakšna zelo praktična bližnjica, ki vas potem neizogibno usmeri nazaj v celo literaturo, pač odvisno, koliko časa imate s tem se ukvarjati.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Hvala!

New Report

Close