Spoštovana.

Imam eno vprašanje ter naprošam za Vašo pomoč.

Pred nekaj leti me je zbil avtomobil in od takrat me je nekako napadla depresija zato mi je osebni zdravnik predpisal lexaurin. Po končanem zdravljenju mi zdravnik ni več predpisal lexaurina. Sedaj pa imam drugi problem saj lexaurin jemlje moja babica in ji ga jaz zelo velikokrat izmaknem (je 3mg), da lahko zaspim to počnem že nekaj mesecev. Star bom 21 let.

Mislite, da bi mi lahko to kako škodilo ali je kaj narobe z mano?

Resnično naprošam za pomoč saj mislim, da sem se lexaurina nekako navadil in bi mi že prišel prav tudi čez dan!

Hvala ter lep pozdrav.
Sebastian

pozdravljeni,

žal imate že lahko težave z odvisnostjo. Pojavlja se hrepenenje po zdravilu in potreba, da bi si zvišali odmerek. Pacienti, ki so bili odvisni od tablet so mi povedali, da je odvajanje res težko (uporabili so druge izraze…), nekateri so se odvisnosti od alkohola rešili zlahka, od tablet pa stežka…

Nikakor jih ne smete jemati čez dan. Edini način, da se jim ognete je, da se odločite, da si boste odmerek, ki ga potrebujete zvečer sistematično nižali. Recimo: določite si dan, ko boste začeli jemati le polovico in si tega odmerka za noben denar ne dvignete. Na polovici vztrajajte 14 dni, nato kakšen dan spustite ali pa zdravilo končno opustite. Če ne gre lahko jemljete četrtino (uporabite žiletko, če drugače ne morete razpoloviti polovice) in potem ukinete.

Opustite zdravila, ki jih ne potrebujete. Sčasoma se bo vaše spanje uredilo.

lp

Pozdravljena ga.Winkler!

Najlepše hvala za Vaš čas in odgovor.

Bom tako poizkusil kot ste predlagala in se Vam nato ponovno javim kako mi gre.

lp

Velja. Vso srečo.

Sebastian izogibajte se vsakršnih tablet, če res niso NUJNO potrebne – tudi ASPIRINA, PERSENA ipd.
Navada je železna srajca, ki vodi v odvisnost!

Hvala Aleksandri Winkler za zaželeno vso srečo in Danii za nasvet.

Sedaj sem ugotovil, da sem resnično od ene tablete Lexuarina (dnevno) postal odvisen!

S petkom 13.04. sem pričel s polovično Lexuarina, zaspim šele nekje ob 02.00 uri zjutraj (v posteljo grem okoli 22.00-23.00), imam glavobole (ki jih prej nikoli nisem imel), obdaja me rahla prestrašenost, nemirnost in občutek imam kot, da bom padel v nezavest! Vse to mine, ko nisem doma in na to ne mislim.

Ampak se ne dam, hodim v naravo, med ljudi in tudi nimam črnih mislih. Prav tako sem za težavo povedal doma in me podpirajo, ponudili so mi zdravniško pomoč vendar sem jo zavrnil. V veliko pomoč mi je tudi Vaš forum 😉)).

Odločen sem, da se bom odvisnosti rešil. Resnično pa ni enostavno! Se še kaj javim.

S sončnimi pozdravi,
Sebastian

Spoštovani!

Uspelo se mi je odvaditi od Lexaurina in to samim brez kakršne koli pomoči.

Vendar me nekaj zdaj muči pa ne vem kaj bi bilo!? Malo slabše vidim na daleč, vrti se mi, kdaj pa kdaj me malo trese in hitro stvari pozabim. Malo sem se zaprl vase, mogoče celo postal malo depresiven!?
Odločil sem se in izbral pogum ter se naročil za pregled pri psihiatru!

Mislite, da bi mi lahko te posledice pustil Lexaurin!? Pred mesecem dni sem bil na popolnem zdravniškem pregledu in je bilo vse v redu, razen nizek krvni tlak!

Lp

Pozdravljeni,

v kolikor ste bili pregledani in ni bilo mogoče ugotoviti telesni vzrok za težave, je velika verjetnost, da vam preglavice dela še vedno Lexaurin. Posledice so zagotovo prehodne, bodo minile, sčasoma. Vztrajajte in super, da ste se odločili za pregled.

lp

New Report

Close