Najdi forum

lesena tla v kopalnici

s fantom si urejava stanovanje in vedno sem si želela lesen pod v kopalnici -nekaj takega, kot je ladijski pod. seveda se zdi vsem to nesmiselno zaradi vlage in vode, pa vseeno malo povprašujem…za vsak primer…če le morda obstaja dovolj obdelan lesen pod, da ga lahko položimo v kopalnico.

ima morda kdo to doma ali pa je kje videl??

Takole ti svetujem: če imaš v kopalnici okno, potem ne bo problema, kajti po kopanju in tuširanju prezračiš prostor in je zadeva OK. Kar pa ostane vode na tleh, pa takoj pobrišeš, pa je. Mi imamo v hiši že 4 leta po preurejanju kar parket v glavni kopanici, pa nimamo nobenih težav z vdrževanjem – eventuelnim dvigovanjem. pa tako prijetno toplo je po tleh. In če primerjam vzdrževanje in čiščenje ploščic s parketom, se sedaj samo smejem….In uživam.

Lp,

Pinka

Hm…jaz bi odsvetoval, ker skozi fuge gotovo pride kaj vode tudi pod les, potem pa je problem tu. Vsak les se krči in nabreka, v kopalnici pa sploh, ker je enkrat vlažna drugič suha klima in vmesne fuge so neizogibne. Obstaja nevarnost nastanka hišne gobe. Če bi recimo položila les, čezenj pa nalimala kakšno folijo, bi odpravila zamakanje, vendar mora les dihati, drugače fašeš še kakšno sivo hišno gobo, ki pa “zleze” tudi preko zidu v drug prostor in napada ostalo zdravo pohištvo in tu je že drug problem… Lak po moje tudi ni dober za v kopalnico, ker je preveč spremenljiva klima in visoka vlaga. Morda pa kakšen Teak ali les ki ga imajo na palubi jaht … samo tam so drugačne razmere…morda ima kdo konkretne izkušnje, jaz samo, recimo remu, “naglas razmišljam”.

Zivijo!
Moja sestricna ima v kopalnici po tleh klasicni parket in ob umivalniku, ob bideju ter ob banji le nekaj kom.ploscic. Torej ima kombinacijo parketa in ploscic. Po obsegu povrsine pa prevladuje lakiran parket. Kopalnica ima okno za prezracevanje.
Moram reci, da je kopalnica v taksni kombinaciji res okusno opremljena in da je kakor nova ze vrsto, vrsto let. Malo se pobrskaj po tujih revijah za opremo stanovanj. Mogoce bos dobila kaksno dobro idejo. Ne hiti, raje si vzemi nekoliko vec casa za razmisljanje in za zbiranje informacij od drugih, ki ze imajo podobne variante opreme. ( Seveda ne pusti stati vode na parketu in jo obrise takoj, ce se polije…)
Uspesno in srecno! LP!

Angleži imajo večinoma les v kopalnicah pri nas pa to ni tako pogost pojav. Mi smo se po nasvetu arhitekta odločili za les, vendar žal prepozno, ker so nam že predhodno ugradili talno gretje, ki smo ga plačali, denarja stran metali pa ne bomo. Svetujem ti, da položiš teak ali kakšen drugi eksotični les, še najbolje bo pa da se pozanimaš v Astri Chemo pri kakšnem njihovem svetovalcu kateri les bi bil za vašo kopalnico najprimernejši. Moram priznati da nam je strašno žal, ker ne bomo imeli lesa, saj je veliko bolj prijazen za bivanje kot keramika.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Za parket v kopalnici se obrnite na Parketarstvo Pavlič iz Šenčurja pri Kranju. S tem ima izkušnje in vam bo znal najbolje svetovati.

PS Zadeva je zelo draga.

Lp

New Report

Close