Najdi forum

Ko sva začela živeti skupaj (točno pred petimi leti), sva kupila takrat najdražji likalnik – Philips Azur4035; ker je imel vse funkcije, ki si jih je moj dragi (ki sicer ne lika) zaželel. Danes, 5 let po tem, mi je med likanjem šel k vragu. Ne morem verjeti…

Leto po tem, ko sva šla na svoje, si je tudi tašča omislila Philipsov likalnik za 5 jurjev (zraven je dobila še stojalo za sušenje). Po letu uporabe in še malo več (da ni bil več v garanciji), je nehal delati. In sva bila ful ponosna, češ “midva sva kupila kvaliteto, zato pa še dela”. Danes pa tole…

Koliko časa pa pri vas zdržijo likalniki? Katere znamke se dobro obnesejo?
Ima kdo morda likalni valj? Na e-bay-u nemci prodajajajo prastare še delujoče valje. Morda bi bilo to še bolje. Prostora v hiši za valj bi morda še bilo nekaj.

Likalni valj je zakon za hitro likanje. 3 žehte pisanega perila, 1 žehta posteljnine – zlikano v eni uri!

Na likalnik likaš samo še natančne stvari.

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Philips azur je pri nas šel v 4-ih letih. Ravno danes kupili novega-Braun.

nova
Uredništvo priporoča

Naš Philipsov se dobro drži. So mi pa ob nakupu v Eltusu (koseška tržnica) dali 20% popust (lastnik ga je ponudil sam od sebe), ker sem imela star likalnik tudi Philipsov – sem ga vrgla na tla na konico, da se je polomila plastika in se ga ni splačalo popravljati.
Mogoče se ti ga pa splača popraviti?

Pri nas je šel Azur po slabih treh letih. Zamenjala sem ga za Tefala, ki dela super.

Jaz tudi ravno gruntam, da tale naš likalnik ni več tako, kot je bil. Dobila sva ga za poročno darilo, uporabljava pa ga približno tri leta. Znamka Tefal. Tudi mene zanima kakšna alternativa, kot je valj. In hitrejše likanje… Kaj pa so to komplicirane stvari oz. česa ne moreš zlikati z valjem? Srajce ipd.? Puloverje in majce lahko?

Imam Brauna in sem zelo zadovoljna z njim. Philipsovega Azura sem vrnila po štirinajstih dneh uporabe.

"Za dežjem vedno posije sonce."

Moške in ostale športne srajce srajce enostavno zlikaš z valjem (malo vaje potrebuješ, pa gre), puloverje tudi, majice tudi, spodnje perilo ……

Da ne bi smela likati vsega – to ne, ampak kakšno viskozno krilce z volančki ali bluzico, ki se že tako ali tako zoprno mečka, pa svileno srajčko …. takšne, bolj specialne stvari, ki jih pa tako ali tako ne nosiš in ne pereš vsak dan.

Evo: ravno danes sem se spet spravila likati: 2 stroja pisanega perila sem zlikala v 40ih minutah, tako, da sem morala še čakati sušilec, da je posušil tretjo rundo, ki je bila potem pospravljena v 20ih minutah.

Enostavno navdušena sem nad valjem.
Likalnik (tisti za starih 1.500 DEM) uporabljam le še za likanje oblačil, ki morajo biti res “speglana”.

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Iz takšnih in drugačnih razlogov sem zamenjala v 15 letih šest likalnikov. Zadnjih pet let imam Philips Azur – še dela in sem zadovoljna z izbiro. Naslednji bo prav tako Philips. Če bom kdaj imela prostor za Utility ali bog daj za pralnico in likalnico, pa še vse možne valje, likalne centre ali kar pač bo na tržišču, da bo likanje časovno čim krajše. Če pa slučajno kdaj zadenem na lotu, pa kupim samo še telefonsko od prve čistilnice:-)

Tiste, ki imate valj: Kako velikega pa imate? In ali ste potrebovale veliko časa, da ste se navadile nanj? In kako dobro zlikate z valjem?
Namreč … premišljujem, da bi si ga kupili pri nas.
Hvala.

1. Valj je širok oz. dolg približno 1,20 m
2. Navadila sem se ga …. kaj pa jaz vem: recimo po dveh ali treh likanjih iste majice :)))
3. Zaposlena sem na dokaj “občutljivem” delovnem mestu in mi še nihče ni rekel, da sem zmečkana :)))

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Imeli smo Braunovega 10 let, potem je padel na tla in pocil. Imeli smo “no name” eno leto, ki je spet padel na tla in pocil. Zdaj imamo 2 tedna enega srednjega Philipsa, za katerega upam, da se dolgo ne bo padel na tla.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Philips Elance 34. Star 8 let in pol. Dela kot prvi dan, čeprav je doživel že kar nekaj padcev, med drugim tudi v pesjanarjevo skodelico vode ;)))))) Polomljen ima en gumb, ampak dela b.p.

New Report

Close